jak to na co liczył? to już przesada Anarchismo. nie każdy ma kasę na super sprzęt, a kolega chciał jedynie pokazać na czym gra. nie bujaj w chmurach - wielu bębniarzy tak zaczynało - vide ja, sam miałem jeszcze gorszego polmuza przez pierwszy rok gry...
fakt Anarchismo troche przesadziłes ,po prostu chłopak chciał pokazac na czym zaczyna swoja przygode z bebnami,ja osobiscie zaczynałem na o wiele gorszym polmuzie,jak go wynajde na strychu to tez sie pochwale
A myślicie że ja to na czym zaczynałem ??
Na polmuzie pomykałem z 5 lat potem 5 lat na szpadaerskim ale do głowy by mi nie przyszło pokazywać się z takim sprzętem.
Nawet swojego exporta nie pokazywalem.
Z całym szacunkiem Anarchismo, ale nie każdy ma takie życie, że po kiwnięciu palcem matka biegnie z kartą.
Niestety, ale muszę Cie zmartwić co do zakupu tych garów jak się przyjrzeć to tomy 12, 13 i 16 ( bo chyba polmuz 18 nie robił) z bodajrze serii karton to wszystko polmuz : /
Ostatnio zmieniony przez Osca Czw 05 Lut, 2009, w całości zmieniany 2 razy
kurcze! masz niezły zestaw na początek! przypomina mi to Mój a Opiniami niektórych jak napisał Turambar nie przejmuj się chcibym na czymś takim zaczynać ! pozdro men!
_________________ W ODDALI KRZYŻ,ZNAK NIECZYSTEJ KRWI!
Panie Turambar radzę przestać używać argumentów personalnych, bo to jest dopiero mega chamskie. W swoim poście nie użyłem ani jednego epitetu, w przeciwieńtstwie do Ciebie. Więc daruj sobie obrażanie mnie, bo mnie również stać na epitety.
Każdy ma prawo się wypowiadać jak chce, byle nie obrażał nikogo.
Przyznaję sie bez bicia że być może nie potrzebnie dolałem oliwy do ognia, ale to nie jest powód żebyś mnie wyzywał od snobów i tak dalej.
Przeczytaliście wszyscy że ja również zaczynałem na takim sprzęcie i że przez lat 10 męczyłem się na polmuzach i szpaderskich i brassowych blachach??
A więc powtarzam grałem na takich wynalazkach. Po prostu mam awersje do takich sprzętów i wchodząc na forum i widząc nowy post o sprzęcie lubie zajrzeć w nadziei że zobaczę ładny secik bo lubie patrzeć na ładne zestawy.
Gdyby post miał w podtytule umieszczone że zestaw to (amati polmuz dimavery czy inny) to bym nawet na temat nie zajrzał. (Moja sprawa)
Zbyt pochopnie wyrazilem swoje zdanie ale to nie powód od tego by nazywać mnie snobem i insynuować mi pustotę mojej czachy.
Mam nadzieje że się rozumiemy.
Zbyt pochopnie wyrazilem swoje zdanie ale to nie powód od tego by nazywać mnie snobem i insynuować mi pustotę mojej czachy.
Mam nadzieje że się rozumiemy.
No i relax. Rozumiemy się wszyscy, każdy ma swoją czachę i nikomu nic do niej poza samymi posiadaczami, także wyzwiska bez sensu umieszczone. Natomiast zrozum, jeżeli uważasz, że kolega ma słaby sprzęt to po co w ogóle komentujesz? Z Twojego pierwszego posta sieje agresją, tak jakbyś pragnął rozpocząć proces pozbywania się użytkowników forum z kiepskimi zestawami. NBT, nie przejmuj się. Dział jest przeznaczony dla wszystkich jak i całe forum. Niektórzy mają się czym chwalić, inni może mniej. Ale to nie sprawia, że Ci z gorszym sprzętem nie mogą chcieć pokazać forumowej społeczności na czym grają ani, że nie mają do tego prawa.
A teraz już poza OT, jak na początek rewelacja wg mnie. Zaczynałem na duuuużo gorszym i mniejszym secie, także naprawdę nie ma się czego wstydzić. Niedługo znajdzie się kasa na coś lepszego to kupisz i wtedy podbijesz do Anarchismo, żeby się pochwalić, żeby miał co oglądać
_________________ all music allowed.!
Ostatnio zmieniony przez jacek-bębniarz Czw 05 Lut, 2009, w całości zmieniany 1 raz
To szczerze trzeba było sie lepiej nie odzywać i zostawić swoją opinie w tym "floor tomie" i problemu by nie było.
A secik spoko. Niby kupiłem nowy za 1k, co było kompletnym debilizmem, i ładniej wygląda ale wolał bym mieć jakies stare amati lub szpadera szczerze mówiąc
Pozdro.
Ok przyznaje, sam zachowałem sie nie lepiej, - za co przepraszam, miałem naprawde strasznie zły dzień dzisiaj i agresje na wszystko, a moj poprzedni post zmieniony. Pozdrawiam
_________________ You must accept the fate that you've chosen, You Will Obey Your Destiny!
Niektórzy mają floortomy inni tomy a jeszcze inni są jak puste wiadra.
Ale ja nie o tym.
Czasem jestem w gorącej wodzie kąpany fakt płynie w moich żyłach południowa krew.
Chodziło mi o to że autor tematu nie podał w tytule czego ów sprzęt się tyczy.
Nie jestem za tym by takie sprzęty nie figurowały na forum, tylko za tym by dokładniej tytułować. No bo jak by było napisaże że polmuz czy amati jak już powiedziałem to bym to nie zalazł i nie stracił cennego czasu na jałowe dysputy. Nie zostałbym wyzwany od floor toma i w ogóle. Ale przynajmniej podbiłem autorowi publicity
A co do nienawiści, żle odczytaliście moje intencje. Nie ma we mnie za grosz nienawiści szczególnie dla braci perkusyjnej. Bo tak naprawdę wszyscy perkusiści to jedna rodzina.
To jak sztama??
Anarchismo już będzie grzeczny.
Jest git??
Niestety, ale muszę Cie zmartwić co do zakupu tych garów jak się przyjrzeć to tomy 12, 13 i 16 ( bo chyba polmuz 18 nie robił) z bodajrze serii karton to wszystko polmuz : /
12" jest z całą pewnością amati - lugi, obręcze, tłumik - inne niż w polmuzach
Btw. Warto zakładać rezonans na tom 10" ? W sumie bez niego brzmi całkiem nieźle ( czego nie można było powiedzieć o 13" bez rezonansu, który zresztą dorobiłem)
A myślicie że ja to na czym zaczynałem ??
Na polmuzie pomykałem z 5 lat potem 5 lat na szpadaerskim ale do głowy by mi nie przyszło pokazywać się z takim sprzętem.
Nawet swojego exporta nie pokazywalem.
A ja uważam, że to duży sukces zdobyć swój pierwszy zestaw i jest się czym chwalić. Bo tu nie chodzi o wyścig "kto ma lepszy zestaw".
Mnie to raczej ciekawi po co za przeproszeniem wymieniać syf na syf
Nic nie zmieniam, a kompletuję zestaw :] Jak się nauczę to będzie lepszy sprzęt.
Anarchismo napisał/a
hmmm ale po co rozwalać?
Anarchismo napisał/a
nie przypominam sobie bym cokolwiek rozwalił
Być może wybitnie dbałeś o zestaw itp, ale ja raczej widzę możliwość zniszczeń przy moim szczęściu. Jak tylko dorwałem gary to przy chyba 3 uderzeniu poszedł naciąg w werblu, no i jakimś cudem połamałem stopkę na pół - pałer bita oczywiście
Amik napisał/a
strasznie sie czepiasz wypowiedzi innych chlopie.
Jak każdy każdego na tym forum ....
_________________ Mapex QR std. onyx sparkle
Ostatnio zmieniony przez NBT Sro 11 Lut, 2009, w całości zmieniany 1 raz
tak waracajac do paiste'ow i orionow to uwazam ze seria 101 jest o niebo lepsza od twisterow a porownywalna cenowo. znaczy no... moze z tym niebem rpzesadzilem bo ciezko w tej klasie talezy mowic o duzym skoku jakosciowym:D ale sam uzywalem crash paiste 101 16' bardzo dlugi czas jako glownego i teraz trzymam go w zestawie poniewaz jest w idealnym stanie:D przerzucilem sie na Alchemy Art i Pro Art
Mialem ostatnio na probie do koncertu uderzyc w crasha 16" Paiste 101... No i hm. Mialem jakies 5 lat temu Zildki Planet Z i brzmialy duzo lepiej. Przynajmniej wybrzmiewaly. Uderzajac w tego Paiste czulem jakbym tlukl w pokrywke od garnka - strasznie twarda i krotko wybrzmiewajaca (nawet jak na mosiadz) blacha. Na probach gram tymczasowo na malym ride (uwaga) Peaveya w miejscu crasha i jest O NIEBO lepszy jako crash niz ten Paiste 101. Lepiej kupic jakiegos Stagga SH, bo to kolo 100 zl mozna trafic.