Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Mój nowy PDP FS Fusion
Mój nowy PDP FS Fusion
Autor Wiadomość
AMEN

Wysłany: Sob 22 Wrz, 2007   Mój nowy PDP FS Fusion

Witam, dwa tygodnie temu stałem się posiadaczem nowego zestawu DW PDP Fusion, oczywiście z DC. Zestawik naprade godny polecenia. Narazie gram na fabrycznych naciągach i na gównianych blachach( na czas zdjęc zdjołem hihat i crasha bo nienadają się do publicznych prezentacji;). W najblizszym czasie planuje wymiane blachi naciągów, kupilem juz nowy hi hat, ale jeszcze nie doszedl. Bębenki brzmią na serysjnych naciągach dobrze, a co będzie jak założe pinstripy;). Pozdrawiam

perkusja
perkusja

borbah 

Wysłany: Sob 22 Wrz, 2007   Re: Mój nowy PDP FS Fusion

AMEN napisał/a
a co będzie jak założe pinstripy;).

gorzej.

Vailey

Wysłany: Sob 22 Wrz, 2007   

Powiedział gość z G2;>;>;>

harnessing

borbah 

:D :D:D Na tym forum jest taki rasizm jesli chodzi o naciagi :P Nie no ... nie cierpię pinstripeów , a g2 ctd sa bardzo przyjemne ^^

Vailey

Well... Mam EC2 :*

harnessing

AveyTare

świetny kolor i bardzo fajnie ustawione tomy.

AMEN

Ja nie ufam Evansom. Planuje kupić sobie pinstripy clear na tomy, powerstorke 3 na centrale i ambasador na werbel i mysle ze w takim zestawie bedzie bardzo dobrze.

BaRt 

No hi-hata i crasha zdjąłeś, ale na podłodze i tak je widać. xD
Czy mi się wydaje czy one mają matowe wykończenie?

thedrummer93

Spoko bębny kup sobie Emada na centralke albo powersonic i wymień naciągi na tomach najlepiej na Evansa...

Habibi

thedrummer93 napisał/a
najlepiej na Evansa...

Dwa posty wyżej napisał że nie ufa Evansom :D

AMEN

Plus za czytanie ze zrozumieniem:D

nawalator 
Mówta na mnie NAW

cokolwiek założysz, to fajne.;d

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

werbelek

ja bym wrzucil na te beczki EC2 i na centrale Emada i remada. A jakie blaszki sobie sprawiles jesli mozna wiedziec?

AMEN

Narazie kupilem hi hat Meinl Marathon tak na proby, w pozniejszym czasie planuje kupic cos z wyzszej polki do nagran i takich rzeczy

borbah 

Ten crash co leży na podłodze wyglada troche jak sound edge , paista :P

chudzik5 

Wysłany: Nie 23 Wrz, 2007   

Jesli nie masz zaufania do Evansow to zaloz Remo, ale nie Pinstripe'y bo one strasznie zabijaja i mula dzwiek!
Emperory na tomy Ambasador werbel Powerstroke lub Powersonic na stope :) W takim zestawieniu beda gadac pieknie :) Swoja droga bardzo ladne bebny :) Moglbys tez napisac jakie masz inne blachy(reszte) no i zrobic kilka dodatkowych, wiecej pokazujacych zdjec :)

Lukass

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007   

Fajny sprzęt :) , 2 tyg temu chciałem je kupić właśnie w tym kolorze ale w DC powiedzieli że niema i niewiadomo kiedy będą:(wiec odłożyłem zakup na po nowym roku i puki co zostaje przy Sonorach. Napisz jaka dokładnie konfiguracja i jak wykonanie??Pozdrawiam

AMEN

Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007   

Konfiguracja to 22x18, 10x8, 12x9, 14x12 i werbel 14x5. Bębny są wykonane z brzozy, akurat zestaw ktory dostalem niemial zadnych zastrzeżeń, równe krawędzie, żadnych ubytków i takich rzeczy. Trzeba nieco posiedziec przy stopie i werblu, o ile werbel juz jakos brzmi( zawsze naciagam werbel bardzo wysoko) o tyle musze jeszcze posiedziec nad stopa bo przez te 3 tyg. co juz mam te beczki nie znalazlem jeszcze takiego soundu stopy ktory by mnie zadowolilw pełni. No i stopa na nisko spuszczonym naciągu nie przebija się przez reszte( mowie o firmowych naciagach)

Lukass

Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007   

przy bębnach z tej półki trzeba odrazu wymienic naciągi,ja mam sonora 2005 (też brzoza) i żeby werbel i stopa sie odezwały musiałem wymienić naciagi, na werblu mam Evans G1 na stopie Evans Emad i stopa mimo że 20 naprawde ma sporo dołu i fajnego kopa co do werbla to jeszcze nie do konca mi sie podoba brzmienie, mysle wymienic rezonansowy i sprężyne.Jeszcze raz gratuluje fajnych garów :D pozdro

Adam_Cichy

Wysłany: Pon 01 Paź, 2007   

Mam taki sam zestaw + tom 8".Centrala Emad , Remad , tomy - evans rezonansy i bite aquarian PII , werbel hazy 300 rezonans i bity ambasador.
Sprężyna Puresound Custom 14 (20 strun) , blaszki alchemy art - crash 16" i 18" , ride 20" , hi - hat 14" , splash 10" , chinka Sabian b8 14 ".Wygląda nieźle :D a gra lepiej niż nieźle :lol:

AMEN

Wysłany: Sro 21 Lis, 2007   

Mała aktualizacja, kilka nowych zdjęć, na dniachchcialbym wymienic oriona na Stagga DH Medium, zmienic naciagi a potem to juz sukcesywnie kompletowac blachy. Jakas chinke,splash, no i nowy ride i hi hat ale narazie niestety niemam kasy. jestem tylko biednym studentem;)

http://img91.imageshack.u...=img0002jp1.jpg
http://img98.imageshack.u...=img0004yw1.jpg
http://img517.imageshack....=img0005tw0.jpg
http://img229.imageshack....=img0006hx6.jpg

BaRt 

Ale masz wypchaną centralę ! O_o. Nie jest zbyt wytłumiona?.

ciupek 

no, koledzy dobrze radzą jak nie chcesz aby tomy gadały jak kartonowe pudła to nie kupuj pinstripe, a co do ambassadora to jestem za :D . Pisałeś że próbujesz wycisnąć niezłego gniota z centralki :? Z naciagiem powerstroke zapomnij! One z kopem gadaja dopiero po nagłosnieniu :) Emad i Remad i będziesz zadowolny lub powersonix- nie słyszałem go nigdy na żywo ale myślę, że jest godny polecenia jako droższa wersja Emada :D Zazdroszczę brzozowych korpusów zwłaszcza werbla ja mam M birch ale to nie to samo co 100% Brzozy. Dobre naciągi, dobry strój i bębny zabrzmią zawodowo i baw się w staggi bo są to naprawdę dobre blachy zwłaszcza gdy sie nie ma się za dużo kasy, a trzeba szybko skompletować set.Pozdrawiam!

Yagarn

Wysłany: Czw 22 Lis, 2007   

Nie zgadzam się. Pinstripe to dobre naciągi- tylko trzeba umieć stroić a do tego trzeba lubić takie brzmienie ;) Jakby miały robić z bębnów kartnowe pudła to Steve Gadd by na nich nie grał na pewno.

Co do Powerstroke'a- polecam. Naciąg ma kopiora jak żaden inny. Mnie osobiście bardziej podoba się właśnie PS niż Emad.

piotrek

swietne gary i moje ulubione ustawienie :) a notabene ja mam na tomach pinstripe i mi sie bardzo dzwiek podoba , ale ja mam tactona :D

AMEN

BaRt napisał/a
Ale masz wypchaną centralę ! O_o. Nie jest zbyt wytłumiona?.

W centrali mam zwykla biała poduszkę, i dopuki niekupię nowego naciagu na centrale to beda ja tlumil wlasnie ta poduszka. A jak juz kupie nowy naciag to wloze tam mniejsza i sie zobaczy;)

Hunter67

Wysłany: Wto 25 Gru, 2007   

A ja mam takie pytanie - czy orientuje sie ktoś, jak mozna byłoby dokupić kocioł 16" do tego zestawu..?

Shifty

Polując... :D Allegro, ebay, zapytaj też w jakimś dobrym sklepie muzycznym !

matizol 
v to nie ja

Anie przeszkadza ci ten ride zasłaniający kocioł? Chodzi mi o przejścia (szczególnie te szybkie)

AMEN

Wysłany: Pon 18 Lut, 2008   

Troche zmieniłem ustawienie, doszedł nowy naciąg na stope( remo emperor) do tego splash/china własnej roboty;) , i wygląda to tak. W najbliższym czasie planuje wymienić naciągi na emperory i kupić nowego crasha :D
perkusja
perkusja
perkusja

Sliwa

Wysłany: Pon 25 Lut, 2008   

Właśnie czaje sie na zestawik za 3 klocki i coraz bardziej myślę nad własnie pdp fs ;]. Super wygląd, dobre brzmienie.

Bębenek

Wysłany: Czw 21 Sie, 2008   

Habibi napisał/a

Dwa posty wyżej napisał że nie ufa Evansom :D

Niestety ja też :) , gram tylko na naciągach firmy REMO®, jeśli dalej masz problem z wyborem naciągów to polecam do tomów Powerstroke 3 Clear, a do werbla Ambassadora Coateda.

Sarum

emperor na stope?hmm ciekawe...
jaki to model statywu na tomy?
sympatyczne bębenki :D

frachu91

Fajne bebny :) Mialem okazje grac na takich samych u kolezanki, i brzmienie bylo przyzwoite:) pozdr:)

AMEN

Statyw na tomy to PDP 9.1

Obecnie bebny wygladaja tak i do tego jest jeszcze statyw premiera po lewej stronie z polamanym Orionem. Na dniach kupuje nowe blachy i docelowo chce zainwestowac w AMEDIE. Co do Emperora na topie to nie jestem zadowolony i planuje go wymienic na Powerstroke 3

perkusja
perkusja

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Mój nowy PDP FS Fusion