Ostatnio zmieniony przez istanbul drummer Pią 22 Maj, 2009, w całości zmieniany 3 razy
Ja(zz)centy
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008
no, nareszcie pokazales to cudenko! sliczne...
a brzmienie... ech.
gratulacje Stachu!
...chyba bede tak dlugo marudzil zonie ze chce gretscha az w koncu powie "a kup sobie"
Bębny: Gretsch Renown Maple - Blue Burst 22x18,10,12,14
Werble: Pearl Free Floating System 14x6,5 & Sonor Jungle Snare 10x2
Blaszki:
Istanbul Agop Traditional Mini Hi-Hat 10"
Istanbul Agop Traditional Heavy Hi-Hat 14"
Istanbul Agop Traditional Splash 8"
Istanbul Agop Traditional Medium-Thin Crash 18"
Istanbul Agop Traditional China-Pang 16"
Istanbul Pre-Split Turk Ride 22"
Istanbul Mehmet Legend Crash-Ride 19"
Istanbul Mehmet Traditional Splash 6"
Alchemy Raw-Bell 6"
Twin: Dw 9002 (na pasku)
Hi-Hat: Dw 5500 TL
Holdery + Clampy: Gibraltar
Ramiona: Pearl CH-70
Statywy: Mapex + Sonor
...Ogólnie dają radę
_________________ Taye Go-Kit
Roland TD 4K
Ostatnio zmieniony przez istanbul drummer Sro 27 Sie, 2008, w całości zmieniany 2 razy
Na ok. połowie obwodu centrali jest lekka gąbka , o grubości ok. 3 cm - nie wiem czy to aż "TYLE" - może faktycznie jest jakieś złudzenie , że jest jej więcej... a czy zabija brzmienie - raczej nie - jak na razie testuje różne ustawienia. Już wkrótce założę na tomy g1 Coated i zobaczę jak się na nich te bębny odezwą
piękne bębny i ten kolor.. super! Ale jak myślę, że u nas takie beczki kosztują astronomiczne pieniądze, a w stanach można wyhaczyć shell set za 1000 dolarów, to krew mnie zalewa
A co do EC2 ...mają świetny dół - dobrze odzywają się raczej w niskim stroju - trudno nazwać je uniwersalnymi naciągami. Troszkę tłumią bęben , ale bez przesady jak np. Hydraulic. Jazz'u na nich nie pogracie
ja się przymierzam do wymiany naciągów, po latach grania na Remo chcę sięp przesiąść na Evans bo wszystko się nudzi, ale że nie lubię za bardzo powlekanych naciągów to cięzko mi się zdecydować. G2 clear już mialem są OK, teraz się zastanawiam pomiędzy EC2 clear a EC2 coated.
Masz jakieś nagrania na tych bębnach i naciągach ?
_________________ Sprzedam:
Remo Practise Pad 8" 70zł Mało uzywany
Stopa Mapex P750 125zł
treznor
Wysłany: Sro 27 Sie, 2008
I pomyslec ze takie bebenki kosztuja tylko 5500:). Fajne, Tylko system zawieszenia tomow (GTS) mi sie nie podoba wole ten z New Classic. Powiedz mi Co to dokladnie znaczy turk pre-split. Jaka jest rooznica pomiedzy turkami z bialymi a czarnymi napisami?
Istanbul pre-split to instrumenty produkowane zanim Istanbul Zilciler rozdzielil sie na Istanbul Agop i Istanbul Mehmet. Dlatego pre-split "przed podzialem."