Sabian HHX Ozone 16" crash i Sabian HHX Evo 16" Crash znalazły szczęśliwych nabywców, a ja w ich miejsce nabyłem: Sabian HHX Treme 17" Crash i Sabian 8" Paragon Splash.
HHX Treme - genialna blaszka. Posiada orientalny charakter, taka chinkowata.
W przeciwieństwie do Ozone dłużej i pełniej wybrzmiewa a posiada ten sam thrashowy sound, bardzo szybo się wzbudza, posiada znakomitą projekcję.
Paragon 8" Splash uzupełnienie posiadanego przeze mnie Paragona 10" to jasny dobrze przebijający się splash. Ma w sobie moc jest krótki selektywny, nie świszczy tylko raczej "dzwonkuje" Genialny. Ogólnie paragony to doskonałe splashe, najlepsze w jakie pukałem.
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Sro 11 Lis, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Co do mojego profilu : wiem stary blaszki na dojechanie kupiłem ten set z usa ZE TAK POWIEM mało sie jeszcze znałem eh po mału odkładam kase na zakupy mysle ze będzie ok Fotki dałem tak bo nie chcem mieszac sie na tym forum szybciej mi tam i nie bede zasmiecał fotkami Zapraszam za jakis czas do siebie Co do twojego zestawu to tylko pozazdroscic nie słyszałem garów a blaszki tylko niektóre Respect ... pozdrawiam
No no zestawik coraz wiekszy nie długo nie będzie gdzie statywy wepchnąc Wiesz cos moze na temat AAX-ów?? Bo mam plan kupic set moze cos wiesz to daj znac pozdro
ale sprezycuj jakie AAX Cię interesują, miałem doczynienia z AAX Stage I Studio. Mnie osobiście nie podpasiły takie bez wyrazu bez projekcji te blachy.
bo jeśli chodzi o ride to a custom mnie się bardzo nie podoba jest po prostu rozmyty a takich nie lubię, hi hat też średnio mi się podoba, więc sprecyzuj dokładnie co potrzebujesz
Głownie chodziło mi o set ale skoro tak mowisz to tak pewnie jest mi zalezy na zwartym dzwieku ostry wyrazny bel na ride Hi-hai z takim piaseczkiem syczącym itp moze cos polecisz?
to musisz pomieszać, wiem że kupując set byś zaoszczędził pewnie trochę kasy, ale musisz kierować się brzmieniem.
Z crashy polecam jeśli to ma być zildjian to a custom, ostre jasne donośne
jeśli ride to może z custom, albo sabian AAX metal ride albo AA rock ride
z hi hatów też polecam sabiana AAX AA HHX,
Musisz sam ostukać najlepiej wybierz się do dużego sklepu (Drumcenter) i ostukaj porównaj
Nie ostukałem wszystkich HHXów niestety, ale seria Evolution bardzo mi odpowiada, ale mówię o crashach i chince. Nie miałem bezpośredniej przyjemności z wszystkimi hatami rideami. Mam też w zestawie HHXtreme crash i też jest bardzo fajny, trochę podobny do Ozone.
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Pon 07 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Pierwsze wrażenie jest takie, solidny werbel, uniwersalny.Porównując do premiera modern classic, nie powala na kolana. Po oględzinach premier wydaje mi się lepiej wykonany. Premier ma ciemniejsze słoje, sam korpus jest lepiej wykończony, jest gładszy i idealnie wyszlifowany. Brzmieniowo, wydaje mi się iż premier, jest czulszy, i potężniejszy, mimo że premier to 13".
MMX można porównać z werblem Tamburo Formula Maple, któego posiadałem przez pewien czas, tamburo formula maple też z klonu i też z ringami jak MMX. Powiem tak, rzeczywiście MMX brzmii praktycznie tak samo, więc jak ktoś ma możliwośc kupna tamburo i zastanawia sie czy dołożyć do MMXa to ja powiem że nie warto.
Ale jeszcze potestuję tego MMXa pokręcę zobacze co da się z niego wyciągnąć, zmienie naciągi itp.
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Sob 31 Lip, 2010, w całości zmieniany 1 raz
ten oto hacik zastąpił meinl byzance, jednak nie zagości dłużej....
no i wreszcie nowe słuchawy do pary z metronomem. Cóż można powiedzieć. Słuchawy doskonałe, wspaniale tłumia. Brzmienie perkusji jest bardzo selektywne, ucina tylko nieporządane, samo sedno brzmienia zostaje. Przy czym nie zabija perkusji, duszki i rozmaite lekkie artykulacje słyszalne bardzo dobrze, cykanie nogą również. Dośc mocno ściskają głową ale coś za coś. No i ten pałąk drutowy mógłby sprawiać solidniejsze wrażenie. Mam nadzieje że się nie złamie, bo słuchawki są naprawdę bardzo fajne. Przetestowałem je również z zespołem, wreszcie fajnie wszystko słychać, szczególnie bas. Także polecam.
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Pią 03 Wrz, 2010, w całości zmieniany 5 razy