Witam, dwa tygodnie temu stałem się posiadaczem nowego zestawu DW PDP Fusion, oczywiście z DC. Zestawik naprade godny polecenia. Narazie gram na fabrycznych naciągach i na gównianych blachach( na czas zdjęc zdjołem hihat i crasha bo nienadają się do publicznych prezentacji;). W najblizszym czasie planuje wymiane blachi naciągów, kupilem juz nowy hi hat, ale jeszcze nie doszedl. Bębenki brzmią na serysjnych naciągach dobrze, a co będzie jak założe pinstripy;). Pozdrawiam
Ja nie ufam Evansom. Planuje kupić sobie pinstripy clear na tomy, powerstorke 3 na centrale i ambasador na werbel i mysle ze w takim zestawie bedzie bardzo dobrze.
Jesli nie masz zaufania do Evansow to zaloz Remo, ale nie Pinstripe'y bo one strasznie zabijaja i mula dzwiek!
Emperory na tomy Ambasador werbel Powerstroke lub Powersonic na stope W takim zestawieniu beda gadac pieknie Swoja droga bardzo ladne bebny Moglbys tez napisac jakie masz inne blachy(reszte) no i zrobic kilka dodatkowych, wiecej pokazujacych zdjec
Fajny sprzęt , 2 tyg temu chciałem je kupić właśnie w tym kolorze ale w DC powiedzieli że niema i niewiadomo kiedy będą:(wiec odłożyłem zakup na po nowym roku i puki co zostaje przy Sonorach. Napisz jaka dokładnie konfiguracja i jak wykonanie??Pozdrawiam
Konfiguracja to 22x18, 10x8, 12x9, 14x12 i werbel 14x5. Bębny są wykonane z brzozy, akurat zestaw ktory dostalem niemial zadnych zastrzeżeń, równe krawędzie, żadnych ubytków i takich rzeczy. Trzeba nieco posiedziec przy stopie i werblu, o ile werbel juz jakos brzmi( zawsze naciagam werbel bardzo wysoko) o tyle musze jeszcze posiedziec nad stopa bo przez te 3 tyg. co juz mam te beczki nie znalazlem jeszcze takiego soundu stopy ktory by mnie zadowolilw pełni. No i stopa na nisko spuszczonym naciągu nie przebija się przez reszte( mowie o firmowych naciagach)
przy bębnach z tej półki trzeba odrazu wymienic naciągi,ja mam sonora 2005 (też brzoza) i żeby werbel i stopa sie odezwały musiałem wymienić naciagi, na werblu mam Evans G1 na stopie Evans Emad i stopa mimo że 20 naprawde ma sporo dołu i fajnego kopa co do werbla to jeszcze nie do konca mi sie podoba brzmienie, mysle wymienic rezonansowy i sprężyne.Jeszcze raz gratuluje fajnych garów pozdro
Mam taki sam zestaw + tom 8".Centrala Emad , Remad , tomy - evans rezonansy i bite aquarian PII , werbel hazy 300 rezonans i bity ambasador.
Sprężyna Puresound Custom 14 (20 strun) , blaszki alchemy art - crash 16" i 18" , ride 20" , hi - hat 14" , splash 10" , chinka Sabian b8 14 ".Wygląda nieźle a gra lepiej niż nieźle
_________________ Bóg stworzył człowieka , ponieważ rozczarował się małpą.Z dalszych eksperymentów zrezygnował.
Mała aktualizacja, kilka nowych zdjęć, na dniachchcialbym wymienic oriona na Stagga DH Medium, zmienic naciagi a potem to juz sukcesywnie kompletowac blachy. Jakas chinke,splash, no i nowy ride i hi hat ale narazie niestety niemam kasy. jestem tylko biednym studentem;)
no, koledzy dobrze radzą jak nie chcesz aby tomy gadały jak kartonowe pudła to nie kupuj pinstripe, a co do ambassadora to jestem za . Pisałeś że próbujesz wycisnąć niezłego gniota z centralki Z naciagiem powerstroke zapomnij! One z kopem gadaja dopiero po nagłosnieniu Emad i Remad i będziesz zadowolny lub powersonix- nie słyszałem go nigdy na żywo ale myślę, że jest godny polecenia jako droższa wersja Emada Zazdroszczę brzozowych korpusów zwłaszcza werbla ja mam M birch ale to nie to samo co 100% Brzozy. Dobre naciągi, dobry strój i bębny zabrzmią zawodowo i baw się w staggi bo są to naprawdę dobre blachy zwłaszcza gdy sie nie ma się za dużo kasy, a trzeba szybko skompletować set.Pozdrawiam!
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
Nie zgadzam się. Pinstripe to dobre naciągi- tylko trzeba umieć stroić a do tego trzeba lubić takie brzmienie Jakby miały robić z bębnów kartnowe pudła to Steve Gadd by na nich nie grał na pewno.
Co do Powerstroke'a- polecam. Naciąg ma kopiora jak żaden inny. Mnie osobiście bardziej podoba się właśnie PS niż Emad.
Ale masz wypchaną centralę ! O_o. Nie jest zbyt wytłumiona?.
W centrali mam zwykla biała poduszkę, i dopuki niekupię nowego naciagu na centrale to beda ja tlumil wlasnie ta poduszka. A jak juz kupie nowy naciag to wloze tam mniejsza i sie zobaczy;)
Troche zmieniłem ustawienie, doszedł nowy naciąg na stope( remo emperor) do tego splash/china własnej roboty;) , i wygląda to tak. W najbliższym czasie planuje wymienić naciągi na emperory i kupić nowego crasha
Niestety ja też , gram tylko na naciągach firmy REMO®, jeśli dalej masz problem z wyborem naciągów to polecam do tomów Powerstroke 3 Clear, a do werbla Ambassadora Coateda.
Obecnie bebny wygladaja tak i do tego jest jeszcze statyw premiera po lewej stronie z polamanym Orionem. Na dniach kupuje nowe blachy i docelowo chce zainwestowac w AMEDIE. Co do Emperora na topie to nie jestem zadowolony i planuje go wymienic na Powerstroke 3