Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Moja Krysia :) / Pearl/Alchemy/Zildjian (update 07.05.2011)
Moja Krysia :) / Pearl/Alchemy/Zildjian (update 07.05.2011)
Autor Wiadomość
TeLeSkoP 

Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008   Moja Krysia :) / Pearl/Alchemy/Zildjian (update 07.05.2011)

Obiecałem, że jak sprzęt do mnie dojedzie to nie omieszkam się przed Wami pochwalić...oto więc...moja nowa Niunia :)

PEARL ELX Black Sparkle Rock

Rozmiary 22 / 10 12 16 + werbel 14.

Hardware

Pearl P122 twin, stojaki seryjne od ELX + dodatkowy łamaniec :)
Stołek Basix, nawet nie wiem jaki ale trzyma dzielnie moje grube dupsko ;)

Naciągi

Na razie fabryczne ale to jest temat, który w pierwszej kolejności będę ruszał :)

Blaszki

Istanbul Alchemy Pro Art Hihat 14
Istanbul Alchemy Pro Art Crash 18
Istanbul Alchemy Pro Art Ride 20
Zildjian Oriental Trash China 20

Jeżeli miałbym coś dokupić to w pierwszej kolejności to będzie splash + ramie :)

A oto foteczki Krysi :)

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

Pozdro and keep drumming ! :)
Ostatnio zmieniony przez TeLeSkoP Sob 07 Maj, 2011, w całości zmieniany 5 razy  

joj0 

Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008   

pucia, a powiedz mi z jakiego to drewienka ?

TeLeSkoP 

Jeżeli się nie mylę to jest to mahoń/topola :)

joj0 

ano ciekawie ;) jak chinka się sprawuje ? zastanawiam sie nad takowa ale 16"

jacek-bębniarz 

śliczne bębenki. fajnie wygląda, gdy cały HW jest jednej firmy, sprawia to wrażenie 'uporządkowania'. super, że wracasz do tego sportu :) pozdrowienia i keep drummin' ;p

katmetal14 
ZBANOWANY

super beczki i blaszki takie jka moje :D życze miałego grania :)

nawalator 
Mówta na mnie NAW

O stary, jak ja Cię dawno nie widziałem (a na pewno jak tu ost raz cos tu pisałeś.:D)

gratzy za nowe beky, ja też się nie mogę doczekac za pearlem.:D

jest jakaś różnica w brzmieniu?:>

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

head

ładna ta Krycha :)

JooreX
whiskey lover

wizualnie konkret! :-)
dolaczam sie do pytania - jak odczucia po przesiadce na inny sprzet?

Dr Reference 

Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008   

Fajno :)
Kubuś graty spox :)

TeLeSkoP 

Cytat
jak chinka się sprawuje ? zastanawiam sie nad takowa ale 16

Moim skromnym zdaniem to najlepsza china na świecie :) Wcześniej miałem to samo tylko 18 cali, 20 ma jeszcze więcej mięcha, jeszcze więcej piachu i brzmi jeszcze lepiej. Słyszałem w życiu troszkę chinek i tak jak wiele brzmiało zawodowo tak żadna nie miała tego czegoś co ma oriental :)

Cytat
jest jakaś różnica w brzmieniu?:>

Na razie za mało obegrałem Perełkę żeby jakieś szerokie i głębokie opinie tu wypisywać ale po pierwszym kontakcie mogę napisać tak...Pearl ELX > Mapex M.

Cytat
dolaczam sie do pytania - jak odczucia po przesiadce na inny sprzet?

Bardzo pozytywne. Co prawda w starym zestawie miałem 2 crashe, splasha, lepszy werbel i w ogóle był taki bardziej nadmuchany aczkolwiek wrażenia są świetne :)

Wcześniej miałem Mapexa M 22 10 12 14 z wiszącą 14. Mapex był klon/lipa, tutaj mahoń/topola. Oba sety lakierowane. W nowych bębnach zależało mi strasznie na rozmiarach 10 12 16 i fakcie, żeby 16 koniecznie była stojąca :) Mapex nie miał takich rozwiązań i chyba lepiej ;) Wybierałem między Greczem, Pearlem i jakimś DDRUMEM. I wybrałem chyba najlepiej jak się dało ;) Bębny są śliczne mimo niskiej serii, tomy mają więcej mięska niż tomy w eMce (porównanie na fabrycznych naciągach). Pearl ma też lepszą jakość wykonania szczegółów, obręcze, śruby, lugi, jakość lakieru. Wszystko sprawia solidniejsze wrażenie. Ale chyba największy dysonans między tymi zestawami jest w temacie hardware. Mocowania tomów, stopa, statywy...Pearl zdecydowanie tutaj rządzi. Na plus Mapexa wpisuję to, że dużo szybciej ustawiłem tomy w tych bębnach pod siebie. W Pearlu trzeba się troszkę nakręcić ;)

Bębniarek

Gratulacje ! :) bębenki śliczne i słuszną drogę obrałeś :)

Kanclerz 
Admin
Marcin Kwaśny

Kubuś - sa takie czarneee :) i władcze
Kręcisz mnie ;)
www.kashmir.pl
www.myspace.com/perkusjaonline

Maxu

Wysłany: Pon 15 Wrz, 2008   

nie zapomnij ciut podnieść przodu centralki co by rezonowała swobodniej:)

Qbs

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008   

coz za przesiadka z mapexa na pearla? :P pogratulowac ;)
It is a physical experience as real as any other.

kojlak
KKK

Wysłany: Czw 11 Gru, 2008   

Fajny zestaw! :) I te blaszki... oj zazdroszczę;) A ta kanciapa chyba nigdy się nie zmieni, co? :) Pozdro ! :)

TeLeSkoP 

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009   Krysia się rozrasta :)

Z racji tego, że Krysia trochę puchnie stwierdziłem, że mały update zdjęciowy poczynię ;)

W porównaniu do poprzednich fotek doszedł splash alchemy pro art 10 + ramię z clampem Basix oraz crash alchemy pro art 16 + statyw łamany basix. Nareszcie mam dwa crashe bo powiem Wam, że granie cięższej gatunkowo muzyki na jednego crasha to trochę kaplica jest ;) Z zestawu jestem mega zadowolony, brzmi bardzo dobrze, wygląda bardzo dobrze...nie wróciłbym do Mapexa M :)

Priorytet na najbliższe wydatki to kompleksowa wymiana naciągów bo mimo, że te protony można przyzwoicie ukręcić to na pewno z tych bębnów przy odpowiednich błonkach można wyciągnąć dużo więcej.

No i fotki...enjoy !! Przepraszam jednocześnie za ich kiepską jakość ale robiłem je na końcówce baterii i lampa nie dawała takiego światła jak powinna. Niemniej jednak chyba co trzeba to widać ;)

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

jacek1

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009   

ile cie kosztowaly te bebny? jesli mozna wiedziec

yoozeck 

Wysłany: Wto 04 Sie, 2009   

Ładny zestaw i ładny sprzęt do basu :D

l3p3r

Wysłany: Wto 04 Sie, 2009   

Tele widze ze nasz sojusz mapexowy wygasł :D btw chyba wreszcie producenci zaczeli inaczej podchodzic do beczek z półek średnich.

Dr Reference 

Wysłany: Sro 05 Sie, 2009   

Pięknie :) China 20" - Oriental :) Mniaaammm :cool:

TeLeSkoP 

Wysłany: Nie 24 Sty, 2010   

Hello !

Z nowym rokiem nastąpiły u Krystyny poważne zmiany więc nie mogę sobie odmówić tej przyjemności i nie podzielić się z Wami nowościami :)

Lista updatów od ostatniej aktualizacji :

:arrow: pro art 18 zastąpił alchemy proffesional medium crash 18
:arrow: pro art 20 ride zastąpił alchemy proffesional raw ride 21
:arrow: z zestawu chwilowo wyleciał tom 10, uznałem, że przy obecnych umiejętnościach i pomysłach na swoje partie a także muzyce, którą gram konfiguracja 12 16 jest w zupełności wystarczająca.
:arrow: na wyżej wspomniają 12 i 16 poleciał evans g2 coated.
:arrow: z centrali poleciały w cholerę fabryczne naciągi (zarówno uderzany jak i rezo). Na przód założyłem evans emad z wąskim tłumikiem, rezo to evans eq3.
:arrow: z werbla również poleciały do śmietnika fabryczne naciągi przy okazji zabierając ze sobą sprężyny ;) Nowy zestaw to evans haezy 300 na rezo, evans power center na uderzany i puresound blasters w miejsce fabrycznych sprężyn.

Powiem Wam, że zmiany w brzmieniu centrali i werbla kolosalne. Wiadomo, że naciągi robią swoje i potrafią odmienić brzmienie instrumentu ale w przypadku tych dwóch elementów miałem wrażenie, że mam nowy bass i snare a nie nowe naciągi na starych tematach. Puresound blasters - rewelacja, brzmienie emada, którego już nie raz miałem kupić a jakoś nigdy nie mogłem mu zaufać też śliczne. Jest buła i jest klik, idealny naciąg to napierdzielanek :)

Fotki oczywiście też mam, przepraszam za ich jakość ale odkąd po pijaku na sylwestra rozwaliłem swój aparat jedyne czym dysponuję to "suszarka telefoniczna" ;)

Zapraszam do oglądania !

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

Totem 
potem ...

Foty nie działają.

klima 
Almighty of forum!

mi dziala wszystko ladnie :)

tele a porownywales emada z sk2? bo ja po przesiadce na ten drugi jestem jego zwolennikiem bardziej niz emada :P

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

smialy 
On wiedział.

trzeba kochać orientala 20" ;]

joj0 

no to ja też śmiałku dołączam do rodziny orientali, bo w tym tyg 18" mi przychodzi :D

piknie tele ;) : :mrgreen:

Dimitrich
KKK

joj0 napisał/a
dołączam do rodziny orientali

na mnie bedziecie musieli poczekac jeszcze hoho :P

a ta 20 to musi siac zamet tzw ;)

dojcz

bardzo spoko bebny :)

Small 

Wysłany: Sro 03 Lut, 2010   

Co spowodowało zmianę PRO ART'ów ? były najgorszymi częściami zestawu czy po prostu losowy wypadek przy zmianie wszystkich blach ?

Shalaq

Wysłany: Sro 03 Lut, 2010   

Chyba to, ze alchemy professional brzmia niesamowicie :)

Small 

Wysłany: Czw 04 Lut, 2010   

No tak :) to się zgadza, tylko źle sformułowałem pytanie chodziło mi o to dlaczego najpierw wymienił 18 a nie np 16:) i dlaczego np ride a nie hi hat czy 16 i hi hat dają radę przy professionalach czy zostają daleko w tyle ?

klima 
Almighty of forum!

Wysłany: Czw 04 Lut, 2010   

co do rida to moge chyba powiedziec za teleskopa ;) akurat ride w pro artach jest najslabszy jesli chodzi o caly zestaw :)

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

TeLeSkoP 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010   

Cytat
tele a porownywales emada z sk2? bo ja po przesiadce na ten drugi jestem jego zwolennikiem bardziej niz emada

Przyznam szczerze, że nie miałem takiego porównania. Kolega ma superkicka na pearlu i brzmi pięknie, z tym że on ma mastersa więc tak naprawdę porównywanie jest bez sensu ;)

Cytat
trzeba kochać orientala 20 ;]

Jego się nie nie kochać :twisted:

Cytat
a ta 20 to musi siac zamet tzw

Zdaniem amatora za którego się uważam to jest najlepsza china jaką kiedykolwiek jakakolwiek firma wyprodukowała ;)

Cytat
to się zgadza, tylko źle sformułowałem pytanie chodziło mi o to dlaczego najpierw wymienił 18 a nie np 16:) i dlaczego np ride a nie hi hat czy 16 i hi hat dają radę przy professionalach czy zostają daleko w tyle ?

Już tłumaczę :) Po pierwsze ride. Miałem już kiedyś raw 21 i byłem w tym talerzu totalnie zakochany. Potem coś mnie naszło na rzucanie grania i go sprzedałem. Kiedy zdecydowałem się na powrót do grania wiedziałem, że nie będzie mnie stać od razu na raw więc kupiłem pro arta ale od początku miałem świadomość, że to jest ride na chwilę i przy najbliższej możliwej okazji będę go wymieniał. Nie daletego, że pro art nie brzmi. Tylko i wyłącznie dlatego, że prawie nic nie brzmi tak jak raw :) Druga sprawa...padło na crasha 18 z bardzo prostego powodu. Pro Art mi po prostu strzelił po toczeniu a że był po gwarancji to musiałem coś zakupić. Ogólnie z crashy pro arta byłem i jestem bardzo zadowolony i najchętniej kupiłbym nowego ale, że już ich nie produkują to zdecydowałem się na proffesionala. Crasha 16, splasha i hihatu wymieniać nie zamierzam. Niedawno byłem w studiu, pro arty nagrały się naprawdę zajebiście (zwłaszcza hh) i na moje potrzeby i umiejętności nic więcej nie trzeba. Mam nadzieję, że niedługo zakończymy prace nad demem i będę mógł coś tu pokazać ;)

Cytat
akurat ride w pro artach jest najslabszy jesli chodzi o caly zestaw

To się zgadza. To najsłabszy element tego setu. Ogólnie jest to mimo wszystko bardzo fajna blaszka, którą można wyrwać za bardzo rozsądne pieniądze (latają po allegro za 350zł) a to jednak połowicznie ręcznie kute b20. Jego problem to to, że jest zbyt mało selektywny i przy mocnym graniu łatwo się wzbudza i robi się z niego crash/ride. To dobra blacha do rocka ale takiego jednak delikatniejszego. Mi nie pasował. Swoją drogą to jakby ktoś chciał to mogę pu go puścić za jakiś rozsądny pieniądz :)

TeLeSkoP 

Wysłany: Pią 31 Gru, 2010   

Sylwestrowy update :)

Fotki zrobione wczoraj po zamontowaniu świątecznych prezentów ;) W stosunku do poprzednich fotek doszedł zilbell 6, china zxt 14 zildjian i tom 10, którego wcześniej nie używałem (dlatego jest na nim naciąg firmowy). Ogołnie można śmiało powiedzieć, że w kwestii sprzętu osiągnąłem absolutnie to co chciałem osiągnąć i praktycznie można ten temat uznać za zamknięty. Blacharkę mam pierwsza klasa (jak na moje potrzeby), lepsze bębny potrzebne mi nie są. Jedyne co tak naprawdę zostało mi do kupienia poza kwestiami czysto eksploatacyjnymi to lepszy werbel i porządne krzesło. Czyli i mało i dużo hehehehe :) A potem wypadałoby, w końcu, nauczyć się grać ;)

Zapraszam do oglądania fotek :

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

I prezentacja multimedialna...hehehe :)

perkusja
Ostatnio zmieniony przez TeLeSkoP Pią 31 Gru, 2010, w całości zmieniany 3 razy  

Bolek361 
VersusDrummer

Wysłany: Sob 01 Sty, 2011   

mam prawie taki sam setup tylko brak mi chiny z lewej jeszcze no i u mnie mam meinla rakera 11 hi hat (wyciety z 12) z prawej na statywie łamanym poł-otwarty oraz przewaznie toma 14 kłade sobie dodatkowo z lewej ;p ;p

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Moja Krysia :) / Pearl/Alchemy/Zildjian (update 07.05.2011)