Sonor Jungle Force 3007 kolor Autumn Fade.
Naciagi na tomach: gora Evans G2, dół firmowka remo. Na stopie firmowka i tu i tu.
Stopa Dw 5000
Werbel Mapex ProM (Evans Genera Hd, Aquarian, P. Blasters)
Hardware mix- Gibraltar, Tama, Mapex, No name.
Tom 14" zawieszony na optimouncie.
blachy:
hihat Zildjian K/Z 13'
crashe alechemy pro art 16" i professional 18"
ride Ufip 20" Ping ride
china Stagg Dh 14"
filipo sie pytal jak ma sie stopa do drewnianej obreczy- ma sie tak:
Z tego miejsca dodam również, że holder toma 10" jaki dali w zestawie to najwieksze gówno z jakim mi przyszlo pracować.
_________________ why so serious?
Ostatnio zmieniony przez Pater Noster Nie 14 Paź, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Ja(zz)centy
Wysłany: Sob 13 Paź, 2007
dokladnie tak jak Ci napisal RAudT. sciagnij toma, poloz np na podlodze, stole i mocno nacisnij pare razy srodek naciagu. Jesli nie wazysz 180 kg to raczej sie nie boj i mozesz uzyc czesci masy swojego ciala ponaciskaj, zaloz, sprawdz.
pozdrawiam,
Jacek
P.S. a jesli ta podstawka pod stope Cie irytuje i nie daje Ci spac, to najzwyczajniej na swiecie reklamuj towar. po co masz sie zameczac psychicznie i tracic radosc z posiadania zestawu
P.S.2. bardzo fajny set. tylko bd wydaje sie jakis taki mizerny... jakby byl mniejszy (wiem, zludzenie) od setu, ktory np posiada istanbul drummer.
Nie wiem , czy Twoja podstawka jest taka jak w moim modelu, ale ja dodatkowo ją szlifowałem ,żeby była bardziej płaska(chodzi o ten okrągły drut wspawany w płaskownik)
kurde chlopaki ugniatanie, skrecanie, rozkrecanie, sciskanie i wszystko co z "-anie" NIE POMAGA i ten członek męski evans dalej trzeszczy!!!! 14" gra i spiewa, 10" trzeszczy. to na pewno naciag, i nie wiem, nie wiem , nie wiem co mam zrobic. bozia pokarała
Szkoda ,że nie jesteś w pełni zadowolony . Kurde ja nie narzekam, holder działa bardzo płynnie...Zazdroszcze Ci tego optimount'a. Ostatnio nastroiłem te bębny bardzo nisko - brzmią świetnie
z bebnow jestem zadowolony bardzo, tomy zagadaly bardzo fajnie, nie myslalem ze 10 i 14 beda tworzyc taki fajny duet, stopą byłem mile zaskoczony. brzmienie tomow jak dla mnie ideał, wykonczenie bebnow tez, a to ze dali niefajny hardware..... no coz, made in china czasem swoje potrafi zepsuc.
optimount fajnie sie sprawdzil. bebny z nozkami to dla mnie za duzo zachodu z przykrecaniem i odkrecaniem.
zastanawiam sie czy na wieksze koncerty i wieksze sale kupywac centrale sonora z tego modelu czy tez kupic na stope trigger i poginac na 16. ale to dylemat na przyszly sezon;)
No no gratuluję! Bębny zawodowe, w sumie ten rozmiar centralki dzisiaj już nie przeszkadza wszystko już przejdzie a i sam kiedyś grałem na 16" i muszę przyznać że jest ok! jak do jungle itp spoko no bo u mnie to by rady nie dała, nie używałem jej z podwójną ale grałem na 18" to troszkę się dusiła. Jedyne co mi troszkę przeszkadzało przy grze na 16" i 18" centralce to to że naciąg jest sztywny i bijak odbija się za mocno zepewne to kwestia przyzwyczajenia w końcu ja mam 22" no i u mnie bijak siada na naciągu ale to jest najbardziej odczuwalne na twinie tak to chyba idzie się przyzwyczaić a potem może ma to swój urok?! Ogólnie spoko!
pozdrawiam!
To nie wina naciągu tylko korpusu i osprzętu. mam na tomach evans genera 2 coated i pamiętam że dopuki nie rozkręciłem całej 12" na części i skręciłem z powrotem to mi bzyczał leciutko przy mocnych uderzeniach co było wkurwiające! ogólnie to ma to coś wspólnego z systemem izolującym bo to w jego okolicach powstawało to bzzzz! ale teraz niedawno oliwiłem wszystkie lugi włąśnie wtedy rozręciłem wszystko bo troszkę za dużo kropel pokapałem i mi się spod lug wylewało no i muśałem rozebrać i wyczyścić być może w tym tkwi sekret naoliw lugi a z mego doświadczenia max 2 krople oliwy na luge styknie a najlepiej to daj je na śrubę odrazu i wkręć. Ale może to być system izolacyjny jak miałem pearla exporta to muśałem z i.s.s. zdjąć podkładki metalowe bo robiły bzzzzzzzz
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.