Wysłany: Sob 14 Cze, 2008 Moj Diabełek:) i Yamaszka Stage Custom
Bebny to DDrum Diablo.
Korpus: 9-warstwowy mahoń
5-elementowa konfiguracja:
Bęben basowy (22" x 18")
Werbel drewniany (14" x 5.5")
Tom Tomy (10" x 8" i 12" x 9")
Flor Tom (15" x 14")
Blaszki Stagg YR-753.
Zagadkowa jest centralka, która na stronie DDrum'a w konfiguracji ,,Players" (czyli mojej) ma wymiary 20x22 i podobnie mam napisane na fakturze, a na wszytskich polskich stronach wymiary centralki w tej konfiguracji to 22x18:)
Moze ktos potrafi na oko ocenic jaka to centrala?:)
Mi się nie podoba strasznie, no ale najważniejsze, żeby tobie się podobała.
A co do centrali to polecam linijkę albo metr krawiecki, myślę, że łatwiejsze posunięnie i bardziej skuteczne od sprawdzania przez kogoś "na oko" na zdjęciu głębokości centrali.
_________________ Pearl EX Silver Flash
Mapex VX
Mapex Pro Maple 14x6,5
Cymb: Alchemy, Stagg
HW: Mapex, DW, Pearl
Mi się tam podoba, jednak czytałem że ten lakier czy co tam jest na tych obręczach to dość szybko odpada.
Mierząc centrale pamiętaj żeby mierzyć sam korpus bez obręczy.
dla mnie na perwszym miejscu jest brzmienie i dopiero potem wyglad i chociaz na tych fabrycznych naciagach DDrum nie brzmi za dobrze to gralem na DDrumie diablo na aquarianach i w porownaniu z mapexem Q na tez dobrych naciagach to...no coz jak dla mnie nie ma co porownywac:) DDrum robi swietne bebny bo chca wejsc na rynek i pokazac sie z dobrej strony. Dokonujac tego wyboru konsultowalem sie z zawodowym bebniarzem i doradzil mi bezwzglednie wziac DDruma i nie zaluje:) Zgadzam sie ze jego wyglad nie powala..:) delikatnie ujmujac ale jakos tez bardzo mnie nie odstrasza:) postawilem na lepsze brzmienie:) pozdrawiam.
Jak Ci się nie podoba wygląd, to trzeba było wziąć w innej kolorystyce, np. czerwony z czarnym hardwarem. A naciągi 15 chyba są w Avant, czy chociażby tu -> http://www.mastersound.pl...17&iProdId=7229
Co do brzmienia się nie wypowiadam, ale kolor mi się nie podoba. W Fanie w Szczecinie mają czerwono czarny - wygląda dużo lepiej. Ale najważniejsze, żeby Ci dobrze służył
Wysłany: Sob 14 Cze, 2008
co do porownywanie takich dwoch zestawow jak mapex q i twoj to wstrzymalbym sie z taka ocena...oba zestawy nie beda brzmiec cudownie, oba zabrzmia podobnie, a do wszystkiego dochodzi kwestia strojenia...
a twoj zawodowy bebniarz to naprawde ma pojecie jak cholera...ddrum to swieze bebny na rynku i jesli chodzi o marke czy pewnosc produkcji itd to mapex go zjada na sniadanie pod tym wzgledem poki co...twoj kolega opukiwal wszystkie ddrumy i mapexy ze ma porownanie? zreszta w bebnach tej klasy nie ma wielkiej roznicy wiec czemu tak bezwglednie wybral ddruma?
p.s. paskudny kolor
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Jakoś tak się zawzięliście na chłopaka...mi ten kolor też nie leży i ogólnie nie moja estetyka, ale pisanie, że jest "do dupy" to lekkie przegięcie...ciesz sie bębnem i miej wszystko we wcześniej wymienionej dupie...Pozdr
Klima zaufalem tak poradzie mojego kolegi bo gra on juz na bebnach przeszlo 20 lat i gra w znanym i lubianym zespole:):) przez te 20 lat opukal wiele zestawow i razem wybieralismy zestaw dla mnie sprawdzajac wiekszosc pozycji w tym przedziale cenowym i uznalismy za najlepszego wlasnie DDruma Diablo.:)
Es sam sprawdz:) dziwi mnie ze w tym wieku nie zalatwiales sie jeszce na muszli:)
Ja(zz)centy
Wysłany: Wto 17 Cze, 2008
Lechu mistrz cietej riposty!
i slusznie bo na burackie posty (sorry eS.) czasami trzeba w ten sposob...
Lechu, bebenki moze nie top moze i kolor nie podobac sie, ale beben glownie ma brzmiec (no chyba ze sie myle) a nie tylko wygladac.
najwazniejsze ze masz bebny, ze Ci brzmia, ze pasuje.
dobrze ze starszy Kolega Ci pomogl. cwicz i ciesz sie graniem.
jak cos z tego grania Ci wyjdzie (w sensie zawodowym) to taki zestaw kupisz ze wszystkim najezdzajacym galy wyjda...
co do porownywanie takich dwoch zestawow jak mapex q i twoj to wstrzymalbym sie z taka ocena...oba zestawy nie beda brzmiec cudownie, oba zabrzmia podobnie, a do wszystkiego dochodzi kwestia strojenia...
a twoj zawodowy bebniarz to naprawde ma pojecie jak cholera...ddrum to swieze bebny na rynku i jesli chodzi o marke czy pewnosc produkcji itd to mapex go zjada na sniadanie pod tym wzgledem poki co...twoj kolega opukiwal wszystkie ddrumy i mapexy ze ma porownanie? zreszta w bebnach tej klasy nie ma wielkiej roznicy wiec czemu tak bezwglednie wybral ddruma?
p.s. paskudny kolor
zgadzam się z KLIMĄ:)
_________________ W ODDALI KRZYŻ,ZNAK NIECZYSTEJ KRWI!
Ostatnio zmieniony przez katmetal14 Pon 23 Cze, 2008, w całości zmieniany 1 raz