Stwierdziłem że zrobię temat zbiorczy, bo nie potrzebnie będę zakładał cały czas osobne tematy.
1. Na samym początku był mały zestaw Szpaderskiego, który sprzedałem za grosze, dziś tego żałuje bo teraz bym sobie fajnie go odrestaurował i by stał na pamiątkę. Kolor złoty sparkle
2. Następnym zestawem na dobrych kilka lat był Mapex Q z zestawem blach Orion Rage Bass. Miałem go dość długo, sporo przeszedł i sprawował się jak tylko mógł najlepiej.
Przeprowadziłem się i nigdzie nie grałem, ćwiczyłem w domu jedynie i postanowiłem je sprzedać i zakupić zestaw elektroniczny
3. YAMAHA DTXPRESS IV SPECIAL, ten zestaw posiadam do dzisiaj.
Zestawik sklada sie z :
- 3 jednostrefowe pady
- 1 pad werbla z regulatorem sprężyny lub tempa itp, jest on też 3 strefowy
- pad do stopy
- hi hat rowniez kilku strefowy
- 1 pad talerza 3 strefowy, 1 jedno strefowy oraz pad do Ride 3 strefowy.
- modul Dtxpress IV
Zestaw jest naprawde fajny, sprawdził się nawet na koncercie i zabrzmiał naprawdę świetnie. Polecam przeczytać mój temat o podłączeniu zestawu pod program Addictive Drums, wtedy zestaw brzmi jak żywe gary, nie jeden się nabrał.
4. Werbel Bertrand Birdseye Maple M. Jasiński Signature, powoli zacząłem kompletować sobie zestaw akustyczny bo z elektronicznym wolę nie jeździć na koncerty poza tym trzeba na czymś ćwiczyć
Zatem werbel zrobiony przez Bertranda ze Szczecina.
Oto kilka fotek:
- rozmiar 14x5,5
- 10 warstw,
- lugi typu tube lugs
- maszynka Trick GS007
- obręcze mahoniowe
- sprężyny puresound custom 20
- wykończenie piękne drewno birdseye maple z lakierem na wysoki połysk
- werbel na 8 śrub
5. Dziś do mnie przyszedł fajny statywik Pearl S-2000, naprawdę jest bardzo sympatyczny, świetne wykonanie i jako jeden z niewielu potrafi zmieścić werbel z tak dużymi drewnianymi obręczami. Oto zdjęcie:
Również odebrałem dzisiaj stroik Drum Dial. Naprawdę przydatna rzecz.
11.04.2011
Dzisiaj do mnie dotarł Hi-Hat:
Paiste New Signature Dark Energy Mark I 14 cali:
18.04.11
No i odebrałem coś na czym mogę powiesić hi hacik. Jest to mianowicie Pearl H2000. Świetny sprzęcik.
30.04.11
Trafiła mi się naprawde mega okazja od mojego nauczyciela no i zakupiłem używany ride oraz jak bonus dostałem pęknięty ale nie tragicznie fajny crash:
Oto Paiste New Signature Dark Energy Ride Mark I 20 cali
A to jak dodatek do Ride dostalem pęknięty ale dobrze że nie od brzegu Paiste Signature Full Crash 16 cali.
18.06.11
Dziś do mnie przybyła wymarzona stopeńka.
DW 9002 w całej okazałości, świetny sprzęcik, o dziwo najbardziej podpasowało mi ustawienie łańcucha w pozycji Accelerator, świetny feeling i łatwość grania szybkich dwójek.
Za kilka dni będzie statyw Pearl H-2000.
Następnie twin, albo DW 9002 jak sie uda a jak nie to 5002. A następnie dalsze blaszki rowniez Paiste i na koniec zabieram sie za beczki, napewno bedzie to ciekawy zestaw Bertranda, szczegolow nie zdradze bo jeszcze sam ich nie znam, dopiero wymysle wszystko jak bedą fundusze ale to długoplanowe zakupy.
Narazie się mega ciesze z tego co jest.
Co do hi hatu jest naprawde niesamowity. Biłem się z myślami, czy HHX legacy czy K Custom Dark czy Hybrid ale ostatecznie urzekł mnie ten Paiste i został moim wybrańcem
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011
a powiedz, na jakiej zasadzie i za ile robia takie werble, słyszałem ze to totalny custom, i ze na zamowienie, czy to polska firma? sory za potencjalne głupie pytania.
A dziś dotarł do mnie statyw na hi hat. Jest to Pearl H2000. Cóż powiedzieć, zawodowy sprzęcik, masywny ciężki dobrze wykonany i sporo fajnych patentów.
Natomiast niektóre według mnie zupełnie nie potrzebne, przykładem mogą być krzywki, niby bajer rozne ustawienia ale jakos większej różnicy nie odczuwałem. Najważniejsze z ustawień to chyba długość łańcucha (czyli wysokość stopki) oraz siła sprężyny.
Trafiła mi się ogromna okazja i kupiłem świetny Ride jak uzupełnienie setu no i dostałem pękniety no ale jako bonus fajny Crash. Informacje w pierwszym poście
Mały update.
Dziś do mnie przybyła wymarzona stopeńka.
DW 9002 w całej okazałości, świetny sprzęcik, o dziwo najbardziej podpasowało mi ustawienie łańcucha w pozycji Accelerator, świetny feeling i łatwość grania szybkich dwójek.