Wraz z nadejściem pierwszego śniegu stałem się posiadaczem nowej miłości, a zarazem najszczęśliwszym człowiekiem Nie mogłem się powstrzymać i gdy tylko miałem możliwość zrobiłem małą sesję zdjęciową (moje wypociny do wglądu poniżej). Moja nowa bejbe pod względem wymiarów i parametrów przezentuje się następująco :
Zgadza się, to dokładnie ta, ktora jeszcze jakiś czas temu była na allegro, jak narazie nie mam możliwości nagranie próbek które swoją jakościa nie uwłaczałyby instrumentowi, ale wrazie czego można podjechać do mnie iusłyszeć 'na zywo'
Natomiast odnośnie blaszek:
-hi-hat: Zildjian Z Custom, Custom Hi hat 14"
-Ride: Zildjian Z Custom, Custom Ride 20"
-crash: Zildjian Z Custom, Rock Crash 16"
Istanbul Traditional heavy crash 17"
crash no name, chyba amati
(niedługo wymieniam na Istanbul
Traditional Dark crash 18")
-china: Zildjian Z Custom, China Boy 18"
-splash: Istanbul Traditional, heavy splash 10"
-bell: Istanbul Mehmet Radiant 6"
-accent: Paiste 2002 accent 4"
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Zgadza się, to dokładnie ta, ktora jeszcze jakiś czas temu była na allegro, jak narazie nie mam możliwości nagranie próbek które swoją jakościa nie uwłaczałyby instrumentowi, ale wrazie czego można podjechać do mnie iusłyszeć 'na zywo'
Natomiast odnośnie blaszek:
-hi-hat: Zildjian Z Custom, Custom Hi hat 14
-Ride: Zildjian Z Custom, Custom Ride 20
-crash: Zildjian Z Custom, Rock Crash 16
Istanbul Traditional heavy crash 17
crash no name, chyba amati
(niedługo wymieniam na Istanbul
Traditional Dark crash 18)
-china: Zildjian Z Custom, China Boy 18
-splash: Istanbul Traditional, heavy splash 10
-bell: Istanbul Mehmet Radiant 6
-accent: Paiste 2002 accent 4
hmm, trudno powiedzieć że wcześniej bo jeszcze drugie bębny są w moim posiadaniu - Tama Rockstar Custom, z hardware'm Tamy i znajdującym się w tle na zdjęciach werbelkiem BRX. Obecnie szukam chętnego do przygarnięcia tych bębnów, tylko werbelek brx'a sobie zostawiam
Działa w ten sposób, że składa się z 2 krzywek zamocowanych na ośce, takiej jak w stopie. Przedewszystkim hi-hat chodzi dzięki tej konstrukcji bardzo płynnie i dzięki wymienialnym krzywką zapewnia kolejne 100 milionów różnych możliwych kombinacji w ustawieniu sprzętu do własnych preferencji
Takie ustawienie ramy jest dla mnie wygodniejsze, bo dzięky wygięciu w drugą stronę mogę mieć 16-kę bardziej odsuniętą od siebie i jednocześnie 14-stkę bliżej
sweet
Wysłany: Pon 06 Lis, 2006
Hejka, widzę że już zamontowałeś mojego (byłego) eliminatorka:) mam nadzieję, że będzie ci dobrze służył. Perka miodzio. Pozdrawiam
A powiedz mi, jak brzmi, i do czego na dobrą sprawę jest, ten accent co go tam masz? widzę 2 na allegro, i się zastanawiam nad poszerzeniem arsenału paistów...
Accent brzmieniowo jest wysoko brzmiącą blaszką, ja wykorzystuje go jako swoistą przeszkadzajkę. Jak na wielkość 4" jest dość gruba sztywna. Brzmieniowo raczej cicha i dzwonkowata.