Ładna amatka, chciałbym na takiej zaczynać, a nie na polmuzie z dziurami w drewnie centrali:D
Możesz z nią kiedyś pokombinować, dopasować kolor 2 toma i floora do koloru reszty, ale ciężko Ci będzie znaleźć taką okleinę.
bardzo fajny zestawik jak na początek ja się cieszyłem starym polmuzem moim zdaniem okleinowanie to zły pomysł lepiej ściągnąć starą okleinę i pomalować wszystko w jednym koloże np. jak to zrobił piorun i zajeb... mu wyszło lukni sobie http://forum.perkusjaonli...opic.php?t=6340
widze że masz gołe ściany radziłbym ci coś na nie powiesić albo obić czymś np. dobry patent to kartony z jajek bo będziesz miał problemy z akustyką.
PS. co z blaszkami masz już jakąś koncepcje ?
@Jotaen: A mój i kolegi gust jest taki, że za 500zł można mieć inne blachy, ale używane. Na pewno z wyższej półki.
Już same Amati są znaaacznie lepsze. Ride i hi-hat to często nawet nie 200zł, więc zostaje Ci 200zł na jakiś fajny crash. Np. Alchemy ART? Chyba chodzą po tyle używki. Może nawet znajdziesz coś lepszego. Jeśli tak to gratz. Więc szukaj R313
...kupno tylko dobrego hi-hatu za 500zł też jest dobrym pomysłem.
jezeli chodzi osabiana b8 to lepiej na allegro poszukaj uzywki bo na nowe tej klasy blachy szkoda kasy, jezeli interesuje Cie sabian to poszukaj seri xs20 wykonane ze stopu b20 blachy bardzo fajna sprawa i mysle ze cenowo bys sie zmiescil, choc za ta cene idzie nawet kupic uzywany hihat i crash sabiana b8 i to tez bedzie bardzo fajna sprawa, sam mialem b8 hihat i bylem bardzo z niego zadowolony. Co dziwne moj kolega ma taki wlasnie hihat sabian b8, a reszte blach to sabiany AA, AAX i jak narazie nie widzi mu sie zmieniac ten hihat
Jeśli masz mało kasy to szukaj raczej na allegro albo wystaw ogłoszenie w dziale "Kupię". Na pewno znajdziesz coś fajnego używanego. Ja byłem w identycznej sytuacji jak Ty i wybrałem wariant z HH. Kupiłem używaną profesjonalną blachę za 500zł i za szybko się z nią nie rozstanę. No ale niestety, po kupnie HH musiałem odczekać prawie pół roku, żeby uzbierać na ride'a. Kupiłem ride'a i zostałem bez kasy na crasha, jestem w trakcie zbierania... No i tak w kółko, aczkolwiek moim zdaniem jest to świetny sposób na zebranie dobrych blach, które będą mi służyły lata.
Jeśli natomiast koniecznie chcesz kupić więcej blach, to mimo wszystko polecałbym brać maksymalnie dwie, trzecią dokupić z czasem. Za 500zł można kupić jakieś dwie przyzwoite blachy.
Ja go uzywam, 14" - i daje rade jak na poczatek, na nagraniach mojego zespolu brzmi calkiem niezle, coprawda nijak sie ma do tych z wyzszych polek ale dla kogos takiego jak ja (czyli bez grosza) to jest ok!
_________________ Life without drumming is meaningless...