odpowiem za Teleskopa bazując na swoim doświadczeniu z tym talerzem
Pro Art to 100 % siarki i szkła - trzeba w niebo mocno uderzyć by się wzbudził jak należy, a mimo wszystko jest talerzem o dość wrażliwej fakturze - ja podczas sesji w studio trochę takiego ride'a przy crashowaniu pogiąłem na krawędzi, czego nie zrobiłem NIGDY z żadną blachą. przez swoją grubość i nieco za mocno wysunięty profil buczy brzydko waląc fajną górą, ale minimalnym środkiem i słabym dołem, co niestety daje efekt "buczenia". przy crashowaniu wydaje się bardzo twardy i trudny do okiełznania, wg mnie więc do tego typu użytkowania jest bardzo, bardzo przeciętny...
odpowiem za Teleskopa bazując na swoim doświadczeniu z tym talerzem
Pro Art to 100 % siarki i szkła - trzeba w niebo mocno uderzyć by się wzbudził jak należy, a mimo wszystko jest talerzem o dość wrażliwej fakturze - ja podczas sesji w studio trochę takiego ride'a przy crashowaniu pogiąłem na krawędzi, czego nie zrobiłem NIGDY z żadną blachą. przez swoją grubość i nieco za mocno wysunięty profil buczy brzydko waląc fajną górą, ale minimalnym środkiem i słabym dołem, co niestety daje efekt buczenia. przy crashowaniu wydaje się bardzo twardy i trudny do okiełznania, wg mnie więc do tego typu użytkowania jest bardzo, bardzo przeciętny...
Problem w tym, że ten ride to nie PRO ART tylko Proffesional Raw Ride Crashowanie na nim absolutnie mija się z celem...próbowałem raz i to bez sensu kompletnie.
Problem w tym, że ten ride to nie PRO ART tylko Proffesional Raw Ride Crashowanie na nim absolutnie mija się z celem...próbowałem raz i to bez sensu kompletnie.
Z racji tego, że po latach szukania, kombinowania, testowania i miksowania różnych ustawień udało mi się nareszcie znaleźć wygodny, optymalny i idealny setup stwierdziłem, że przedstawię Krystynę na nowo
Werbel - na dół Evans Heazy 300 / na górę Evans Power Center Reverse dot / sprężynki Puresound Blasters
Centrala : Evans Emad I clear / Evans EQ3 rezo
Tomy : na dół fabryczne Pearla / na górę Evans G2 coated
Hardware
Stopa Pearl 122tw
Statyw hh/prosty/łamany - dodawane do elx
Dwa statywy łamane Basix
Dwa ramiona z clampem Dixon
Statyw prosty Basix
Blacharnia
Istanbul Alchemy Pro Art Hi-hat 14
Istanbul Alchemy Pro Art Crash 16
Istanbul Alchemy Proffesional Medium Crash 18
Istanbul Alchemy Proffesional Raw Ride 21
Istanbul Alchemy Pro Art Splash 10
Zildjian Oriental Trash China 20
Zildjian ZXT Total China 14
Zildjian Zibel 6
Do wymiany / zakupu
W sumie mam niemal bębny marzeń. Kiedyś patrzyłem na zdjęcia takich zestawów i jarałem się nimi jak dziecko, teraz sam mam przyjemność na czymś takim jechać bez trzymanki Do absolutnej pełni szczęścia brakuje mi porządnego stołka bo to co mam jest lekko zabawne oraz lepszego werbla. Marzy mi się jakiś cienki klonowy korpus, łatwo wzbudzalny, ciepły, z konkretnym strzałem. Taki 14x4 na przykład Nie wiem konkretnie co bo i tak na razie nie ma funduszy więc nie ma co się rozglądać.
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Wysłany: Pon 02 Maj, 2011
Swietej pamieci pro arty Kurde to byly fajne blachy
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Panowie, Panowie! Nasz wielki brat Tele nagrywa swoją Perełkę w studio. Full akustyczne brzmienie! Mam nadzieję, że wrzucisz nam choć krótki fragmencik surowizny - dla pokoleń oczywiście
Super masz te bebny caly czas je oglądam ,a jesli mozna wiedziec to za ile je kupiłes??
Dzięki dzięki Wiesz...ja to kupowałem etapami, nie wlazłem na raz do sklepu i proszę zapakować Sprzęt zbierałem tak naprawdę na przestrzeni trzech lat. Coś sprzedawałem, coś dokupowałem ale tak jakby zliczyć chociaż plus minus to zależności od kursu dolara jest to przedział 8-10 tysięcy złotych
Cytat
Panowie, Panowie! Nasz wielki brat Tele nagrywa swoją Perełkę w studio. Full akustyczne brzmienie! Mam nadzieję, że wrzucisz nam choć krótki fragmencik surowizny - dla pokoleń oczywiście
Bębny już nagrane Wyszły zaaaaajebiście, naprawdę nie spodziewałem się że można takie fajne tematy ukręcić z instrumentu tej klasy. Zero wstydu, na stopie miałem PS III, werbel ambasador coated, tomy emperor. Ten zestaw naciągów miałem pierwszy raz w życiu i na pewno nie ostatni, remo cudownie gada, zwłaszczą PowerStroke. Wcześniej miałem set Emad/G2 Clear konkurencyjnej firmy i Remo przekonuje mnie dużo bardziej. Najsłabszy element zestawu to zdecydowanie werbel, który się po prostu nagrał. Nie ma jakiejś porażki ale jest on po prostu "poprawny", jak dla mnie brakuje trochę jaj i charakteru.
Ostatnio zmieniony przez Qbs Nie 08 Maj, 2011, w całości zmieniany 1 raz
ech szkoda, że nam sie nie udało spotkać. Jak będziesz znowu w Warszawie u Marchewy to koniecznie dawaj znać:) gitarniki czy tam inne będą nagrywać a my se pogadamy jak na bębniarzy przystało!
A Krysia piękna, idealny set do ciężkiego grania.
_________________ SPRZEDAM:
Alchemy prof. rock ride 20"
Materiał oczywiście jeszcze nie gotowy ale to nie szkodzi bo wrzucam ślad samych bębnów. Poprosiłem realizatora o zrzutkę jakiegoś czystego śladu bębnów, bez equalizera, mixu i obróbki. Po prostu to co weszło w mikrofon tutaj słychać. Zgranie jest z takiego testowego przebiegu jednego z numerów, jeszcze sprzed rozpoczęcia faktycznego nagrywania, bez klika więc miejscami jest nierówno i niedbale ale tutaj bardziej chodzi o sound niż o precyzje wykonawczą Setup taki jak wyżej widać na zdjęciach, modeli wszystkich mikrofonów niestety nie znam.
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011
a mi sie podoba, stopa tez fajno gada jak dla mnie
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Atmosfera smutku, żału i wszechogarniającej żałoby...Zildjian Oriental Trash China 20 pękł dwa dni przed mega ważnym koncertem Całe szczęście nie umarł ale kaleką będzie do końca życia...
Tom leży w kartonie za bębnami. Nie używam po prostu, do mojej wizji bębnienia wystarczy jeden z przodu A oriental został wycięty i po tym wycięciu wytrzymał dwa numery na próbie przed koncertem. Potem pękł dalej w tym miejscu i jeszcze w bonusie obok. Nic już z niej nie będzie także ze smutkiem ogłaszam...rest in peace