Wysłany: Pią 21 Gru, 2007 Mój Premier Series i nie tylko...(UPDATE)
Mam zaszczyt przedstawić swój nowy nabytek w postaci zestawu Premier Series Maple. Piekna sprawa. Świetnie brzmiący zestaw z najwyzszej półki-nic dodać tylko grać!
Konfiguracja:
Werbel Modern Classic: 13x07 (rewelka, ciepłe ale jednoczesnie mocne brzmienie)
Tom1: 10x09
Tom2: 13x11
Bass: 22x18
konfiguracja o tyle nie typowa ze "kocioł" to 13 calowy tom który w niektórych zestwach jest zapewne tym najmniejszym.
ja osobiscie uwazam tą kofiguracje za rewelacyjna bo jest uniwersalna- mozna wyzej podciągnąc i juz mozna jazzowe klimaty grać ( na cetralke jakiś fiberskin i tyle )
a z drugiej strony z powodzeniem gram na tym secie z swoim bandem który raczej ballad nie uprawia:)
membranki których obecnie uzywam to
ambassadory na tomach, controled sound ambassador na werblu i coated powersonic na stopie (polecam)
hrdware cały procz stopy to premier z serii 6000, stopa zaś- yamaha jakaś tam na podwojnym łańcuchu dla lewo noznych:)
blachy...niestety tu bez zmian: alpha full ride 20 cali, pst5 18 thin crash i 19 rock crash oraz 201 hihat 14 cali...
zatem napewno kolejym zakupem będą blachy...nie wiem jeszcze dokładnie co:)
a oto i sam Premier hehehe
_________________ Fast animals, slow children...
Ostatnio zmieniony przez Maxu Pon 09 Cze, 2008, w całości zmieniany 2 razy
Fajny sprzet, smieszny ten kocioł musi byc
I werbel ma ciekawy rozmiar też. Ciekawe jak wybrzmiewa
nie lubie swiecacych się "brokatowych" bebnow....ale kolor w sumie wazny nie jest az tak gratuluje
_________________ "Muzyka gra, a serce? A serce bije mocniej."
___
MAPEX/ZILDJIAN/AMEDIA/STAGG
Wysłany: Sob 22 Gru, 2007
kolo rewelacja! lugi troche mnie, ale dalbym wiele za taki zestaw...jak sie spisuje ten ride alpha? bo szukam nowego i musze pozbierac troche opinii.
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
dziekuje wszystkim za miłe komentarze!
oj wiedzcie ze jestem baaardzo zadowolony:)
zławszcza ze perka jest u mnie w pokoju i nie moge od nije wzroku oderwac...nie mowic juz o graniu hehe
po pierwsze- te lugi to fajna sprawa (fakt moze są duze;)) ale dobrze trzymją strój.
do drugie-ride apha jest wporzo- uniwersalny ride z dobrym bellem i tez-co mi sie podoba- niezłymi walorami crashowymi.
po trzecie-werbel to w istocie najleprzy element zestawu-polecam ten rozmiar ( choc zastrzegam ze jordisona to nie przypomina w brzmieniu:))
po czwarte- tak naprawde tomy nie sa oddalone od siebie tak bardzo. ustawiłem to intuicyjnie i idealnie sięgam do nich pałką.
i jeszcze jedno- zastanawiem sie na elementem o który mogłbym poszeryc zestawm...nie wiem cóz to mogło by być...china, pad elektoniczny (SPDS np.)
jakaś inna blacha, przeszkadzjka (jam block, tamburyn...) doradzcie prosze:)
dzieki!
gratuluje, zwlaszcza werbla - zaboja
jakbys kiedys tego Modern Classica sie pozbywal to daj znac ;]
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
kurde sam nie wiem czy cowbell...ze swoja kapela napewno tego nie wykorzystam...tak mi przymajmniej zdaje.
chetnie podłaczyłbym jaką elektronike która nie wymadała by modułu...np SPDS wspomniamy:)
maxu moze jakis splashyk, albo mini-china? to troche by ci urozmaicilo zestaw...
btw.lars to doradz mi jakiegos meinlowego bo sie znasz, uzywke do 400 zl co mam szukac z meinla za ta cene...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Maxu napisał/a
mini china meinla? to filter china! polecam!
maxu, chodzilo mi o to zeby lars doradzil mi ride'a
No brawo. piekne bebny. Kupiles nowe czy uzywane? ile taki zestawik kosztuje Cie kosztowal jezeli mozna wiedziec, sam byc moze bede szukal czegos podobnego.
co do chaosu to wiem o co ci chodzi...moim zdaniem set prawo ręcznych bębniazy wyglądają ładniej:)
a druga sprawa- jest to ustawienie z cyklu na szybko ( chociaz przemyślane) bo wiesz jak to jest jak sie dostaje coś nowego hehe - szybko ustawiec i grać cały dzień!
własnie mam zamiar odejśc od kompa i trochę ją dopieścic pod tym względem.
a co do rakerów...cholera-pierwsze o nich słysze!
A co do ridów rakera to moim zdaniem sa jedne z najlepszych ,a w swoim przedziale cenowym to wogole bija na glowe wszyskie inne
raker to odpowiednik paiste rude, brzmia bardzo podobnie. jak ogladaliscie distasterpiecies slipknota, to baaaaaaaaaardzo podobnie brzmi raker polecam, bo to po prostu cud.
no to teraz pozostalo mi szukac...a jak sie te rakery maja np do pro artow?