Cześć:)
Najpierw coś o sobie;P Mam na imię Jacek, bębnie już jakiś tam czas;P
Jak większość zaczynałem od POLMUZa jakiegoś w strasznym stanie na dodatek bez studni:P i z zaśniedziałymi talerzami. Ale i tak człowiek cieszył się, że może po naparzać po garach:P
Następnie przesiadłem się na ciekawą perkusje firmy RMIF (produkowana w Rydze) Ładnie się prezentowała i jakoś tam brzmiała, nawet już nie pamiętam jak, bo dość szybko przesiadłem się na kolejny sprzęt każdego początkującego czyli na Amati
A bylo to Amati Jazz 5 tyle, że z amati były tylko tomy, floor tom i centralka. Werbel był stalowy bardzo głęboki Jurczuk, który naprawdę miał nie złego kopa;) Statywy były jakieś no name ale bardzo solidne i stabilne, tak samo hi-hat. Perkę tą kupilem z talerzami Paiste 1000 (hihat, crash, ride). Oczywiście naciągi pozmieniałem na Remo Pinstripe:) W tym okresie pojawil się tez mój pierwszy twin, czyli noname/powerbeat:P Jak się rozleciał kupiłem Mapexa XLP-18. Ogólnie gary służyły mi parę dobrych lat;)
To tyle z przeszłości...
A teraz to na czym mam przyjemność grać obecnie )
Mapex MBirch MB 525-5A Transparent Honey Amber:
werbel 14”, centrala 22”, tomy 10", 12", 13" floor tom 16"
Naciągi werbel Mapex UT by remo,rezonans fabryczny
tomy: góra: Evans EC2 clear, rezonansy: przełożone oryginalne górne naciągi Mapex UT Head by remo
centrala: oryginalny + łatka Remo Falam Slam;) rezonans oryginalny
Talerze: sabian B8 Pro Medium: hihat 14", crash 16" i 18", ride 20", mini china Wuhan 12"
statywy Mapex 550 + Sonor 200 + amati
hihat Mapex 550 + drop clutch Dixon PSHK-7DHP
stopa: Tama Iron Cobra HP900PTW
pałki NOVA 5A/N by VicFirth, torba Rockbag i uchwyt na pałki "handmade by dreadfuldrummer":p
Oczywiście nie możemy zapominać o taborecie który buchnąłem z kuchni:P:P
No a teraz oczywiście kilka fotek:D enjoy!
Najpierw fotki mapexika zaraz po wyjęciu z kartonów;)
Hej!! Dawno mnie tu nie było. Już od dłuższego czasu mam dużą chinke (paiste 400) sprawuje się jak dla mnie rewelacyjnie;)) no i statyw amati zamieniłem na Giblartar 5609 i w centralce pojawiły sie dwie dziurki o których mnie się mażyło:)) czyli ringi RockRing by Warwick 6". (polecam!!!)