Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Moja Mka Biczyzzz...
Moja Mka Biczyzzz...
Autor Wiadomość
sonix182

Wysłany: Sro 23 Sty, 2008   Moja Mka Biczyzzz...

Wreszcie moge pochwalić sie moim sprzetem. Jak narazie to nic imponujacego ale jak narazie w zupelnosci mi wystarcza. Bebny staly w kartonach 2 miesiace, teraz juz znalazlem miejsce na granie.

BEBNY:
Mapex M - birch
BD: 22x18
TT: 10x8
TT: 12x9
TT: 14x11
SD: 14x5,5 (drewniany)

TALERZE:
Alchemy Art B8
hit-hat 14'
crash 16'
ride 20'

HARDWARE:
statywy mapexa firmowe
twin Mapex xlp-78
spreżyna Puresound Metrix 20
2x multiclamp mapexa
stolek Basix Dt410

NACIĄGI:
werbel remo ambassador/evans hazy 300
tomy evans G2 clear/rezo firmowe niestety
centrala evans emad II/firmowka

Narazie duże czasu spedzam oczywiscie na strojeniu i ustawieniu bebnow pod siebie.
Zdjecia robione na szybkosci, wiec tez nic specjalnego ;p

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

kuchaR182

Wysłany: Czw 24 Sty, 2008   

juuupi będę pierwszy :) skandal tak zakurzonA :P witam w dużym gronie perkusistów z biczami:) nice;) (chcesz może clampa sprzedac:P )

ciupek 

no no gratuluje! witaj w klubie! szatanowy kolor i ustawienie :D

Ari

Osz kurde... ale masz kosmiczny kąt ustawienia tomów
Kolor brzydki... inne kolory z M birchow sa o wiele ladniejsze :D Ale to już kwestia gustu

Za to brzmienie tych bębnów jest bardzo fajne ;)
Ostatnio w szkole miałem okazje pograć na mapexie M birchu krótki koncert i bardzo mi się podobało brzmienie tych bębnów ;)
http://forum.perkusjaonli...8492.htm#158911

krolik552 

Trochę kosmiczne ustawienie :P ale ogólnie jest ok. :)

ciupek 

kórde! nie zadaleko ten tom 14"? spokojnie sięgasz do niego? wogóle wszystko masz daleko!!! :D

krolik552 

kórde? :P
ale poważnie - bardzo egzotyczne ustawienie :P powinieneś nad tym trochę pokombinować bo jak fajne ustawisz to się fajnie gra - tutaj przytoczę bardzo znane powiedzenie: "Jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz" :D

sonix182

Wysłany: Pią 25 Sty, 2008   

Wszyscy z tym ustawieniem:) Tak naprawde nie mialem jeszcze czasu aby nad tym posiedziec. Perka zostala rozlozona jak widac, czyli byle jak. narazie nie mialem czasu z tym pokombinowac, sesja sie zbliza to dlatego ;p. Dopiero teraz na zdjeciach zauwazylem, ze tom 14" jest az tak daleko. Przy graniu jakos nie zwrocilem na to uwagi:) Dzisiaj bede w sali wiec troche nad tym posiedze.
(clamp nie jest na sprzedaz)

GRANIT

... hmm ustawienie rzeczywiscie ciekawe ide zaraz sprobowac z takim ustawieniem tomow jak u ciebie ... powaga ;-) ...

krolik552 

takie ustawienie to dla mnie jest trochę zbyt hardkorowe :P ja sobie wysunąłem tomy na bok, ale nie aż tak bardzo. Zrobiłem to ze względu na to żeby mieć bliżej ride, ale właśnie starałem sie nie przesadzić żeby tomy nie były za daleko od floor tomów :P
trochę to mało obrazowo wyjaśniłem ale chyba jakoś da radę pojąć o co mi chodzi :D ewentualnie mogę zrobić zdjęcie :P

sonix182

Wysłany: Wto 04 Sie, 2009   

Dawno nie bylo mnie w tym temacie a od tego czasu troche sie zmienilo.

Talerze Alchemy Art odeszly do lamusa, ze wzgledu na pekniecia (ostal sie jedynie hi-hat). Nowe crashe to Sabian AAX Metal 16', Istanbul Radiant 17', oprocz tego china Paiste 802 18' i ride Istanbul Radiant Mehmet 20'. Werbel wyposazony w nowe naciagi Remo CS na gorze i Remo Ambasador Snare na dole (Evans nie siadl kompletnie). Zmienilo sie ustawienie, czyli jak widac gram teraz klasycznie i narazie nie zamierzam tego zmieniac. Doszedl takze stroik Drum Dial, ktory na poczatku pomagal mi w strojeniu. Teraz jednak wole swoje ucho:)

Ponizej zdjecia (przepraszam za jakos, ale robione tylko telefonem, takze oswietlenie na kanciapie nie jest ajwyzszych lotow)

perkusja

perkusja

perkusja

meinl22 
www.indepths.pl

Wysłany: Sro 05 Sie, 2009   

Powiedz coś o Mehmecie 20" bo chcę swój ride wymienić

sonix182

Wysłany: Sro 05 Sie, 2009   

Ride ten jakos mi nie pasuje kompletnie. Uderzenia sa malo selektywne, dzwiek sie rozmywa, a tego nie lubie. Mimo to jest glosny, a bell urywa uszy

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Moja Mka Biczyzzz...