Witam!
Chciałbym przedstawić mój zestaw perkusyjny. Jest to Yamaha Club Custom (made in Japan) w kolorze Black Shadow. Cały zestaw jest w rozmiarze Power Size. Rozmiary bębnów to:
BD 20x16 TT 8x8 TT 10x9 TT 12x10 TT 14x12 SD 14x6.5
Oto zdjęcie z przodu:
i zdjęcie z tyłu:
i jeszcze tom-tom 8x8 z bliska:
Korpusy wykonane są z brzozy i mahoniu filipińskiego. Korpus bębna basowego składa się z 8-miu warstw, korpusy tomów z 7-miu warstw i korpus werbla również z 7-miu warstw. W produkcji bębnów wykorzystano opatentowaną przez firmę Yamaha technologię Air-Seal System, która gwarantuje idealnie okrągły kształt każdego korpusu. Obręcze zastosowane w tym modelu to triple flange steel o grubości 1,6 mm. Lugi są podłużne, wspólne dla śrub i biegnące przez cały korpus. Cały zestaw wykończony jest lakierem.
Dziękuję Ten model Yamahy niestety już nie jest produkowany. Teraz to już jest unikatowy zestaw i chyba mało kto na tym gra. Myślę, że w Polsce niewiele jest egzemplarzy z tej serii. Chciałbym jeszcze dokupić tom-tom 16x14 lub 15x13 z tej serii i w tym samym kolorze ale obawiam się, że teraz takie bębny są już nie do zdobycia. Pozdrawiam
Wysłany: Pon 08 Mar, 2010 Yamaha Club Custom 14x6.5
Witam.
Przedstawiam werbel z mojego zestawu perkusyjnego. Jest to Yamaha Club Custom CSD076 14x6.5 (made in Japan) w kolorze Black Shadow. Korpus werbla wykonany jest z warstw brzozy i mahoniu filipińskiego. Lugi (10 sztuk) są wspólne dla obu obręczy. Obręcze zastosowane w tym modelu to Yamaha Triple Flange Steel (1.6 mm). Maszynka naciągu sprężyn to standardowy model typu B. Poniżej zamieszczam zdjęcia:
Mnie również udało się namierzyć Club Custom na eBay'u ale tylko raz i był to zestaw w kiepskim stanie i nie było tam 13 i 15. A Twój zestaw kupiłeś w Polsce?
Tak, kupiłem w Polsce, na allegro ok. pięć lat temu. W opisie było, że zielony, przyszły i wyglądaja na brązowe ale zależy jakie światło. Prawie jak kameleon . podejrzewam, że Twoje gary podobnie.
Aha, kupiłem sam shell set bez werbla.
Jeszcze jeden koleżka z forum, Mefiu, miał tomy od CC ale nie wiem co się z nim stało bo dłuzszy czas mnie tu nie było.
Jesli mnie pamięć nie myli Jacek Drummer również miał Club Customa.
Ja moje Club Custom kupiłem nowiutkie w Drumlandzie w Berlinie w 1997 roku i to były chyba ostatnie egzemplarze tej serii bo krótko ją produkowali. Ten kolor nazywa się Black Shadow i ładnie widać słoje drewna. Z tego co widzę to niewielu jest użytkowników Club Custom.
Bębniarek
Wysłany: Sro 24 Mar, 2010
Bardzo fajne bębny , Zbyszek Lewandowski takich kiedyś używał , mój znajomy w Krk miał taki instrument , nie wiem co się z nimi stało ... czasami widuję na Ebayu za dość dobre pieniążki ten model.
Gdy zastanawiałem się nad zakupem, szukając info o CC trafiłem właśnie na stronę Levandka (swoja drogą, świetny pałker). Równiez dzięki temu zdecydowałem sie na kupno. Nie ukrywam, że gdybym miał możliwość grania dużo więcej niz gram i za inna kasę niż teraz, to kupiłbym jakieś inny model ale tego nie sprzedam. Never
Często widuję CC na różnych forach anglojęzycznych i równie często wzbudzają zainteresowanie.
_________________ No risk, no progress!!!
Ostatnio zmieniony przez erobeson Sro 24 Mar, 2010, w całości zmieniany 2 razy
Bębniarek
Gdy zastanawiałem się nad zakupem, szukając info o CC trafiłem właśnie na stronę Levandka (swoja drogą, świetny pałker). Równiez dzięki temu zdecydowałem sie na kupno. Nie ukrywam, że gdybym miał możliwość grania dużo więcej niz gram i za inna kasę niż teraz, to kupiłbym jakieś inny model ale tego nie sprzedam. Never
Często widuję CC na różnych forach anglojęzycznych i równie często wzbudzają zainteresowanie.
Kiedyś pisałem do Levandka czy nie ma tomów Club Custom na sprzedaż bo miał taki zestaw ale niestety nie miał 13 i 15. Teraz Club Custom to już naprawdę rzadkość. Moich bębenków również nie zamierzam sprzedawać