Bębny Pacific EX czarne klonowe
22x16, 12x10(nie ma na zdjęciach), 13x11, 16x16
dodatkowo mam toma 8x8 pokroju powerbeatowskiego
werbel 14x6,5 Mapex Pro Steel
Naciągi:
Werbel: Remo Ambasador i Ambasador Snare
Tomy: Pinstripe i CS
Stopa: Powerstroke III i Powerstroke Ebony
Hardware:
Everplay: statyw prosty 800, pod werbel 600
Premier: HH 4115
Mapex: łamaniec, ale nie pamietam serii
Power Shit: łamaniec
Pacific: prosty
Amati: łamaniec(nie ma na zdjęciu)
Tama: stopa hp 200
Stagg: siodełko
Blachy:
hh: Alchemy Art 14"
crashe: 16 i 18 Alchemy Pro ART
ride: Zildjian Scimitar 20"
Bębny niedługo będe sprzedawać, bo planuję zmienić sprzęt
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Grummer Sob 13 Gru, 2008, w całości zmieniany 1 raz
bardzo ladny minimalistyczny wygodny klasyczny zestaw dla prawdziwych prawilnych jurnych grandzowcow sluchajacych alice in chains na zadnej fotce nie widac "mojego" powerstroke3 ebony prosze o fotke od frontu (chyba ze naciagu nie ma aktualnie na zestawie ) dodam ze hardkorowa sala prob i ta cobra junior fajna. mam ten sam model tyle ze bez platformy- swietnie chodzi.
bardzo ladny minimalistyczny wygodny klasyczny zestaw dla prawdziwych prawilnych jurnych grandzowcow sluchajacych alice in chains na zadnej fotce nie widac mojego powerstroke3 ebony prosze o fotke od frontu (chyba ze naciagu nie ma aktualnie na zestawie ) dodam ze hardkorowa sala prob i ta cobra junior fajna. mam ten sam model tyle ze bez platformy- swietnie chodzi.
Naciąg frontowy jest oczywiście i to ten Twój, tylko zakryty aby się nie kurzył . A ta sala prób to mój strych, na którym gram
Pozdrawiam
A mi sie kolorek podoba :] sam mam czarne, wychodze z zalozenia ze wiekszość ludzi grajacych na bebnach nie kupuje czarnych bębnów, bo uwazaja ze "wszyscy" maja czarne.. ale to nie prawda w sumie rzecz biorąc mało ludzi ma czarne bebny, coraz mniej ludzi je kupuje bo uwaza że są oklepane
jeszcze jedno. klonowe to nie sa te beczki. ex byla i jest nadal entry-levelowa seria pidipi. twoj ex to starszy model co widac po lugach i braku suspension tom mounts. to na 99% filipinski mahon
fajny zestawik! niemal blizniaczy werbel do mojego (doplacilem do plytszego 14x5 i dobrze, bo i tak jest cholernie glosny ), jak brzmi na ambassadorze? mnie na firmowym remo ut strasznie wkurzal (mimo usilnych prob zawsze brzmial troche jak metalowe wiadro), kupilem evansa genera hd i pokochalem go ponownie
fajne - bardzo klasyczne - ustawienie blaszek, ale przerazaja mnie te wielkie kupy welny mineralnej
franio napisał/a
(...)sam mam czarne, wychodze z zalozenia ze wiekszość ludzi grajacych na bebnach nie kupuje czarnych bębnów, bo uwazaja ze wszyscy maja czarne.. ale to nie prawda w sumie rzecz biorąc mało ludzi ma czarne bebny, coraz mniej ludzi je kupuje bo uwaza że są oklepane(...)
i dobrze robia! sam chcialem zolte, ale koledzy z kapeli zagrozili zbiorowym linczem, tak wiec (juz powazniej mowiac) jedzie do mnie wiśniowy rosewood i czuje sie szczesliwszym czlowiekiem
SeKu: Sam mahoń to to na pewno nie jest, bo za jasne drewno to po pierwsze. Jak z forum pearla wyczytałem są to beczki mahoniowo klonowe, bo widać też ciemne drewno, ale nigdzie nie ma informacji dokładniejszych o tych bębnach.
JooreX: ten werbel na Ambasadorze po prostu śpiewa. Jeszcze nigdy nie uzyskałem takiego dźwięku na tym werblu. Myślę ze jakbym zmienił jeszcze sprężyny na puresounda to ten werbel by zabił swoim dźwiękiem. Jestem jak najbardziej na tak. Werbel ten nie jest jednak zbyt czuły na zmianę dźwięku. Podstroiłem go trochę do góry i praktycznie nie ma zbyt dużej różnicy. Ciągle brzmi nisko. To pwnie ze względu na jego głębokość.
Nie wiem czy przy zmianie zestawu nie kupię sobie takiego samego albo 14x5. Moim zdaniem to najlepsze werble z nowych blaszaków.
SeKu: Sam mahoń to to na pewno nie jest, bo za jasne drewno to po pierwsze. Jak z forum pearla wyczytałem są to beczki mahoniowo klonowe, bo widać też ciemne drewno, ale nigdzie nie ma informacji dokładniejszych o tych bębnach.
nie upieram sie bo rowniez nie wiem a tak naprawde to tylko producent wie co tam nawkladal ale moge tylko powiedziec ze mahon filipinski w mojej swingstar wyglada dokladnie tak samo czyli ze sa i jasne i ciemne warstwy sklejki po drugie wydaje mi sie ze na guglu te beczki mozna znalezc opisane jako mahagonikessel. tak czy inaczej jest to entry wiec bubingi tam nie znajdziemy
Oczywiście, że nie Ale mozna z nich uzyskać fajne brzmienie tylko nie już na tych 3 letnich, rozciągniętych pinstripach. Oczywiście gary na tych naciągach brzmią o wiele lepiej w jakimś normalnym pokoju. Na tym strychu to tylko werbel potrafi zabrzmieć, w ogole nie ma tego basu. Możliwe że tak jest jak mówisz, bo to jest ta sama klasa, jednak już nie produkowana. Teraz te bębny zastąpił nowy i lepszy EX, który znajduje się na www.drumcenter.pl
Na tych wakacjach mam zamiar sprzedać te bębny ze wszystkimi częściami jakie mam czyli w sumie 7 bębnów, 5 statywów pod blachy, statyw hh, stopa. Jako, że mam teraz ponad 4 miesiaki wakacji mam zamiar zrealizować swoje marzenie, jak się uda oczywiście. Myslę o tym:
EDIT: rozmiary to:
24x18, 12x10, 14x14 i 16x16, 14x6,5 i czego więcej chciec
Pozdrawiam
Grummer
Ostatnio zmieniony przez Grummer Sob 26 Maj, 2007, w całości zmieniany 1 raz
No to sa bebenki ktore swego czaus byly na allegro i tez bardzo mi sie podobaja tylko nie wiem jak gadaja jedyny mankament dla mnie to chyba firma ale ile to zastapic rezo np Remadem ?
_________________ Sprzedam:
Remo Practise Pad 8" 70zł Mało uzywany
Stopa Mapex P750 125zł
ten basix jest goracy jak ogień. bierz go i sie nie zastanawiaj. ja wlasnie przymierzam sie do pidipi eiks bo dotychczas mialem albo male bebny z mala centralka albo standard. chce wyprobowac klasyczne fusion czyli 22 plus male tomy. mysle ze to bedzie strzal w dziesiatke chociaz do toma 10 do dzisiaj nie jestem w pelni przekonany takie to male i wysokopiszczace
Obiecałem kiedyś, że pokażę Wam moje stuningowane bębenki. O to jeden z nich -> werbel 14x5,5 Tacton z lat 70/80. Jutro opiszę szczegółowy zabieg jaki zastosowałem podczas renowacji tego instrumentu. A tutaj zdjęcia:
Oto efekt mojej pracy. Mam nadzieję, że ktoś to doceni
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Grummer Pią 05 Gru, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pią 05 Gru, 2008
No Marcinku ladnie, bardzo zgrabnie, powiedz mi tylko jakie naciagi zamierzasz zalozyc na ten werbello?
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!