swietne bebny, duzy konkretny zestaw. nie chceszsie czasem chiny pozbyc?
Dopiero niedawno kupiłem Szukałem takiego brzmienia, jest świetne. Ciepłe i piaszczyste. Polecam.
Ustawienie mam dość optymalne, Tom 14 nie jest za blisko jak dla mnie. Tak gra mi się najlepiej.
Werbelek pearl ffs maple to bardzo uniwersalny sprzęt. Ma piękne okragłe ciepłe brzmienie, jest przy tym selektywny i wrażliwy na delikatne uderzenia. Duszki wychodzą bajecznie. Nastrojony wysoko ma głośny strzał. Świetnie sprawuje się pod miotełkami też. Miałem na oku PDP klonowy z drewnianymi obręczami, jednak wybrałem pearla. Ten pdp był trochę za suchy jak dla mnie. Ale też poluję na niego. Dobrze mieć kilka werbelków.
Sprzęt nawet mi się udało skompletować po wielu wyrzeczeniach Docelowo pojawi się jeszcze kilka blaszek i w przyszłości wymienię tylko same gary. Mam duży zestaw, gdyż gram zróżnicowaną muzę i czasem potrzebuję zmienić konfigurację. Z takim setem nie ma problemu Jeszcze przydałaby mi się centrala 18x16 bo na jazzowe, klubowe gigi nigdy nie chce mi się tachać 22 calowej.
hihat Turkish studio 14 cali jest genialny. To jeden z lepszych talerzy na których grałem. Ma dużo piachu jest ciepły i selektywny. Z ze stajni turkish'a to jedna z wybijających się, pozytywnie charakterystycznych blaszek. Bardzo wyrazisty sound z ładną projekcją. Bardzo uniwersalna blaszka
Werbelek pearl ffs maple to bardzo uniwersalny sprzęt. Ma piękne okragłe ciepłe brzmienie, jest przy tym selektywny i wrażliwy na delikatne uderzenia. Duszki wychodzą bajecznie. Nastrojony wysoko ma głośny strzał.
Grałem, nie ma problemu. Tylko lepiej brzmią na podwójnym evansie powlekanym (super tough).
Kupiłem m.in ten werbello właśnie, bo jest najbardziej uniwersalny. Teraz zbieram kasę na sam korpus mosiężny, albo miedziany - ok 500 - 600 zeta nie pamiętam i wystarczy tylko cały ffs przełożyć i mam drugi profesjonalny werbello do ciężkiej muzy
Nowy nabytek. Istanbul mehmet radiant china 16. Przekonałem się wreszcie do tej marki. Póki co poprzestanę jednak na tej blaszcze z tej firmy. Milusia jest. Tak pięknie i krótko trzaska. Musiałem trochę urozmaicić instrumentarium gdyż ten mój 20 calowy wielkolud hhx nie wszędzie znajduje zastosowanie.
drumer86 napisał/a
świetny zestaw piękne blaszki i bębny sporo tego masz powoli robi ci sie z tego Masters testowałeś juz ten nowy werbelek czy dopiero się przymierzasz
Ten werbelek znam od dawna i od dawna miałem na niego smaka. Jestem w pełni usatysfakcjonowany nabytkiem. Jako że to mahoń to ma spory dół i selektywne suche brzmienie z lekką nutką ciepła. Doskonale prowadzi się na nim groove.
Amik napisał/a
ile dałeś za mikrofony?
Dałem ok 1400 zł. Obecnie posprzedawałem wszystkie oprócz pojemnościowych PG81. Do stopy używam T-Bone BD-300 - podróba Bety - jest odrobinę lepszy i sporo tańszy od shure z serii PG. Na nagłośnienie w małych klubach w zupełności wystarczy. A na duże plenery i tak jest akustyk z całym bajzlem.
Shalaq napisał/a
Nowy ride? Czyzbys pozbywal sie kochanej Pasiuni?
Never Szukałem fajnej blaszki w rozmiarze 20 cali i nie za grubej to jazzu/bluesa itp. Ta jest dość uniwersalna.
Wysłany: Pią 28 Gru, 2007
fajne bebny i jeszcze lepsze blaszki! swietny sprzecior!
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Witam!Piekny werbel Pearla musze Ci powiedzieć:)Bębny też fajne,ustawienie jak dla mnie nie jest idealne ale też mnie sie podoba:p Blaszki świetne ale nie w moim stylu.Ogólnie bardzo fajny SET!
Nowy nabytek. Zaczynam budować klatkę dla mojego nowego tygryska
Jak widać zostało jedno skrzydło i jedna boczna rurka z którymi na dzień dzisiejszy już nie mam co zrobić, ale na pewno wiecznie nie będą leżeć i się kurzyć
No i stało się. Zupełnie nowy rozdział w historii moich bębnów.
Mapex Saturn 10x8, 12x9, 14x11, 22x18 w kolorze root beer burst (TX) Jest to nowa seria Saturna w najnowszym kolorze. Z nowości osprzętowych - odlewane mocowania obręczy bębna basowego - śruba jest schowana w takim kołnierzu co poprawia żywotność stroju. Dodatkowo te mocowania mają gumowe podkładki które zabezpieczają obręcz przed porysowaniem. Żadna część osprzętu prócz lug, nie jest ingeruje w korpusy.
Cena jaką zapłaciłem była bardzo niska jak na te bębny więc nie zastanawiałem się długo
Aparat trochę lichy ale dało radę jakoś zrobić te fotki. Czekam teraz na jeszcze jedną rzecz, tym razem zza wielkiej wody. Jak przyjdzie to porobię jakieś ciekawsze foty porządnym aparatem. Z planów na przyszłość to dokupienie toma 16x13. Ale i tak chyba będę używał tylko konfiguracji 10, 12, 16 a 14 to do studia będę zabierał dodatkowo.
Fajnie że się podoba. Akurat ten kolorek mi się podobał i akurat ostatni set wziąłem który akurat był w tym kolorze. Jednak te fotki nie oddają jego piękna. W jakimś innym oświetleniu musiałbym zrobić. Jak będzie pogoda to przy świetle dziennym, na polku też pocykam
Bębniarek
nieprzyzwoicie mało bębny śliczne, chyba starclassic występuje w podobnym wykończeniu? czekamy w takim razie na fotki w bardziej korzystnym oświetleniu.
Dzięki za miłe słowa. Ten zestawik to efekt długiego oszczędzania, rezygnacji z wyjazdów wakacyjnych i innych przyjemności.
A to kolejne cacko. Jego możliwości są MASAKRYCZNE!!! Bardzo długo by opowiadać. Jest to multipad perkusyjny, sampler i sekwencer w jednym. Do tego dynamiczne pady, sample z flagowych modeli roland TD, możliwość zapisu własnych sampli, procesor efektów itd. Długo by opowiadać. Jestem w trakcie rozgryzania tego wszystkiego.
[size=9][ Dodano: 09-05-2008, 23:52 ][/size]
Chciałem przede wszystkim podziękować Gregorowi z perkusje.pl za sprawnie przeprowadzoną transakcję - brałem połowę sumy w ratach, szybką wysyłkę, bardzo miły klimat i pogaduchy podczas tego zakupu, oraz bardzo ugodowe podejście do paru kwestii.
Pięknie dziękuję!