Zamieszczam fotki mojego zestawu z aktualnymi zmianami.
Bębny:
BD 20x14" Polmuz
TT 13x9" Pearl President rocznik 1969
SD 14x5,5" Premier Artist Birch
Blachy:
Hi-Hat -> Istanbul Traditional 13" Heavy Hi-Hat
Crash/Ride -> Istanbul Traditional 18" Medium (z jednym nitem)
China/Swish -> Istanbul Traditional 20" (z 4 nitami)
Osprzęt :
Stopa -> Yamaha FP 9410 Flying Dragon
Statyw pod Werbel -> Basix 800
Statyw Łamany -> Sonor (nie wiem dokładnie jaka seria, ale jest bardzo solidny)
Statyw prosty -> mieszanka Polmuz + Amati
Stołek -> Mapex T 580
Zestaw z tyłu:
Zestaw z przodu:
China/Swish:
Latający Smok:
Pozdrawiam
_________________ I Stworzył ON Rytm - Tak Minął Wieczór I Poranek - Dzień Ósmy...
Ostatnio zmieniony przez StawRos Czw 08 Mar, 2012, w całości zmieniany 5 razy
Wywal tego polmuza i kup NORMALNĄ centrale i bedzie git a po drugie to możesz obciąć ten drut od hi-hatu bo wygląda jak nie powiem co A poza tym zajebisty zestaw gratulacje
Witam panów i panie perkusistów\tki ten zestaw który tu widzicie brzmi naprawde cudnie pomimo tego iż jest kilka podzespołów (centrala) z Polmuza grałem na nim kilka razy u mojego dobrego znajomego który nauczył mnie tak naprawde grać na perkusji (a przynajmniej pokazał mi) jak się to robi cieszę się że są jeszcze tacy ludzie jak Tomek którzy kochają perkusje tak jak ja pozdrawiam was
Dzięki Mateusz, ale jak zwykle troszku przesadzasz
@raq:
Uwierz mi, gdybym mógł zmienić Centrale to zrobiłbym to jak najszybciej, chociaż musze powiedzieć, że po zmianie naciągu (Attack 1ply No Overtone Coated) brzmi całkiem całkiem. A co do drutu od HH to nie wiem po co miałbym go obcinać?! Ma seryjną długość, a to że wydaje się taki długi to zasługa tego, że mam blachy obniżone prawie na maxa.
Pozdrawiam i dzięki za komentarze
_________________ I Stworzył ON Rytm - Tak Minął Wieczór I Poranek - Dzień Ósmy...
Stopka jest świetna. Żadnych zastrzerzeń.
Jedyne co Ci moge poradzić przy zakupie Twina to to żebyś zwrócił uwage na bijaki -> w Twinach występują bijaki, w których pręt nie jest zabezpieczony śróbą tylko zawleczką. Te zawleczki potrafią odpaść po 15 minutach grania. U mnie mam sróbe i nie ma problemu, ale z tego co pamiętam Jezyor miał zawleczki i musiał wymienić bijaki na inne po 1 dniu, bo po prostu się rozpadły.
Ja(zz)centy
Wysłany: Czw 11 Paź, 2007
No Tomku, polaczenie wintydz z nowoczesnoscia gratulacje.
Blaszki mniam... i powiem Ci, ze swietna masz ta stope. Moglbys mi zdradzic kto Ci ja polecil?
Fajny obraz z Twoim zestawem perkusyjnym, a koty mają bardzo ciekawy klimat. Gratuluję przyjaciół, którzy robią Ci takie prezenty Jak dla mnie najlepszy byłby obraz zestawu perkusyjnego w klimacie kotów. Może namów autorkę na takie dzieło...
_________________ Trzeba ćwiczyć bardzo, bardzo dużo..... nigdy tego nie robiłem..... bardzo tego żałuję.
Filip
Wysłany: Sro 21 Lis, 2007
Tak jak pisałem na innym forum o podobnej tematyce ( )... Obraz z Kotami Świetny! Szkoda, że nie na sprzedaż... A bębny - Jedyne w Swoim Rodzaju... Pozdrawiam!
Jeśli chodzi o centralę to nie mam z nią problemów typu gibania się, przewracania i wszelkiego rodzaju rozlatywania Brzmieniem nie powala ale słyszałem o wiele gorzej brzmiące bębny. Po założeniu Attacka NoOvertone Coated wiele zyskała na brzmieniu. Jej brzmienie jest zbliżone do bardzo starych nagrań z lat 30-40.
jak dla mnie to śmiesznie to wygląda takie posklejane poprostu Franenstain jakby basowy wyglądał jak reszta zestawu o było by ok ale blaszki masz spoko ogólnie lubie stare bębny ale z duszą jak wiesz co mam na myśli... obraz fajny albo mi się wydaje albo werbel masz aleBudyRich grasz tak czy to tylko do fotek