Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Moja bogini Polmuz-Amati update
Moja bogini Polmuz-Amati update
Autor Wiadomość
peter000

Wysłany: Pon 02 Lip, 2007   Moja bogini Polmuz-Amati update

Witam

Jestem Piotr. Z racji że jest to mój pierwszy post postanowiłem żeby był to post w którym pokaże swój zestaw na który czekałem wieki.

Nie jest to rewelacyjny sprzęt ale i tak jestem z niego szczęśliwy bo wreszcie mam na czym grać

Mam Nadzieje że wam się spodoba

Teraz bardzo ktutka historia tego skromnego ale jakże mi bliskiego zestawu

Gdy kupiłem ją na Allegro wyglądała mniej więcej tak

perkusja

Potem wymieniłem naciąg na werblu z Jurczuka na REMO Emperor

Kolejną rzeczą było wypucowanie okleiny, która była gorsza niż na zdjęciu

Wymieniłem jeszcze bijak z oryginalnego Amati na Jurczuka (poprzedni był już leciwy i sie rozłaził).

Zmianie uległy jeszcze sprężyny do werbla

Wiele siły i godzin kosztowało mnie wypolerowanie talerzy

Teraz trzymam ją w garażu i tam sobie ćwicze i na dzień dzisiejszy wygląda ona tak

perkusja
perkusja

I tak się przedstawia na dzień dzisiejszy mój zestaw

Plany

W planach mam jeszcze zrobienie efektu chromu na lugach i może na obręczach ale boje się że mogą się robić odpryski jak się stuknie chyba że jakiś dobry lakier wezmę

W niedługim czasie będę zakładał rezonans na centrale i chce walnąć jeszcze na nim logo Amati

Na tomy też dam jakiś rezonans ale to kiedy indziej bo już mnie na to nie stać :D

do tego bede miał jeszcze bongosy kupione od eveglider tylko sobie statyw zespawam na dniach

Mam nadzieje że nie odstaje od innych standardowych zestawów amati

Mam nadzieje że się podobają

Ah byłbym zapomniał

Na centrali i półtomach REMO Ebony
Na FT Power Beat
Werbel REMO Emperor, pod spodem EVANS ale nie sprawdziłem jaki

Postanowiłem jej założyć rezonansy i teraz wygląda tak i może odrobinkę lepiej brzmi jak na mój gust Zmieniłem także ustawienie dałem wszystko bliżej

perkusja
perkusja
perkusja

Przepraszam za kiepskie zdjęcia ale jakieś pyłki mi się do obiektywu przyczepiły

Teraz zbieram sobie kasę na jakieś nowe blaszki
Ostatnio zmieniony przez peter000 Wto 24 Lip, 2007, w całości zmieniany 3 razy  

Cień

Wysłany: Pon 02 Lip, 2007   

Prócz tego, że to Polmuz - bardzo ładny :)

peter000

a po czym to poznać? Z tego co wiem i sprawdziłem wszystkie statywy stopa i ponoć blachy są z Amati bębny niestety nie wiem jak sprawdzić. I z tego co wiem to Amati ma te krutsze półtomy i centrale o mniejszej głębokości

Vogt

Amati ma zupełnie inne lugi. Statywy, stopa i krzeselko faktycznie amati ale reszta to polmuz

peter000

Cuż lepiej dowiedzieć się późno niż wcale, ale i tak fajnie brzmi. Hmm teraz muszę sobie wymyślić jakieś fajne logo :o

YelloW_EyE 
Rowan

ładny sprzęt, wszysto czarne. Praktycznie wszystkie starsze perkusje można poznać tylko po lugach

Meinl

Vogt

nie przesadzaj z inwestowaniem w ten sprzet, lepiej odlozyc pieniadze na cos lepszego ;)

kuchaR182

Wysłany: Wto 03 Lip, 2007   

tak jak kolega powiedział "lepiej odłozyc pieniadze na cos lepszego" w 100% sie zgadzam a co do brzmienia polmuza, niechce być niemiły ale on poprostu niemoze fajnie brzmiec:) (mój polmuz brzmiał jak stukanie w szafke xD) w sumie jest jedna rzecz do której nadaje sie polmuz xD w chłodne zimowe wieczory warto posiedziec przy kominku xD

xavi

Wysłany: Wto 03 Lip, 2007   Re: Moja bogini Amati-Polmuz

Po pierwsze jak wsadzasz zdjęcia to wsadź je porządnie. Myślisz ze kazdemu sie chce wchodzic do kazdego linku i czekac az sie zdjecie pojawi lol n/c

Poprawa:

perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja
perkusja perkusja

Co do zestawu to w miare, talerze wymien :)

CHoSSeN OnE

Wysłany: Wto 03 Lip, 2007   Re: Moja bogini Amati-Polmuz

xavi napisał/a
Po pierwsze jak wsadzasz zdjęcia to wsadź je porządnie. Myślisz ze kazdemu sie chce wchodzic do kazdego linku i czekac az sie zdjecie pojawi lol n/c

Poprawa:

perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja
perkusja perkusja

Co do zestawu to w miare, talerze wymien :)

Taaa, tez zrobiłeś to "porządnie"... rotfl [;

peter000

Wiem jak brzmią polmuzy ale w porównaniu do tego co słyszałem u innych to ten jeszcze da się znieść dla tego powiedziałem że fajnie brzmi wiadomo że to nie jest rewelacja i nie nadaje sie do nagrywania w studio czy w ogole gdzie kolwiek :D Wiele w niego nie inwestuje już bo nie mam za co Kiedyś jak sie naucze dobrze grać to może coś leprzego sobie kupie ale jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim to nastąpi

Co do blach to bardzo bym chciał je wymienić ale wszystko opiera się niestety o kase :D

xavi

<< << Taaa, tez zrobiłeś to "porządnie"... rotfl [; >> >>

Moja wina że zdjęcia zostały wgrane na hosting w takiej wielkości, lol zastanów sie co mówisz :/

xavi

peter000 napisał/a
Wiem jak brzmią polmuzy ale w porównaniu do tego co słyszałem u innych to ten jeszcze da się znieść dla tego powiedziałem że fajnie brzmi wiadomo że to nie jest rewelacja i nie nadaje sie do nagrywania w studio czy w ogole gdzie kolwiek :D Wiele w niego nie inwestuje już bo nie mam za co Kiedyś jak sie naucze dobrze grać to może coś leprzego sobie kupie ale jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim to nastąpi

Co do blach to bardzo bym chciał je wymienić ale wszystko opiera się niestety o kase :D

Tak, kasa to wszystko. Powodzenia 8)

CHoSSeN OnE

xavi napisał/a
<< << Taaa, tez zrobiłeś to porządnie... rotfl [; >> >>

Moja wina że zdjęcia zostały wgrane na hosting w takiej wielkości, lol zastanów sie co mówisz :/

misiu kolorowy, a w linki Ty chociaż kliknąłeś ?
EOT<;

@peter000
Ty grasz na tak ustawionych garach czy poprostu to tak do zdjęcia ? Bo w sumie daleko to wszystko od siebie (:

peter000

Wysłany: Sro 04 Lip, 2007   

nie normalnie mam bliżej tylko jak robiłem foty to je robiłem dopiero co po przestawieniu w inne miejsce bo na drugiej połowie garażu sąsiad bedzie coś ptrzymał i prosił zebym przestawił a nie miałem za wiele czasu na dokładne poustawianie

Fakt grałem tak jakiś czas ale polecono mi właśnie żeby to wszystko bliżej siebie poustawiać.

Ciężkie życie początkującego 1000 porad i nie wiadomo, która słuszna :)

kubawe 
Forumowy Oszołom

Archiwum.
Ostatnio zmieniony przez kubawe Czw 05 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

peter000

nie jestem zbyt dobry żeby tu cokolwiek pokazać a nie chce się zbłaźnić do końca :)

kubawe 
Forumowy Oszołom

Archiwum.

sebeksb 

A ja myślałem że tu na forum to wszyscy graja jak Terry Bozzi i każdy ma taki sprzęt jak on :( rozczarowałem się :P
YOKE :P (wiem kiepski)

peter000

Ok jak kiedyś bede miał możliwość czymś coś nagrać to nagram i wrzuce ale nie spodziewajcie sie cudów

Turambar

Wysłany: Czw 05 Lip, 2007   

Jak na polmuza, i w ogóle jak na pierwszy zestaw, to prezentuje się on bardzo ładnie. Ja zaczynałem na polmuzie o sraczkowato-perłowym kolorze, statywy były powiązane sznurkami, a wszelkie części metalowe były pordzewiałe :D Więc moim zdaniem "jak na początek, jak na polmuza" to wygląda to wszystko bardzo ładnie (zaraz ktoś sie przyczepi 8) ) , a tez jak wygląda ładnie to milej sie na tym gra mimo wszystko :D pozdrawiam

kubawe 
Forumowy Oszołom

Wysłany: Czw 05 Lip, 2007   

Archiwum.

Globusos

Wysłany: Sob 07 Lip, 2007   Re: Moja bogini Amati-Polmuz

dubel.

Globusos

Wysłany: Sob 07 Lip, 2007   Re: Moja bogini Amati-Polmuz

peter000 napisał/a

Nie jest to rewelacyjny sprzęt ale i tak jestem z niego szczęśliwy bo wreszcie mam na czym grać

to co tu powiedziales zasluguje na oklaski. uwielbiam, gdy poczatkujacego bebniarza nie zraza zupelnie kiepskiej jakosci sprzet. pasja jaka masz na poczatku to naprawde piekne zjawisko, wielu moze sie uczyc od Ciebie takiego entuzjazmu.

brawo!

peter000

Wysłany: Wto 24 Lip, 2007   

update na samej górze tematu

xavi

peter000 napisał/a
update na samej górze tematu

Może być :) I zbieraj sobie kase na coś lepszego.

Ja też z mielca :D Mielec The best City!!

Pisać na GG: 9851962

Turambar

To najlepiej wyglądający polmuz jakiego w życiu widziałem. Podłóż jeszcze pod to dywanik jakiś żeby nie niszczało i będzie fajniej wyglądać jeszcze. Gratuluje sprzętu i zapału. Keep Swing

peter000

w sumie dobry pomysł z tym dywanikiem muszę popytać znajomych i sąsiadów czy nie mają czegoś starego i niepotrzebnego

Dzięki za dobre słowo

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Moja bogini Polmuz-Amati update