Wysłany: Sob 18 Lis, 2006
bebenki jak dla mnie to mala centrala, ale jeszcze na takiej nie gralem to wybaczcie pochopnosc moich poczynan...ale blaszki to jest to co w przyszlosci chcialbym sobie zlozyc...aha i jak sie nazywa ta powyginana blaszka?? jezyor kiedys mi pisal na forum, ale zapomnialem bo byla taka na allegro...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Sob 18 Lis, 2006
operator sa nagrania w tworczosci...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Bębny - Sonor 3005 Jungle Set 10",14",16" (full maple)
Hardware - statywy Mapex,Sonor , clampy Pearl, przedłużki Gibraltar, twin DW 5002 Turbo, hi-hat DW 5500 TL, Gibraltar X-Hat
Werbel 1 - Mapex Black Panther Traditional Maple 14x5,5
Werbel 2 - Sonor Jungle 10x2
Blachy - Istanbul (seria Traditional + Trash Hit 12" + Special Edition Jazz Ride 22"- pierwszy taki w Polsce
splashe: 6" Heavy Splash, 8" Splash
crashe: 16" Dark Crash, 18" Medium Thin Crash
china: 16" China Pang
hi-hat: 14" Heavy Hi-Hat
bell: Alchemy Professional Raw Bell 6"
pałki: Pro-Mark Michael Carvin albo Vater Teardrops
rózgi: Kombi-Soft (Adam Polachowski)
miotły: Pro-Mark TB4
Naciągi Evans g2 Coated na tomach, Evans Resonant na spodzie, Hydraulic na centrali, i g1 Coated na werblach.
hmmm... dopiero teraz na g2 Coated te bębenki brzmią jak nigdy dotąd, bell'a założyłem tylko do zdjęcia, jest nowy i do sprzedania razem z tym uchwytem Aquarian Cymbal Spring, na ride'zie zawieszony jest X-Hat , który czeka na hi-hat 10" Agop'a... acha zmieniłem stalową obręcz w centrali na drewnianą od Repper'a... chyba tyle
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Sam mam 5002 tylko AD3 a nie TD3 , interesuje mnie roznica, bo wygladaja podobnie a 7002 ladnych pare stowek mniej
Przede wszystkim zawias w footboard'zie , który nie jest stały na nicie jak w 7002, ale ma śrubę. Dzięki temu nie występuje zjawisko ruchu "podeszwy" na boki, co w dalszej eksploatacji może mieć duże znaczenie w kwestii wytrzymałości. Co do samej pracy, wydaje mi się ,że stopa łatwiej się prowadzi i nie odczuwam zmęczenia grając długo dość szybkie jedynki np., choć nie jestem specjalistą w tej dziedzinie. Generalnie IMO różnica jest odczuwalna, ale w końcu stopa jest 2 razy droższa, so...
4 lata mam 7002 i nic sie nie dzieje z zawiasem panie panie
Nie no - 7002 to na pewno świetny twin, jednak ten luz na boki w zawiasie mnie drażnił, no i fakt ,że jest jakby nierozbieralny. Oczywiście nie oznacza to, że ma się coś z tym stać, ale wolę footboard, który nawet na milimetr nie drgnie w bok i którego zawias w razie "W" mogę rozkręcić
No miodzio Faken piękne....
A jak sprawuje się Trash Hit 12"??? mam ochotę na trashformersa Zildka ale nie mam pojęcia jak sprawdza się na żywo bo grałem tylko w sklepie.
No miodzio Faken piękne....
A jak sprawuje się Trash Hit 12??? mam ochotę na trashformersa Zildka ale nie mam pojęcia jak sprawdza się na żywo bo grałem tylko w sklepie.
Świetny jest , coś tam w niego uderzam w solówce na filmiku, super "charkliwe" brzmienie, jest troszkę cichszy i łagodniejszy od splash'y - jestem bardzo zadowolony
Bębny 1 klasa. Sam się zastanawiam czy nie kupić czegoś takiego zamiast standardowego zestawu... Jak się ma uniwersalność tego zestawu (np jeśli chodzi o rock i pokrewne klimaty)?
Pozdrawiam.
Tomy brzmią normalnie, czyli jak w każdym klonowym zestawie, natomiast stopa... no cóż nie jest to 20 czy 22 cale, ale daje radę, ja jestem zadowolony, tym bardziej gdy muszą ją przewozić , rozkładać itp. . Do rock'a raczej się nie nadaje. Pzdr
Na pewno brzmienie się nie pogorszyło, za to o wiele ładniej teraz wygląda. Podejrzewam ,że z tą poprawą brzmienia w tym przypadku jest tak jak z magnetyzerami w samochodach - niektórzy mówią ,że działają, a niektórzy sobie to wmawiają. Pzdr
BTW Szczepek - być może będę się pozbywał Medium-Thin Crash'a 18" - jesteś zainteresowany?
Klasa! Bardzo fane bębenki. A na drugą drewnianą obręcz w BD się zanosi?
Pozdrowienia serdeczne
Ta mi wystarczy, poza tym musisz wziąć poprawkę na system mocowania pedału stopy... - musiałbym wycinać obręcz ok. 10 cm na dole aby nie zawadzać łańcuchem, lub nawet konstrukcją stopy a wtedy to się już mija z celem.
Pzdr
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.