Wysłany: Pią 16 Lut, 2007 Moja Byatch!!! --->Pika's Pearl SMX
Dawno mnie tu nie bylo ale nadszedl wreszcie czas na moja perelke....
Pearl smx 22, 10, 12, 14, kolor vintage fade
Berbello Pearl Dennis Chambers Signature, opal white?
Stopiec Eliminator 2002c jak i hi hi hi-hat
Stolek Pearl 1000
reszta hardware pearle i inne takie...
Blachy:
hi-hat w zaleznosci od zdjecia: 14" sabian b8pro, 13" zildjian K/Z,13" sabian hhx groove hats
crash: 16" Zildjian avedis medium oraz thin medium,
china: 12" zildjian oriental thrash
ride: 20" zildjian avedis ping ride
splash: 10" paiste 502
dzwoneczek: jakies 5,5 hand cut amati
spoko Larsiu! na stanach magazynowych na pewno jeszcze ich leży trochę! może się załapiesz...
choć te nowe serie najgorsze nie są... ale teraz głównie o kolorek chodzi, a w SMX były milusie:* :]
Dzieki za opinie !!!
Bella nie wyrzucam bo jest fajny
Za chine dalem 100$ jakies poltora roku temu bylo to 330zl. Podoba mi sie bardzo, nie brzmi jak zwykla china tylko mniej piaskowo (orientale chyba tak wszystkie brzmia, chociaz gralem tylko na tym dlatego to przypuszczenie)
Zgadza sie mowie na gary sucz bo jestem PIMP'em
Pozdr, Stay brutal!!!!!
THX!!!
@Antonio: Niestety nie mam zadnego nagrania HHX'a gdyz bawie sie nim stosunkowo krotko (pare miesiecy).
@Neo: Wymiary tomow to 10X8, 12X9, 14X11 a werbel 14X6,5 (gdzie sie znalazl taki szatan zeby takie same gary kupic jak ja?? )
@zyla: fajne fajne a jakze, cos o tym wiesz huncwocie
pzdr...
Joł! Werbella zazdroszcze Baniaków też, choć niedługo cos takiego też planuję
Właśnie, napisz jak mozesz, jak brzmi ten werbel, szczegolnie interesuje mnie to jak sprawdza sie w niskim stroju i na ile ma czyste brzmienie, rzuć może jakimś nagraniem Pzdr!
@jacek-bębniarz
niestety nie mam zadnych nagran ale ten werbel to po prostu wypas:) brzmi dokladnie tak jak na nagraniach Chambersa, ma skupione brzmienie i power jest pierwsza klasa, o ile ktos lubi chamberowskie brzmienie oczywiscie.
thx za komentarze
Pozdrawiam
D.
Wow Stary rzeczywiście odkopałeś temat. Już sam zdążyłem o nim zapomnieć Rzadko tu teraz bywam i wszedłem sobie na "pokaż nam swój sprzęt" a tu mój temat na początku (bo powiadomienia żadnego nie dostałem, czysty przypadek). Tak się zdziwiłem, że aż musiałem się rozpisać na ten temat To tyle tytułem wstępu.
Co do chinki - nie jestem specjalistą w opisywaniu brzmień ale spróbuję coś przybliżyć. Dźwięk jest dosyć krótki i surowy (ma coś z pokrywki ) ale nie aż tak ostry jak typowa china. Mało w niej piachu (crashowego brzmienia, mam nadzieję, że wiesz co mam na myśli ) http://www.myspace.com/artyleria Na stronce znajdziesz nagranie z jej udziałem choć jakość jest raczej słaba i dodatkowo blaszka jest zagłuszana przez gitary ale może to Ci bardziej przybliży brzmienie niż mój opis.
Pozdr
D.