Heh, nie bardzo pamiętam jakie to mikrofony , ale na pewno na stopę przypadły dwa , dwa na werbel , jeden na hi-hat i jakieś overhead'y czy jakoś tam nad bębnami . Żeby uzyskać takie brzmienie werbla musiałem przejść na match'a i naprawdę napier... bo inaczej nie odzywał się jak porządny werbel
na pewno na górze werbla był Siur SM-57, a jeden z tych na stopie to AKG D112 bodajże, ale dokładne symbole wszystkich napiszę później...
Witam . Piekny zestaw .Uniwersalny i zajmujacy niewiele miejsca . Idealny do licznych tras . Sam jestem na kupnie identycznego i zaciekawila mnie obręcz na centralce .Staram sie znalesc w internecie ale niestety nigdzie jej nie ma . Mam prosbe do ciebie istanbul drummer o informacje skad mozna nabyc takiego Hoopa na basdrum . Dzieki i pozdrawiam . ps ja tez uzywam blaszki istanbula a mianowicie : crash trad 14 ,splash trad 10 , crash ride sehzade(turkish) oraz ride ottoman 20 mehmety wszystkie .
no i nie znajdziesz w necie... obręcz była robiona przez niejakiego Repper'a - oto nr do typa: 888 39 64 72 - nie jestem z niej do końca zadowolony w sensie staranności wykonania , ale z daleka tego nie widać a centralka faktycznie nabrała ciekawego wyglądu.
@bRS - tomy nie brały udziału w nagraniu - może następnym razem
Cóż za marnotrastwo... Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na bogatsze próbki. Co do brzmienia to jest świetne. Stopka może nie ma aż takiej głębii ale i tak jest świetnie.
Witam . Jak sie sprawuje zestaw ,oraz powiedz jak brzmia te tomy bo to jest intrygujace .Wielu ludzi tu bedacych jest zainteresowanych brzmieniem tomow i prosi o probki wraz z nimi. Ja wciaz sie wacham czy zakupic nowy sonor jungle czy lepiej uzywke jakiejs perki z wysokiej polki tak gdzies do 4k . Sonor jungle jest w bardzo atrakcyjnej cenie bo ok 2200 na http://www.perkusje.com/?...re&iProduct=395 wiec jest o czym myslec bo 2k w kieszenie to niezly kawal kasy . Licze na odpowiedz . Pozdrawiam
czy tego crasha dark 16'' to masz Mehmeta?? bo jak tak, to mam taki sam. jakie są Twoje odczucia co do tej blachy, bo mnie się bardzo podoba
Witam , Dark'a 16 posiada teraz jacek-bębniarz z tego forum - dla mnie zrobił się lekko gejowaty (za mały), ale brzmi naprawdę super...
chyba muszę zrobić update blaszek , bo jest totalnie nieaktualny
Hmm... Staszek gejowaty? poczułem się urażony dla mnie jest to najlepszy crash jakiego moje ucho slyszalo jak bedziesz jeszcze cos sprzedawl z blaszek (np. splashyczka jakiegos lub czajenkę - tylko firma Istanbul wchodzi w grę) to daj cynk na gg
...a tak serio są to rodzynki , kupione kilka lat temu w USA , jako leżaki magazynowe - można się domyślać ,że mają ponad 10 lat. Nadszedł czas ,aby zmienić mojego SE 22" na coś takiego, bo SE sprawdzał się wyłącznie w swingu.
True, ta blacha jest świetna. Co prawda mój to Agop ale też jestem zachwycony.
Wybaczcie za offtop, ale kto mi powie jak nastroić tak centralkę, żeby brzmiała jak na nagraniu, które zapodał Istanbul?
Ja stroję rezonans troszkę wyżej niż uderzany , to znaczy: uderzany stroję tak aby klucze się nie tłukły i może o jeszcze jeden obrót, a rezonans 2 albo trzy obroty - nie pamiętam już dokładnie , ale coś w ten deseń.
pzdr
@ to ,że masz Agop'a wcale nie znaczy ,że musi być gorszy trzeba trafić na dobry egzemplarz...
he w końcu też mam dw 5002 turbo! doskonale cię teraz rozumię, żadne 7002 nie doścignie tej stopy napewno to jest dobry twin ale do 5002 nie ma porównania. Jestem zadowolonym użytkownikiem od 2 dni za niedługo zrobię fotki całego sprzętu i odreaktywuję mego posta ze sprzętem bo trochę już się pozmieniało.
A ja mam takie pytanie do istanbul drummera. Grasz pan na twinie na swojej 16 calowej centrali. Czy jak grasz bardzo szybkie jedynki (załóżmy 100 - 120BPS w 32-ach), to czy się przypadkiem nie zlewa to wszystko? Czy może centrala zachowuje punkt? Pytam się, bo sobie myślę, czy by może nie zrobić sobie zestawu Drum'n'Bass no i twina do tego i popierdzielać szatana. A triggerów nie lubię jakby co.
PS. Nie chodzi mi konkretnie o sonora, ale o 16 calowe basy, bo raczej różnica duża nie będzie.
Filip
Wysłany: Sob 19 Kwi, 2008
Wrzuć proszę jeszcze raz nagranie tego Hi-Hatu Agopa 10"... Pozdrawiam!