na koncerty nie biorę więcej niż 9 blach - nie słychać tego i tak. Może kiedyś zabiorę tego potwora na spacer na jakiś koncert ale raczej nie ma sensu. Kto mi to nagłośni, rozłoży, usłyszy itp
moim zdaniem są naprawdę dobre - nie trzeba ich ustawiać itp. Nie ma problemu z czułością, masz je na stopie więc przypinasz swoje stopy do bębnów na koncercie wpinasz kable i jedziesz.
Jedyny minus to ich delikatna konstrukcja. I problem z dostępnością + cena części zamiennych. E-hammer razem ze sprężynką kosztuje chyba 150 zł za sztukę... - pozostawmy to bez komentarza.
hmm, ciekawe.. ja słyszałem ze ciezko je ustawic.. i opoznieniu miedzy uderzeniem bijaka w naciag, a mloteczka o sam trigger i na odwrot.. prawda to to ?
szczerze mówiąc - też słyszałem takie opinie - ale mi jakoś działa trzeba ustawić młoteczek tak, aby dotykał triggera dosłownie moment przed uderzeniem bijaka w naciąg. Wtedy sprężynka nie odskoczy i nie da drugiego uderzenia - a jednocześnie dźwięk będzie we właściwym momencie. Nagrywałem na tych ekitach płytę w hertzu i nie było problemu z momentem wyzwolenia próbki. Wszystko było jak trzeba - pokrywała się z akustycznym sygnałem.
Wszystko jest kwestią ustawienia
Jest tego tyle nie dlatego że muszę tyle mieć - ale dlatego że daje to dużo różnych brzmień i możliwości - wiadomo że można zagrać na mniejszym zestawie - ale można też na większym
Wysłany: Czw 03 Wrz, 2009
jakies aktualne zdjecia beda? bo na koncertach inaczej wyglada i jestem ciekaw czy cos sie zmienilo
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!