Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 Moja bogini Polmuz-Amati update
Witam
Jestem Piotr. Z racji że jest to mój pierwszy post postanowiłem żeby był to post w którym pokaże swój zestaw na który czekałem wieki.
Nie jest to rewelacyjny sprzęt ale i tak jestem z niego szczęśliwy bo wreszcie mam na czym grać
Mam Nadzieje że wam się spodoba
Teraz bardzo ktutka historia tego skromnego ale jakże mi bliskiego zestawu
Gdy kupiłem ją na Allegro wyglądała mniej więcej tak
Potem wymieniłem naciąg na werblu z Jurczuka na REMO Emperor
Kolejną rzeczą było wypucowanie okleiny, która była gorsza niż na zdjęciu
Wymieniłem jeszcze bijak z oryginalnego Amati na Jurczuka (poprzedni był już leciwy i sie rozłaził).
Zmianie uległy jeszcze sprężyny do werbla
Wiele siły i godzin kosztowało mnie wypolerowanie talerzy
Teraz trzymam ją w garażu i tam sobie ćwicze i na dzień dzisiejszy wygląda ona tak
I tak się przedstawia na dzień dzisiejszy mój zestaw
Plany
W planach mam jeszcze zrobienie efektu chromu na lugach i może na obręczach ale boje się że mogą się robić odpryski jak się stuknie chyba że jakiś dobry lakier wezmę
W niedługim czasie będę zakładał rezonans na centrale i chce walnąć jeszcze na nim logo Amati
Na tomy też dam jakiś rezonans ale to kiedy indziej bo już mnie na to nie stać
do tego bede miał jeszcze bongosy kupione od eveglider tylko sobie statyw zespawam na dniach
Mam nadzieje że nie odstaje od innych standardowych zestawów amati
Mam nadzieje że się podobają
Ah byłbym zapomniał
Na centrali i półtomach REMO Ebony
Na FT Power Beat
Werbel REMO Emperor, pod spodem EVANS ale nie sprawdziłem jaki
Postanowiłem jej założyć rezonansy i teraz wygląda tak i może odrobinkę lepiej brzmi jak na mój gust Zmieniłem także ustawienie dałem wszystko bliżej
Przepraszam za kiepskie zdjęcia ale jakieś pyłki mi się do obiektywu przyczepiły
Teraz zbieram sobie kasę na jakieś nowe blaszki
Ostatnio zmieniony przez peter000 Wto 24 Lip, 2007, w całości zmieniany 3 razy
a po czym to poznać? Z tego co wiem i sprawdziłem wszystkie statywy stopa i ponoć blachy są z Amati bębny niestety nie wiem jak sprawdzić. I z tego co wiem to Amati ma te krutsze półtomy i centrale o mniejszej głębokości
tak jak kolega powiedział "lepiej odłozyc pieniadze na cos lepszego" w 100% sie zgadzam a co do brzmienia polmuza, niechce być niemiły ale on poprostu niemoze fajnie brzmiec:) (mój polmuz brzmiał jak stukanie w szafke xD) w sumie jest jedna rzecz do której nadaje sie polmuz xD w chłodne zimowe wieczory warto posiedziec przy kominku xD
Wiem jak brzmią polmuzy ale w porównaniu do tego co słyszałem u innych to ten jeszcze da się znieść dla tego powiedziałem że fajnie brzmi wiadomo że to nie jest rewelacja i nie nadaje sie do nagrywania w studio czy w ogole gdzie kolwiek Wiele w niego nie inwestuje już bo nie mam za co Kiedyś jak sie naucze dobrze grać to może coś leprzego sobie kupie ale jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim to nastąpi
Co do blach to bardzo bym chciał je wymienić ale wszystko opiera się niestety o kase
Wiem jak brzmią polmuzy ale w porównaniu do tego co słyszałem u innych to ten jeszcze da się znieść dla tego powiedziałem że fajnie brzmi wiadomo że to nie jest rewelacja i nie nadaje sie do nagrywania w studio czy w ogole gdzie kolwiek Wiele w niego nie inwestuje już bo nie mam za co Kiedyś jak sie naucze dobrze grać to może coś leprzego sobie kupie ale jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim to nastąpi
Co do blach to bardzo bym chciał je wymienić ale wszystko opiera się niestety o kase
nie normalnie mam bliżej tylko jak robiłem foty to je robiłem dopiero co po przestawieniu w inne miejsce bo na drugiej połowie garażu sąsiad bedzie coś ptrzymał i prosił zebym przestawił a nie miałem za wiele czasu na dokładne poustawianie
Fakt grałem tak jakiś czas ale polecono mi właśnie żeby to wszystko bliżej siebie poustawiać.
Ciężkie życie początkującego 1000 porad i nie wiadomo, która słuszna
Jak na polmuza, i w ogóle jak na pierwszy zestaw, to prezentuje się on bardzo ładnie. Ja zaczynałem na polmuzie o sraczkowato-perłowym kolorze, statywy były powiązane sznurkami, a wszelkie części metalowe były pordzewiałe Więc moim zdaniem "jak na początek, jak na polmuza" to wygląda to wszystko bardzo ładnie (zaraz ktoś sie przyczepi ) , a tez jak wygląda ładnie to milej sie na tym gra mimo wszystko pozdrawiam
_________________ You must accept the fate that you've chosen, You Will Obey Your Destiny!
Wysłany: Sob 07 Lip, 2007 Re: Moja bogini Amati-Polmuz
peter000 napisał/a
Nie jest to rewelacyjny sprzęt ale i tak jestem z niego szczęśliwy bo wreszcie mam na czym grać
to co tu powiedziales zasluguje na oklaski. uwielbiam, gdy poczatkujacego bebniarza nie zraza zupelnie kiepskiej jakosci sprzet. pasja jaka masz na poczatku to naprawde piekne zjawisko, wielu moze sie uczyc od Ciebie takiego entuzjazmu.
To najlepiej wyglądający polmuz jakiego w życiu widziałem. Podłóż jeszcze pod to dywanik jakiś żeby nie niszczało i będzie fajniej wyglądać jeszcze. Gratuluje sprzętu i zapału. Keep Swing
_________________ You must accept the fate that you've chosen, You Will Obey Your Destiny!