Bębny Yamaha Oak Custom kolor Red Oak konf. 10,12,14,22x17
naciagi: stopa Remo Powerstroke 3, tomy: w zwiazku ze na tomie 14 nie bylo naciagu zalozylem wszedzie Remo Ambassador clear, na dole standard.
Werbel Yamaha Tour Custom kolor Black Onyx 14x5,5 100% klon
naciagi: uderzany Evans Super Tough na dole Remo Ambassador Snare.
Blachy Zildjian A Custom set: 14" hi hat, 16" crash, 18" fast crash, 20" medium ride.
Bębny
Werbel
Blachy
Teraz czekam tylko na hardware
_________________ pmarcus
Ostatnio zmieniony przez pmarcus Czw 08 Sty, 2009, w całości zmieniany 5 razy
Wysłany: Pon 29 Gru, 2008
Kod
[img]link[/img]
jesli robisz tak to nie wiem o co chodzi, a bebenki i blaszki bardzo zacne
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
tak wlasnie robie... no nic moze Admin cos na to poradzi:)) dzieki wielkie
P.S Admin moglby troche w tym temacie zrobic porzadek bo sie lekki balagan zrobil:)
świetny zestaw! miałem przyjemność kilka razy pograć na oak custom i szczerze mówiąc nie spodziewałem się że będą TAK gadać. Mam nadzieje że jesteś zadowolony.
Dbaj o nią! ;]
kolego czekam na wrażenia z grania bo rowniez jestem posiadaczem oaka tylko mam problem z doborem naciagow. przekonalem sie ze coadety zupelnie nie pasuja. nie wiem ciagle co kupic. jak kupie naciagi i skompletuje do konca swoje zildki to rowniez sie pochwale
Witam,
też czekam na wrażenia, na razie testuje z Evansami EC2 i efekt nie do końca mnie satysfakcjonuje. Za to centralka na PS3 to prawdziwy "wymiot" (mam 20")
Pozdro
a moglbys napisac c sie dzieje konkrtnie przy ec2??
Witam raz jeszcze,
zaczynają ładnie grać dopiero przy dość wysokim stroju, może to wina rezonansów (firmowe Ambasadory), nie jestem też wielkim "stroicielem" . Próbowałem przy wyższym i takim samym stroju rezonansów. Bawię się trochę. Nie wiem czy warto kupować Diplomaty na rezonans, chyba to niewiele może dać. Nie lubię żadnego tłumienia.
Pozdrawiam
Proszę kolegi, jak się nie lubi żadnego tłumienia to się nie kupuje takich naciągów jak Evans EC2 lub ich niby-odpowiednik u Remo - Pinstripe. Mi brzmienie EC2 bardzo pasuje, a to dlatego, że lubię krótkie, niskie, mięsiste brzmienie. Nie wiem jakie kolega ma bębny, jednak ja w swoim Premier Series nie mam żadnego problemu by uzyskać niskie brzmienie na tych membranach.
_________________ all music allowed.!
Ostatnio zmieniony przez jacek-bębniarz Wto 30 Gru, 2008, w całości zmieniany 2 razy
Hmmm... Chyba coś mi się pokićkało z cytatami. Tekst cytowany poprzednio przeze mnie był napisany przez misia, hmmm... już poprawiam
EDIT: A co do naciągów na tomy ja osobiście proponuję takie modele, jak Remo Emperor, Evans EC2, Evans G2, choć przyznam szczerze, że miałem już wszystkie z nich i najbardziej spodobały mi się EC2.
[size=9][ Dodano: Wto 30 Gru, 2008 ][/size]
@misiu68 - ktoś z Puszczykowa kupił ode mnie dopiero co stroik do bębnów, może to Ty? duża ta Wasza miejscowość?
_________________ all music allowed.!
Ostatnio zmieniony przez jacek-bębniarz Wto 30 Gru, 2008, w całości zmieniany 1 raz
EDIT: A co do naciągów na tomy ja osobiście proponuję takie modele, jak Remo Emperor, Evans EC2, Evans G2, choć przyznam szczerze, że miałem już wszystkie z nich i najbardziej spodobały mi się EC2.
[size=9][ Dodano: Wto 30 Gru, 2008 ][/size]
@misiu68 - ktoś z Puszczykowa kupił ode mnie dopiero co stroik do bębnów, może to Ty? duża ta Wasza miejscowość?
He, he ,
to własnie ja kupiłem ten stroik, co prawda głównie dla synka lecz nie ukrywam, że też się zabawię. Te EC2 mają ładne brzmienie i popróbuję jeszcze z nimi. Są nowe i potrzebują jeszcze może trochę czasu. I tu pytanie do doświadczonych czy warto zmienić na cieńsze rezonansy (z Ambasadorów na Diplomaty, lub odpowiedniki Evansa) , czy nie?
Pozdrawiam
Misiu 68
PS Właśnie stroję Yamahę Oak na EC2 po porządnym wielokrotnym naciągnięciu membran, zaczyna to gadać, pisząc wcześniej tłumienie miałem na myśli tLumienie zewnętrzne - ringi, żelki itp. a nie tłumiki jakie znajdują się w membranach typu EC2, EC1, czy Pinstripe. Dzięki Jacku - jak napisałeś, że uważasz EC2 za super naciągi - zawziąłem się
PS Puszczykowo to taka mieścina 10 tys. mieszkańców pod Poznaniem w obrębie Wielkopolskiego Parku Narodowego. Między innymi mieszkał tu i tworzył Arkady Fiedler (senior oczywiście)
Ostatnio zmieniony przez misiu68 Wto 30 Gru, 2008, w całości zmieniany 1 raz
nie opłaca się wymieniać na diplomaty, ja tak zrobiłem w swoim artiście i okazało się że bęben ma większego buta na zwykłych fabryczbych które były grubsze od diplomatów, także nie wiem ale co bęben to obyczaj więc nie mówię że mam rację.
Jeśli jako rezo masz ambassadory to tu bym nic nie zmieniał, nastroił bym je tylko odrobinę wyżej od uderzanychm a skoro nie lubisz zbytniego tłumienia to załóż jako bite emperory lub G2.
Hej, witam w Nowym Roku,
No więc zrobiłem to
Założyłem Remo Emperor na uderzane i Diplomaty na rezonans. Po prostu brzmią cudnie. Mają dużo dołu, średnie wybrzmiewanie. Chyba o to mi chodziło.
Sorry, że zaśmiecam temat o bębnach pmarcusa.
Pozdrawiam
Misiu68
hmmm tak tez myslalem:D ze Emperory beda idealne:D no nic pogram troche na Ambassadorach z ktorych tez jestem zadowolony i zrobie ten sam zabieg co Ty
dzieki za swoje uwagi:) mam nadzieje ze teraz jak ktos bedzie pisal " a moze ec 2 " (bez urazy) wezmie najpierw pod uwage to ze kazdy naciag ma inna charakterystyke...
[size=9][ Dodano: Czw 08 Sty, 2009 ][/size]
No to juz mam prawie wszystko ) Czekam tylko jeszcze na jeden statyw lamany
Założyłem Remo Emperor na uderzane i Diplomaty na rezonans.
Moje odczucia sa mieszane po wyborze tych naciagow. Jesli chodzi o brzmienie wiekszy kotlow to nie jest zle zaczynajac od 12 i wiecej, maja miecha, dosyc skupione brzmienie, mozna nisko nastroic i super brzmia tak jak lubie. Jezeli chodzi o male tomy 8-10 to nie moge uzyskac z nich satysfakcjonujacego brzmienia, sa jakies takie bezplciowe, wydaje mi sie ze tu by pasowalo zalozyc grubszy rezonans, jak np zwykly ambasador. powinny wtedy nabrac tłusciejszego brzmienia.
Na twoim miejscu celowalbym w evansy, moze sa mniej trwale ale lepiej zabrzmia na yamaszce, takie jest moje zdanie.