Witam!
Chciałbym wam przedstawic moj wlasny zestaw , jest to perkusja TAYE Orbitone seria OXR.
BĘBNY ORBITONE:
TT 10×8
TT 12×10
FT 14×14
SD 13×5
BD 20×16
Naciagi na tomach: EVANS genera G2 na werblu i na centrali będę wymienial narazie sa firmowe ORBITONE.
Talerze: DIMAVERY i PAISTE
Hi-Hat 14 DIMAVERY
Crash 16 PAISTE model 101 BRASS
THIN Crash 16 DIMAVERY
SPLASH 10 DIMAVERY
Hardware:
- statyw łamany LUDWIG
- statyw łamany EVER PLAY
- statyw prosty LUDWIG
- statyw pod hi-hat ORBITONE
- podwojna stopa MAPEX
- stołek firmy ORBITONE (było w zestawie)
Wszystko fajnie, ale nie kupowałbym na Twoim miejscu tego Paiste 101. Po co bawić się w takie półśrodki. Za 250, a czasami taniej chodzą używane Saiabny B8, Zildjian Scimitar bronze czy Alchemy ART. Wiadomo nie są to blachy z najwyższej półki, ale bronz B8 na pewno zabrzmi lepiej niż mosiądz.
Jeśli uważasz że blachy z mosiądzu dobrze brzmią, a chcesz tylko wypróbować talerze z B8, to widać nigdy nie miałeś jeszcze do czynienia z porządnymi blachami z B20.
No własnie, bo niemialem do czynienia JESZCZE z takimi blachami dobrymi no ale wszstko wymaga czasu napewno bede chcial zakupic blachy z Sabiana B8 i wymienic te z DIMAVERY
Zakupiłem ride i crasha za niewielkie pieniadze bo niemam kasy żeby posąsc jakies lepsze wiec zdecydowałem się na to:
Ride Paiste 101 Brass 20
Crash Istanbul Agop Custom Sultan Crash 14
Brzmienie jest nawet dobre głosny bell i czyste przyjemny brzmienie.Jeszcze mam zamiar zaniedugo zakupic jakąs chine 10 ze Stagg.
http://drumcenter.pl/prod...Clampem-PYH-CSP dziś własnie to ramie zamówiłem powinno mi przyjsc w środe a jutro do mnie dochodzi china stagg dh 14 .Mam nadzieje ze ramie jest dobre jak na taka niska cene moj kumpel ja ma dosyc dugo i jest z niej zadowolony w 100%. Jak dotrze do mnie china i ramie to postaram sie zrobic pare zdjec A co do bębnów to najbliższe plany:
wymiana naciągu w werblu na jakiegos EVANSA
wymiana przy centrali naciagu na jakiegos Aquariana dokładnie niewiem jeszcze jakiego
wymiana crasha dimavery na Amedie
wymiana breaka napewno na jakis Meinl a nie Dimavery
I to narazie wszystko co chciałbym wymienic, potem jesli cos to bede miał zamiar kupic chine 10 i splasha 8.
Wsumie tak,ale bębny mam juz 5 lat a jak zaczolem kupowac te talerze to myslalem ze oo fajne sa tanie i beda dobre ale teraz po przeczytaniu roznych tematow odnosnie talerzy bebnow itp to stwierdzilem ze wole sobie uzbierac troche kasy i kupic cos lepszego i uzywanego Więc teraz jak pisalem bedze na pewno wymienial te dimavery.
Dziś własnie mi doszła China stagg 14 dh ,powiem wam ze brzmienie ma nawet ładne, krotkie i ostre i ma tez w sobie piach.Jutro powinno mi dojsc na ta chine ramie Dixona wiec wszystko sie okaze jak zamontuje to ramie z china do zestawu i okaze sie jak wszystko bedzie brzmiało.
Wysłany: Czw 09 Cze, 2011
z wygladu jak stagg, ale logo to w ogole jakas masakra...z mega slabego przeszli na tragiczne...dobrych specow od wizerunku maja
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Witam ponownie z racji tego że cały czas dokupuje różne rzeczy warto się pochwalić, i zacznę od początku.
ORBITONE OXR
Rozmiary 20/10 12 14 + werbel 13
HARDWARE
Ever play,Basix,Ludwig + ramienie z clempem i przedłużka pod cowbell i siedzenie firmowe Orbitone ale mam zamiar kupić coś lepszego bo przecież wygoda podczas grania musi być i jeszcze TWIN ale niewiem jaki to jest
Blachy
Paiste 101 crash 16
Dimavery crash 16 - napewno przed świetami lub po świętach mam zamiar kupić crash Sabian AA uzywany.
Dimavery splash 10
Paiste 101 ride 20
Dimavery hihat 14 - tu też mam zamiar kupic lepszy hihacik myśle nad Alchmy pro ART.
Stagg china 14
Blaszki żadna rewelacja jak na tą chwile
NACIĄGI
Tomy - Evans g2, centrala - na uderzany narazie naciąg firmowy ale narazie , a na rezonans naciąg właśnie jest w drodze Evans EQ3 Resonant Black 20 , werbel - Remo Coated Ambassador 13
Perkusjonalia: Cowbell Tycoon
Podsumowując, jak narazie to będę dokupywał i wymieniał napewno blaszki bo jak pisałem wyżej "Żadna rewelacja" i to prawda dawniej nieznalem sie na sprzecie ale teraz po przeczytaniu prawie wszystkich postów na stronce wiem wiecejm a fotki będą na następny tydzień bo teraz sie nie wyrobie.
Ależ oczywiście jak już pisałem nie znałem się na blaszkach zabardzo więc tak już jest jak sie niezna to sie takie dziadostwo kupuje teraz przyszedł czas na wymienianie tych blaszek na jakies lepsze i dokupywanie wiecej rzeczy bo chcę mieć taki rozbudowany zestaw powiem że chcę mieć podobny zestaw rozbudowany jak pan teleskop
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011
przeciez tele nie ma rozbudowanego zestawu :O
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!