Wysłany: Nie 07 Wrz, 2008 Moje nowe bebenki-hip gig i pseudo Barkerowe pseudo OCDP:)
Witam. Chyba przyszla wreszcie pora zeby pochwalic sie moja malenka, wiec oto i ona.
Zestaw Tama Rockstar w rozmiarach:
BD:22"
TT:10"
TT:12"
FT:16"-nie jest to tama tylko cos co nazywalo sie Century.
SD:14'' stalowy od zestawu.
Blaszki:
Hi-hat-Meinl marathon 14" Bardzo przyjemny pomimo tego ze to mosiadz^^
Crash nr.1-Solar 16'' najwiekszy minus calego zestawu.... Nie brzmi...
Crash nr.2- Typowy No name grubosci thin, wyciety, ale latwo go wzbudzic i brzmi nie zgorsza
Ride-Meinl marathon 20" Bardzo fajny na poczatek, o niebo lepszy o tych Planet Z zildka itp.
Splash-Wyciety z hi hata planet z i wywiniety na druga strone.
I co do splasha to on nawet ciekawy jest-jak ma krawedz na rowni z wiezcholkiem kopulki to brzmi jak spalsh, a jak jest normalnie to ma taki bellowaty podzwiek
A teraz konkrety, czyli zdjecia(sorki za jakosc ale robione mobajlem, bo dziady z nas i aparatu nie posiada nikt z kapeli):
Zestaw od frontu
Zestaw ze mna z profilu(sory za moj szpetny ryj )
I combos-Moje Bebny vs Moja Morda
Ostatnio zmieniony przez Suri_drummer Pią 11 Wrz, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Nie myslales o zdarciu okeliny?
Swoja droga beczki ladne sa, tylko ten FT taki krzywy.
Gdzie jest ten splash, bo go nie widze?
Jakie masz naciagi na beczkach?
Dziure w rezonansie centrali sam robiles?
Myslalem o tej okleinie, ale jakos nie mam na to checi... Bedzie jakis nowy zestaw, to ta odreanimuje i na glanc ja zrobie
Czemu krzywy? Jak na jakos nieznana mi firme wybrzmiewa troche zbyt dlugo, ale chusteczka i tasma zalatwia sprawe
Splasha masz na 2 zdjeciu pomiedzy hatem a jednym crashem(Solar zdjety na zdjeciu nr. 2 i 3 bo nie mam wiecej statywow )
Naciagi chyba te same od daty produkcji tej perki tylko na centrali mi niedawno poszedl ambassador coated, i kupilem na forum pinstripa od razu z rezo yamaha, (ta dziura jest troszku krzywa, ale nie jest tak zle )
Tom 10" nie ma obreczy na jednym ze zdjec bo chwile wczesniej mi poszedl naciag na nim, i tom zostal odwrocony(No dobra, zgrzeszylem, gralem na rezo.... )
Co do probek, to szukamy mikrofonow jakis i niebawem cos nagramy(bo na WOSP sie zbieramy, ale u nas demka jakiegos wymagaja ) Ale beda i nagrania i fotki lepsze .
Puki co, kupilem od kumpla chinke Paiste PST5 18"
Bardzo okazyjnie Mi tam chinka nie potrzebna az tak bardzo, wiec jak ktos by chcial kupic to zapraszam na priwa
Jak ja nienawidze okreslac brzmienia
Takie fajne wyposrodkowanie pomiedzy gongiem, a typowym "piachem"....
Wiem ze zapewnie niewiele to ci mowi, wiec odsylam na strone drumcenter, sa probki:
http://drumcenter.pl/prod...e-PST5-China-18
Zadnego Liva narazie nie bedzie, bo nie mam niczego zeby nagrac
Jak chcesz to ci moge MMSa wyslac z nagraniem z dyktafonu
Jol. W moim skromnym instrumentarium pojawilo sie wieeele zmian, i dzieki nim zawdzieczam dalsza motywacje do nauki
Z naszej salki zostalismy wyeksmitowani(na zime tylko), i teraz jest ona domem dla zdezelowanego kadeta . A tymczasem zamieszkujemy wiejska salke swietlicowa
Ale dosc pierdzielenia, do rzeczy:
Blaszki:
Hi hat-Paiste 802 14"
Crash nr.1-Sabian B8Pro 16"
Crash nr.2- Paiste 2oo2 18"
Ride-Meinl Laser (bardzo przyjemny)
Hardware:
Stopa Dimavery(promocja byla ) ale tez wymieniam na Basixa V4, coby sie ze statywem na hata komponowala
Ramie Dixon na przyszlego splesza
Statyw do werbla New Sound(zas bedzie wymiana na basixa)
Statywy lamne Basix 800 szt.2
Platworma pod tomy Basix 800+ramie lamane Basix 800
Stolek Basix DT-410
Statyw Hi hat pozostal bez zmian, ale niebawem wymiana na... Oczywiscie Basix 800 V4
Naciagi:
Werbel-Evans Power Center
Tom 12"-Remo Pinstripe
Flor 16"-jakis no name
Centrala-Pintripe+rezo Yamaha(jeszcze od uzytkownika maciejk)
Gadzety:
Pokrowiec na palki Meinl
Kluczyk Tama od Iron Cobra
Centrala zyskala calkiem nowe nogi, bowiem starych juz nie dalo sie przegwintowac.
Nie mam zboczenia na punkcie Basixa
No, tymczasem to by bylo na tyle.
Pozdro Kubawe
Ostatnio zmieniony przez Suri_drummer Sob 20 Gru, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Nie zawsze jest tak jakby sie chcialo, ale i tak jest niezle
Rakera i tak kupie, rida na gwalt potrzebowalem, a trafil sie Laser, no i tanszy byl, wiec wzialem
Gdybym wiedzial jak sie kupuje na ebay-u to juz dawno bym zmienil
W polsce niestety ciezko jest(czyt. Nierealne) dostac pojedyncze elementy od rockstara...
Raz widzialem na allegro toma 8" i centrale, ale centralla od rokstara DX(bardziej kanciaste lugi).
Jak ktos ma na zbyciu flor 16" od takiej tamy to bardzo chetnie kupie
sorry za OT ale tez zamierzam kupić ride lasera i właśnie słyszałem kiedyś coś takiego jak ty masz (z takimi fajnymi białymi napisami) a ten, który zamierzam kupić ma czarny napis i sama blacha wygląda inaczej, już nie chodzi o to, że napis jest czarny, a nie biały, same toczenia wyglądają inaczej. Czy wiecie czym się różnią?
_________________ "Takiego uderzenia nie da sie zastąpić, nie można zastąpić Bonhama"
sorry za OT ale tez zamierzam kupić ride lasera i właśnie słyszałem kiedyś coś takiego jak ty masz (z takimi fajnymi białymi napisami) a ten, który zamierzam kupić ma czarny napis i sama blacha wygląda inaczej, już nie chodzi o to, że napis jest czarny, a nie biały, same toczenia wyglądają inaczej. Czy wiecie czym się różnią?
Prrzypuszczam ze masz na mysli lasera z seri Turbo. Jesli tak, to on ma podobna kopulke do Rakera i jest brzmieniowo do niego zblizony.
[size=9][ Dodano: Wto 23 Gru, 2008 ][/size]
Wlasnie kurier przytaszczyl moj prezent pod choinke
Statyw Hi-Hat Basix 800 V4
Kawal zelastwa, ale bosko wyglada i pracuje, regulacja rewelka... Zobaczymy jak sie na probie spisze
Fotki z odkurzacza, a to dziadostwo nie ma zadnej stabilizacji
Ostatnio zmieniony przez Suri_drummer Wto 23 Gru, 2008, w całości zmieniany 2 razy
No wiec panie i panowie, tama poszla w niepamiec, choc wiem ze kiedys sobie jeszcze sprawie rockstarke
Ale przechodzac do sedna, nie mialem bebnow, jakies tomiszcza mi sie paletaly po piwnicy, no i slynny czerwony floor tom
Centralki jednak nigdzie tam nie znalazlem, wiec kociolek trzeba bylo przerobic na brakujacy element
Pierwotnie mialem ciąc korpusy i robic z nich pady do elektryka, ale tak zawsze moge "to cos" otrigerowac i bedzie git, duzo miejsca to nie zajmie jak to scisne.
Narazie rozlozone tylko w celu "Pochwalenia sie".
Wymiary: BD 16", TT 12", FT 13" SD-Brak, przypuszczalnie bede robil jakas 13-stke
Prezentuje sie toto nawet znosnie:
Tak z kabiny pilota czerwonej machiny
Mocowanie nog i trzymadla do stopy(patent własny )
No i jeszcze z lini frontu, przepieknie wypalona dziura w rezo
Oczywiscie caly czas jest w fazie "roboty", musze zalatwic jescze jedna szpilke na kuli, lakierowanie korpusow, doklejenie gumy pod blache do stopy coby sie nie kiwala(narazie sluzy do tego zolta ksiazka )
Hardłer sie nie zmienil, blaszki tez, ludziom ktorym mialem jakies zdjecia blaszek i innych pierdolek powysylac to powysylam... ale po pracy, juz mi sie spac chce
Edit:
Nie zwracajcie uwagi na ten artystyczny nielad w moim pokoju
Ostatnio zmieniony przez Suri_drummer Sob 09 Maj, 2009, w całości zmieniany 1 raz