Chciałbym zaprezentować na forum mój odrestaurowany dość stary werbel amati. Przy okazji się przedstawię, jestem tomek z okolic Rzeszowa, uczę się gry rok jak narazie to najwięcej ćwiczeń na technike (rudimenty, wprawki) na bębnach nie wiele gdyż jeszcze brakuje mi statywów i talerzy. Moim idolem jest John "Bonzo" Bonham
Werbel został rozbrojony, wyszlifowany, pomalowany impregnatem, polakierowany lakierem, założone nowe naciągi remo ambassador coated i remo diplomat hazy, nowe obręcze powerhoop, nowa maszynka, nowe sprężyny (niestety gibraltara) nowe śruby i podkładki nylonowe.
Werbel został profesjonalnie nastrojony. Moim zdaniem wygląda i brzmi nieźle
proszę o opinię, powiedzcie mi ile byście za niego dali i ile jest wart.
POZDRAWIAM
_________________ "Takiego uderzenia nie da sie zastąpić, nie można zastąpić Bonhama"
Ostatnio zmieniony przez Brud@s Pon 02 Cze, 2008, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: Pon 02 Cze, 2008
wyglada naprawde porzadnie!! na twoim miejscu bym go nie sprzedawal, bo to swietna pamiatka
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
jak narazie nie mam zamiaru go sprzedawać, zacząłem szastać kasą jak go robiłem i pod koniec złapałem się za głowę i pomyślałem "kur** miałbym za tą kasę kawał ciekawego werbla" to płytki werbel i brzmi ostro, nie przepadam za ostrym brzmieniem werbla. W każdym razie do ćwiczeń wystarczy. Na wakacjach zarobie to kupie statywy i talerze bo jak narazie to bębny amati i ten werbel.
_________________ "Takiego uderzenia nie da sie zastąpić, nie można zastąpić Bonhama"
uuuuuuuu,naprawde fajnie wyglada,gdybys nie napisał ze Amati to bym pomyslał ze to jakis Mapex albo cos(jeszcze ten naciag)Ogółem bardzo fajnie zrobiony
_________________ Bebny:Mapex Q Fusion nowa wersja
Talerze:Paiste,Alchemy
brzmi dobrze jeśli się wyłączy sprężyny bo mój nauczyciel mi go stroił tylko mam kiepawe sprężyny gibraltara za 20zł i one nie brzmią najlepiej ale planuje zmianę sprężyn na puresounda.
1.Nauczyciel nastroił, włączył sprężyny pokręcił nimi i powiedział że z takimi sprężynami tyle można z niego wyciągnąć, powiedział też, że brzmi fajnie o wiele lepiej od tych entry levelów i trochę lepszych werblów, mówił też coś że drewno jest dosyć zdrowe jak na ten wiek i że pewnie wytrwa jeszcze dłużej i więcej niż jego mapex orion.
2. Mam jeszcze te obręcze amati oryginalne ale są ostro pokorodowane a nie stać mnie na chromowanie.
Zgadnijcie ile pieniędzy w to włożyłem
za werbel razem z przesyłką dałem 160zł
obręcz górna ok.40zł
naciągi ok.100zł
maszynka ok.20
sprężyny 20zł
podkładki i śruby 10zł
czyli w sumie jakieś 350zł a za to mam kawał werbla z u.s.a