Mapex M-birch. Kolor - Marine Black
Tomy: 8x8, 10x9, 12x10, 14x12
centralka: 22x18
werbelki: 14x5,5 (mapex) oraz 12x5 (everplay maple custom)
blaszencje: (niestety mozaika)
20" - zildjian Z custom ride
16" - orion solo pro matsrer crash
18" - orion solo pro crash
18" - orion rage brass power china
14" - stagg SH china
11,5" - orion solo pro master mini china
10" - orion rage bras splash
8" - orion rage bras splash
8" - stagg Furia splash
14" - meinl classics powerfull hihat
i miksturka 14" hihat istamul/zbt zildjian
Ja też ciułam powoli, ale opłaca się- kupuję sprzęt rzadko, mało, ale jak już kupuję to wysokiej jakości. Moim zdaniem tak jest lepiej, ale każdy robi jak chce
zil28
Wysłany: Sro 14 Lis, 2007
Wygląda super, gratulacje.
A czy ten BD też jest z zestawu MBirch czy może od ProM? Nie widzę w nim dziury na tomholder a zo ile wiem we wszystkich M birch są one montowane fabrycznie.
kolor to Marine Black, czylY morska czern, ale do dzis zachodze w głowę czemu nazwali to czernią bo w świetle jest ewidentnie zielony:)
centralkan to M, z tym, że wykręcilem mocowanie na tom holder, zeby mi nic na centralce nie siedzialo i tomy wieszam albo na statywach, albo na czym co mozna okreslic...ekhm..ramą:)
nagrywane to na setke, z tego nagrania 3 ostatnie zdjecia sa, brzmi to surowo bo nic przy tym nie majstrowalismy, no i bez wokali:)
ale jakby co....to polecam The Pose i The Mess
zil28
Wysłany: Czw 15 Lis, 2007
Aha. Rzeczywiście jest dziura jak się dokładnie przyjrzeć. Ciekawy patent.
Przydałaby ci się jeszcze do kompletu druga centralka
Ja wiem, o co chodziło Yagarnowi... takie blaszki przy mocniejszym graniu sie rozpadają, a przy lżejszym po prostu nie brzmią. Chyba, że ktoś to sobie wypośrodkował
Taaa... Kazdy od razu musi miec Pearla Reference z Paistami 2002 czy innymi Line Signature...?
Nie kazdego na to stac. A Oriony i Staggi jak na swoja cene brzmia zdumiewajaco dobrze. A jesli chodzi o rozpadanie - nie wiem skad Shifty wziales takie informacje, te blachy naprawde niezle sie trzymaja.
Mi sie tam zestaw podoba. Idealny dla kogos kto potrzebuje wielu odmiennych brzmien, a nie ma duzo kasy. Jest ok.
co do blaszek...nie powiedzialbym ze te blachy brzmią źle. wiadomo ze nie gadają tak jak najlepsze serie sabianów, zildjianów i innych paistów, ale za tę cene to na prawde niezłe blachy. A co do rozpadania sie. Ja gram raczej mocno i siłowo i te blachy dają rade, na prawde bardzo rzadko mi pęka jakaś blacha. Oriony solo pro, a zwlaszcza solo pro master sa na prawde bardzo grube. A na moją kieszeń wole kupić cos bardziej wytrzymałego, kosztem jakiegoś oszałamiającego brzmienia, chociaz tak jak mowie - te blachy też brzmią fajnie. ale wiadomo, nie każdego zadowala takie brzmienie. Są o wiele bardziej trwałe niż np zbt'y.
Co do splashy 8" to mam dwa, dlatego, że poprostu brzmią zupełnie inaczej:)