Przedstawiam mój zestawik Ludwig Rockers, który jest prawdopodobnie z 1988 roku. Secik ten mam juz 6 lat. W zestawie posiadam werbel firmy Corder. Hardware i naciągi są oryginalne. Nie posiadam stopki Ludwiga. Odnośnie talerzy to są to wszystkie blaszki marki Zildijan, seria Avedis. Cześć z nich (hihat, crash'e i ride) tez jest prawdopodobnie z 88 roku (to samo z hardware).
Blachy Zildjian Avedis (wykonczenie Traditional)
Hi-hat: 13" albo 14" (nie pamiętam )
Crash'e: Medium 16", Medium 18"
Splash'e: 10" i 12"
Chinki: High 16" i High 18"
Ride: 20"
Naciągi wszystkie Ludwig Rockers, tylko na werblu remo
PS. Naciagi mimo dobrego stanu wizualnego sa leciwe i bębny nie brzmią najlepiej, wiec może polecicie mi takie który by odpowiadały charakterystyce bebnów??
Ostatnio zmieniony przez logiz1 Sob 19 Kwi, 2008, w całości zmieniany 3 razy
No wiec werbel ma chyba ponad 7 cali głębokości, jeśli chodzi o jakieś nagrania to udostępnie je jak uporam sie z aukustyką pomieszczenia i naucze sie ustawiac mikser Zgadzam sie z wami, że tomy są zbyt duże co da sie odczuć podczas transportu...
Jeśli chodzi o naciągi to zastanawiam sie nad evansami G2, ale możecie mi jeszcze powiedziec jakie rezonansy kupić?? I jeszcze jaki naciąg do centralki?? Zastanawiam sie nad jakimś z tłumikiem np. Evans emad albo aquarian superkick II.
Posiadam stroik tamy tw100 wiec może ktoś ma i moze mi podać jakieś gotowe sample na moj zestaw?