_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
faktycznie blyszczy sie cholernie hehe, ale nasluchalem sie sporo swietnych opini na temat tego zestawu ale nie wiem czemu jakos nie moge przekonac do Mapexa tej klasy aczkolwiek zapewne brzmi bosko. Gratulacje wielkie
faktycznie blyszczy sie cholernie hehe, ale nasluchalem sie sporo swietnych opini na temat tego zestawu ale nie wiem czemu jakos nie moge przekonac do Mapexa tej klasy aczkolwiek zapewne brzmi bosko. Gratulacje wielkie
Wysłany: Sob 28 Paź, 2006
to jest moj cel taki mapex!
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Mapexy zbierają od dłuższego czasu pozytywne opinie a jakoś nie mogą sie niektórzy do nich przekonać a akustyczne ddrumy nie mają zbyt wielkiej tradycji rynkowej a mimo wszyscy mają całe tłumy fanów
o to mi chodzi.
_________________ la mayyitan ma quadirun yatabaqa sarmadi
fa itha yaji ash-shuthath al-mautu gad yantahi
Abd al-Azrad
bo np. ja może mam niecałe 4 tysiące na bębny? i to najlepsza oferta na rynku? a taki mapex kosztuje więcej? wow nie?
Nie porownuj prosze tej klasy bebna jakim jest Saturn Pro do chocby najwyzszej serii DDrum, Everplaya, Basixa i innych towarow pochodzenia dyskontowego.
Wracając do tematu - Mapexior przepiękny. Bardzo ciekawi mnie ten ride - to jest grubość medium? Jak z selektywnością? Przebija się toto przez przesterowane gitary?
Wracając do tematu - Mapexior przepiękny. Bardzo ciekawi mnie ten ride - to jest grubość medium? Jak z selektywnością? Przebija się toto przez przesterowane gitary?
Ogolnie daje rade. Grubosc mozna powiedziec, ze Medium. Przebija sie przez wszystko wiec nie jest to zbyt cichy talerzyk. Ze przeselektywny nie powiem nie jest mistrzem punktu, ale spoko nie narzekam. Moglby miec bardziej czytelna i glosniejsza glowke.
Dzwiek okreslony choc nie sprawdzalem jaki dokladnie.
Zajebisty zestaw. Według ciebie który twin jest lepszy ta yamaha czy mapex???
To podstawowy model Yamahy - zreszta ma juz chyba z 6 lat ale daje rade bardzo. Gralem chwile na twinie Mapexa ale nie na tyle dlugo bym sie mogl wypowiadac. Oba sa fajne.
Kanclerzu a co powiesz na te mapexowe cymbal accentuators? Bo ja go mam na ride tylko, bo wydaje mi sie ze dusza talerze.
Mi nie dusza. Bardziej wg mnie filc dusi talerze. Oczywiscie zalez o jakich talerzach mowa - bo grubych i duzych sie takim malym czyms nie zdusi. Cienkie talerzyki sa bardziej na to podatne.
ogółem accentuatory lepiej się sprawiają przy ridach niż przy crashach, nie mówiąc już o splashach
Ja bardziej lubię brzmienie blach z accentuatorem niż z filcem.
genialne ustawienie toma 14" i ride. Mam podobnie jak ty - oba na jednym statywie i kurcze ni huhu. Nie umię znaleźc swojego ustawienia. Zawsze tu za blisko to ride za daleko, za nisko... Spróbuje ustawic w taki sposob jak ty masz....
Kanclerz: Jak się sprawują te Sultany co masz w zestawie ? Bo z tego co się orientuje to teraz wyszła jakaś nowa seria czy coś Od wczoraj jestem posiadaczem hi-hat Sultan 13 i jak narazie to musze stwierdzić że jak dla mnie bomba !! przesiadłem się ze starej seri Avedisów hehe. Pytam bo myślałem o kupnie całego setu.
A tak wracając do tematu to super garki !! cóż mozna więcej powiedzieć.
O, Pinstripe'y do nagrań? Bardziej Ci pasują pod mikrofonami niż Emperory?
A zestaw piękny, zresztą jak zwykle .
Bardzo ładnie graja maja troche mniej ciepełka niz Emperory ale za to ciut dłuzej wybrzmiewają co w nagraniach jest zaleta bo mozna z nimi wiecej sie pobawic w trakcie obróbki.
PS: Na werbelek zalozylem eksperymentalnie naciag Attack Terry Bozzio Signature - polecam - bardzo fajny naciag - mocny i szybki atak i stosunkowo mało "garnka"
genialne ustawienie toma 14 i ride. Mam podobnie jak ty - oba na jednym statywie i kurcze ni huhu. Nie umię znaleźc swojego ustawienia. Zawsze tu za blisko to ride za daleko, za nisko... Spróbuje ustawic w taki sposob jak ty masz....
one nie sa na jednym statywie - tom 14 jest na jednym statywie z tomem 16". Ride wisi na osobnym. Chyba, ze mowiles o tym zdjeciu bankietowym
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak