Witam, ja równiez postanowiłem sie pochwalić. Ze wzgledów przestrzeni do rozstawienia w moim mieszkaniu, zestaw jest nieco "ścisnięty", ale myslę, że to nie duzy problem
Graciarnia:
centralka i tomy - Mapex M Birch
werble - 14"x 5,5" BRX Masters Studio Snare Drum i 10" x 2" Jungle Snare Drum
stopki - Iron Cobra Power Glide, hihat tez Iron cobry, wersja Lever Glide
cowbell i zawieszenie - wszystko Meinl
hardware - Yamaha, Pearl, Gibraltar
Blaszki:
- 8" Paiste Accent Cymbal
- 8" Istanbul Agop Traditional Splash
- 10" Istanbul Mehmet Traditional Splash
- 14" Sabian HHX Stage Hats
- 16" Paiste Alpha Thin Crash
- 18" Paiste Alpha Thin Crash
- 18" Paiste 505 China
- 20" Paiste Innovations Medium Ride
Poza tym ze nie lubie mapexow(chodz niektore zaskakuja brzmieniem) to wszysto bardzo mi sie podoba nawet bebny:)
A najwiekszy PLUS to hardwar TAMY TAMA RULES
No, troszkę mało, ale najwazniejsze że udało się całość zmieścić. Miałem w przeszłości kilka zestawów, zazwyczaj bardziej rozbudowanych i był większy problem. Z czasem człowiek dąży do minimalizmu
przepraszam że nie wypowiedziałem się zbyt precyzyjnie... miałem na myśli spory kąt na jakim jest położony, albo to takie złudzenie albo wina mojej nieprzespanej calej nocy.
wcześniej cie nie pochwaliłem ale uważam że nalezy ci się - bardzo ładny sprzęt, gratuluje
Dzięki!
Mało miejsca w domu, ale w koncu w domu na garkach nie gram. Akurat miałem dzis chwilkę, więc rozstawiłem na szybko bebenki i kilka fotek pstryknalem.
A co do kata pochylenia werbla, to rzeczywiscie, jest ustawiony pod dość duzym katem. Jakiś czas niedawno tak grałem, nawet mi pasowało, ale teraz od tego odchodzę. Uderzenia w werbel ustawiony pod takim kątem maja jednak nieco mniej mocy, a nie zawsze taki efekt jest pożądany.
Szczerze mówiąc, to z bebenków mimo wszystko też można naprawdę bardzo duzo wycisnąć. Kwestia chęci Myslę o zmianie shell setu w przyszłości, ale jak na razie ten mi w zupełności wystarcza. A tak w ogóle to miałem w przeszłości i Yamahę SC i Exporta i Exporta Selecta i jak dla mne Mka brzmi naprawdę duzo lepiej.
Uwaga! Shell set mam do sprzedania!
Czyli konkretnie:
BD 22
TT 10 oraz
TT 14
Do wszystkiego miękkie pokrowce i naciagi jak widać (lub nie widać) na zdjęciach, czyli:
na BD - Aquarian Super Kick II / Aquarian Regulator
na TT 10 i 14 - Evans G2 / Evans Genera Resonant
W komplecie dwa pojedyńcze tom holdery i wspomniane wyżej miekkie pokrowce. Wszystko w stanie niemal idealnym, przechowywane w domu.
Cena za całość - czyli: shell set (BD + 2xTT), 2x tom-holder pojedynczy, komplet pokrowcow (jest też pokrowiec na tom 12'') no i rzecz jasna naciągi - 1500 pln (do lekkiej negocjacji).
W razie zainteresowania proszę pisać - gg: 19 10 800
[quote="Jurek22"W komplecie dwa pojedyńcze tom holdery i wspomniane wyżej miekkie pokrowce. Wszystko w stanie niemal idealnym, przechowywane w domu.
Cena za całość - czyli: shell set (BD + 2xTT), 2x tom-holder pojedynczy, komplet pokrowcow (jest też pokrowiec na tom 12'') no i rzecz jasna naciągi - 1500 pln (do lekkiej negocjacji).
W razie zainteresowania proszę pisać - gg: 19 10 800[/quote]
Moj mapex m klon/basswood ma z naciagami remo ambassador takiego dola ze naprawde moze zaskoczyc nie wiem skad sie wzial taki stereotyp mapexow poza werblem troche kiczowatym zestaw naprawde bardzo fajnie gada
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Moj mapex m klon/basswood ma z naciagami remo ambassador takiego dola ze naprawde moze zaskoczyc nie wiem skad sie wzial taki stereotyp mapexow poza werblem troche kiczowatym zestaw naprawde bardzo fajnie gada
też mam mapexa fusion i mój ma się dobrze, żadnego doła nie łapie zapraszam do obejrzenia moich bebenków z małym updatem
Ponieważ chcę jak najszybciej i najsprawniej sprzedać garki - sprzedam to, co wyżej opisane, za 1200. Ogłoszenie jest również w dziale 'sprzedam'. Polecam!
to ja też się dołączę do M birch Club
powiedz Jurek jak Ci gadają te crashe. pytam bo różnią się tylko rozmiarem, ja mam avedis 16 medium i avedis 16 thin i tak mi się niemożliwie zlewają w jedno że musze koniecznie jeden z nich wymienić. Ty nie masz tego problemu?
Nie zlewają mi się, jeden to 16tka, drugi 18tka. Różnica jest bardzo słyszalna, mniejszy jest bardziej szklisty, większy ciemniejszy. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z brzmienia tych blach. To bardzo dobre talerze. Z tym, że to sa stare Alphy. Grałem też na tych nowszych, ale to niestety nie jest to samo. Są bardzo, ale to bardzo jasne i jakoś zatraciły tą "szlachetność". To takie tanśze Innovations według mnie. Natomiast stare Alphy bezpośrednio nawiązywały do serii 2002 (naprawdę nie przesadzam).