pawelpunk
Wysłany: Sob 01 Gru, 2007
Ha! A ja za Górnikiem!!! Coś jeszcze...? xD
Tak co do tematu - zestaw dobry, pewnie odczuwasz płyciznę w centrali, nie?
Ustawienie moje, tzn. moje ulubione. Talerze wypaśne, aczkolwiek sam nigdy w Meinlach nie gustowałem, zawsze były to raczej Zildki i Paiste'y. Jedynie co, to mam Meteor hi-hat i napiszę tak - na próby ok.
Nie myślałeś o jakimś remoncie tej amatki:>?
Pozdrawiam!
_________________ Tu rozumiem, co nazywają chwałą:
Prawo do miłości bez granic...
Zalezy co pojmujesz pod hasłem remont...
Miałem zamiar wymienić śruby naciągowe na takie standardowe z kwadratowymi główkami, żeby już nie mieć problemów ze strojeniem (a reczej kręceniem śrubami). Okazało się jednak że musiałbym wymieniać również gwinty, czyli praktycznie wszystko oprócz korpusu luga. Finansowo to nie wyglądało zbyt ciekawie...
Jeżeli ci jednak chodzi o zdejmowanie oklein, malowanie itd. to w ogóle mnie to nie bawi. Jestem sceptykiem odnośnie poprawy brzmienia po zdjęciu oklein. Uważam że człowiek więcej sobie dopowiada oczami niż uchem w takim wypadku. Poza tym nie podobają mi sie pomalowane bezbarwnym lakierem bądź też jakimś kolorem bębny, jezeli miałbym zmieniać kolor to tylko na jakiś profesjonalny fade a taki moge osiągnąć jedynie kupując nowe bębny. Nie zrobie z Amati Pearl`a. TAKIE COŚ BY MNIE INTERESOWAŁO
Może to dla niektórych troche dziwne że mam takie dysproporcje pomiędzy shell setem a resztą ale mi z tym dobrze : ) Niemam tyle pieniędzy żeby go teraz wymieniać, chce jak już to kupić coś z górnej półki.W przyszłości za pare lat kupie sobie jakiegos sessiona jak mnie będzie stać, a jak nie to dalej będę grał na tym amati. Jestem słaby a to co mam obecnie to i tak już jest ponad moje możliwości, może najpierw postaram się wydobyć z tego co mam wszytsko co potrafie ; )
paper napisał/a
Powiedz mi jak się sprawuje ride Meinl?
Zbytnio niewiem jakiej odpowiedzi oczekujesz... Może "Dobrze" ?
Maxu napisał/a
fajny set i ustawienie ale...chyba czas zeby amati zmienic?;)
Ale żeby nie offtopować to b. fajny secik;] Mialem kiedys przyjemnosc stestować tego splasha, bardzo fajny dodatek.
_________________ Pork Pie soon
pawelpunk
Wysłany: Sro 05 Gru, 2007
Fade'a mógłby Ci zrobić wprawny lakiernik. Jeśli masz znajomego, to z nim o tym pogadaj A co do remontu...oko jest ważne, nie? Poza tym, ja bym się skusił na zrobienie czegoś z centralą. Hmm... załatanie?:>
Fade'a mógłby Ci zrobić wprawny lakiernik. Jeśli masz znajomego, to z nim o tym pogadaj A co do remontu...oko jest ważne, nie? Poza tym, ja bym się skusił na zrobienie czegoś z centralą. Hmm... załatanie?:>
No i o tym właśnie pisze... Nie imam się jakiejś chałupniczej metody lakierowania, łatania itd. Pozwole bębnom Amati być bębnami Amati.
nie będę miał fade`a pearl`a jeżeli nie kupie pearl`a
nie będę miał nie dziurawionej entrali jeżeli nie kupie virgin bd
Simple as fuck, choc dla niektórych to moze byc dziwne co mam na mysli...
pawelpunk
Wysłany: Pią 07 Gru, 2007
Dobra, cofam słowa...
Gdybym wiedział, że akurat taki z Ciebie nerwus, to bym nic nie napisał.
To była prosta sugestia i też jest to Simple as Fuck...
Z tego amati po prostu by szło zrobić świetny set, o to w tym chodzi.