Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » moje skarby perkusyjne :)
moje skarby perkusyjne :)
Autor Wiadomość
kajtek

Wysłany: Sob 17 Sty, 2009   moje skarby perkusyjne :)

Cześć i czołem,
Wreszcie się zdobyłem na pokazanie tego, co posiadam (i posiadałem) i na czym mam przyjemność 'pracować' :) Trochę się rozpiszę więc po kolei:

1) Najpierw był niezawodny POLMUZ w czerwonej okleinie + talerze tejże samej firmy, które i tak po miesiącu czy dwóch zamieniły się raczej w tamburyna ;) Bębny były bez rezonansów, a naciągami uderzanymi były - jeśli dobrze pamiętam - DOWHANy. Nie mam pod ręką zdjęcia tego cuda, więc zamieszczę jak tylko coś znajdę :) Na tych bębnach miałem wątpliwą ;) przyjemność zaczynać swoją przygodę z tłuczeniem. Grałem na nich od września 2004 do kwietnia 2005... Pałeczek jakich wtedy używałem chyba nigdy nie zapomnę - GŁADEK 150A... :)

2) W kwietniu 2005r. przesiadłem się na bębny firmy STAGG. Mówcie co chcecie, dla mnie przesiadka była prze-boska :) W czarnej okleinie, wymiary: 22, 12, 13, 16 + stalowy, 14-sto calowy werbel. Najpierw długi czas grałem na naciągach firmowych, potem dostałem w prezencie set Evans Hydraulic (także na centralę). Do bębnów dołączony był jakiś hardware, niestety nie pamiętam dokładnie nazw. Dokupiłem do tego zestawu blachy SOLAR by Sabian i byłem w niebo wzięty przez kolejny rok... :) Na początku 2007r. dokupiłem do nich werbel Pearl Export (użytkuję go do dziś). Zdjęcia dołączę jak tylko je gdzieś znajdę :) Co dziwne, na tych bębnach zagrałem sporo koncertów (mikrofony i dobry akustyk czynią cuda) no i nawet były w studio :)

3) Dopiero w listopadzie 2008 przesiadłem się na moje obecne bębny: Pearl Session Obecnie to wszystko wygląda tak:
BĘBNY: Pearl Session, kolor Amber Mist (proszę poprawić w razie czego bo nie jestem pewny), o wymiarach: 20x16, 10x10, 12x10, 14x12

WERBEL: Pearl ELX (jestem mega zadowolony z niego)

NACIĄGI:
Centrala - Aquarian SuperKick I + Regulator
Tomy - Evans EC-2 (do zmiany za niedługo), na rezo - Remo Ambassador (na 10 i 12), na 14 Evans Glass
Werbel - Evans Genera G2 / Pearl Protone. Na dniach zamienie na Aquarian / Ambassador + sprężyna Puresound Blasters

BLACHARKA:
Hi-hat - Paiste 2002 Classic Medium 14'
Crash - Paiste Signatue Line Full Crash 17', Istanbul Mehmet Radiant Hard Rock Crash
Ride - Paiste Signature Power Ride 20'

HARDWARE: statyw pod hi-hat i dwa łamane Pearl z serii 800, ramie Gibraltar + pojedynczy Pearl Eliminator na łańcuchu i jakieś mega-wygpodne krzesełko firmy Big Dog (motocklowe). Niestety nie pamiętam dokładnej nazwy, ale bylo drogie i na szczęście jest mega-wygodne :)

BAZA KLIKAJĄCO-ODSŁUCHOWA: Behringer Xenyx 1002 + metronom Korga (ten najtańszy) + słuchawki Creative ep-630 - i gra się mega wygodnie wszystko i wszędzie :)

PAŁECZKI: Vic Virth Nova 5A (do rock'n'rolla) lub 7A (jazzy itp.), Goodwood PRO ROCK, jakieś miotły, hot-rodsy :)

POKROWCE:
na bębny Canto DC Signature + HARDCASE na werbel. Pałki, blachy i hardware także noszę w pokrowcach firmy CANTO. Do tego na stopę pokrowiec firmowy od Pearla + jakaś walizeczka na bazę klikającą ;)

Fotki za niedługo :) Nadmienię, że sprzęt wymieniam/kupuję tylko jak zarobię z grania, bo sam jeszcze nie mam niestety stałych dochodów. Jestem bardzo zadowolony z Pearla, Stagga mam nadal, lecz służy jako set próbny. Session - studio i koncerty. To tyle, jeśli kogokolwiek zainteresuje ten temat - zapraszam do zadawania pytań :)

Pozdrawiam

kubawe 
Forumowy Oszołom

Wysłany: Sob 17 Sty, 2009   Re: moje skarby perkusyjne :)

Archiwum.
Ostatnio zmieniony przez kubawe Pią 06 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

katmetal14 
ZBANOWANY

Wysłany: Sob 17 Sty, 2009   

czekam na foty !!! :)

werbelek

jesli session to raczej burnt amber. Mist jest w elx'ach, mala roznica miedzy mistem a burntem ale jednak ;)

Tak w ogole to jestem z bierunia i co roku na wospie jestem i podziwiam jak sie pocicie i tworzycie kawal dobrej muzy ;)
Ostatnio zmieniony przez werbelek Sob 17 Sty, 2009, w całości zmieniany 2 razy  

kajtek

http://i160.photobucket.c...ms/SDC10771.jpg

http://i160.photobucket.c...ms/SDC10772.jpg

http://i160.photobucket.c...ms/SDC10773.jpg

http://i160.photobucket.c...ms/SDC10774.jpg

Na razie tyle. Mało i słabo cyknięte ale nie mam póki co lepszych możliwości ;]

kubawe napisał/a
No dużo to tutaj nam nie pokazałeś na razie, poza literkami i emotikonkami.

Się czepiasz. No offence :]

werbelek napisał/a
Tak w ogole to jestem z bierunia i co roku na wospie jestem i podziwiam jak sie pocicie i tworzycie kawal dobrej muzy

To z Tobą gadałem po koncercie :?: :)

kubawe 
Forumowy Oszołom

Archiwum.
Ostatnio zmieniony przez kubawe Pią 06 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

kajtek

:razz:

Postaram się też zrobić jakieś lepsze. Nie mam dostępu do zbyt dobrych aparatów, ale też moje umiejętności pewnie nie pozwoliłyby ich opanować :)

Mam jeszcze takie. Niestety z "odkurzacza" ale zawsze... :)

Session:

perkusja

perkusja

Wieczny STAGG :)

perkusja

Totem 
potem ...

Może to pytanie wydać sie głupie, i pewnie takie jest ale do czego sluży ten cały moduł pod korgiem na zdjęciu? :P Na elektronice znam sie tyle co nic wiec wybaczcie ;p

Ramirez

Wysłany: Nie 18 Sty, 2009   

To mikser ;P

klima 
Almighty of forum!

Totem napisał/a
Może to pytanie wydać sie głupie, i pewnie takie jest ale do czego sluży ten cały moduł pod korgiem na zdjęciu? :P Na elektronice znam sie tyle co nic wiec wybaczcie ;p

z tego co widze, to jest najzwyklejszy powermikser, ktory jak mniemam sluzy koledze do wzmocnienia sygnaly z metronomu, plus przepuszczenie sobie na sluchawki jakos dodatkowo odsluchu...

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

werbelek

werbelek napisał/a
Tak w ogole to jestem z bierunia i co roku na wospie jestem i podziwiam jak sie pocicie i tworzycie kawal dobrej muzy

To z Tobą gadałem po koncercie :?: :)

nie ze mną. ja sobie stałem z boczku i bacznie sie przyglądałem ;)

katmetal14 
ZBANOWANY

świetne bębenki :)

kajtek

@Totem:
Tak, to po prostu mikser. Służy mi jako wzmocnienie sygnału z metronomu i jako odsłuch na słuchawki. W ten sposób gra mi się bardzo wygodnie, wszystko fajnie słysze, więc czuję się sucho i pewnie :)

@Katmetal14:
Dzięki :)

@Werbelek:
Kurcze, no szkoda. Można by wymienić kilka poglądów i przy piwku pogadać na spokojnie o kobietach i innych naciągach :) Następną razą się ujawnił, bo widzę, że masz bębny w jedynym słusznym kolorze :)

Pozdrowienia

matelusz

Bardzo ladny zestaw:) A co do miksera i metronomu posiadam identyczne zestaw.. I tez nie narzekam.. Na koncertach bardzo fajna rzecz.. mozna osobiscie sterowac sobie glosnosc metronomu i odsluchu... ;)

jacek-bębniarz 

kajtek napisał/a
masz bębny w jedynym słusznym kolorze :)

Chyba nie bardzo... :) A "Purple Craze" Refowy? ;] EOT.

Fajny session, przyjemny kolorek, ustawienie blaszek mam podobne :) Też hh, 2 x cr, ride i w podobnych miejscach. Gratsy ;)

maciekomis
Keepin' it simple

fajne paisciaki
sam dąze do setu 2002

rafzaj

klima
Cytat
...powermikser....

Otóż powermikser to połączenie miksera z końcówką mocy,a na zdjęciu to zwykły mikser...

klima 
Almighty of forum!

rafzaj napisał/a
klima
Cytat
...powermikser....

Otóż powermikser to połączenie miksera z końcówką mocy,a na zdjęciu to zwykły mikser...

wiem i zwracam honor za pomylke :)

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

kajtek

Wysłany: Pon 19 Sty, 2009   

jacek-bębniarz napisał/a
Chyba nie bardzo... :) A Purple Craze Refowy? ;] EOT.

Niech Ci będzie. Młody jesteś, to jeszcze zmądrzejesz co do koloru ;) żarcik ofc, eot.

maciekomis napisał/a
sam dąze do setu 2002

Opukiwałem Paiste 2002, bo sam chciałem właśnie taki secik. Crashe mi się w ogóle nie spodobały :( Hi-hat mnie urzekł, dlatego też mam przyjemność z niego korzystać. Co do ride'ów - seria 2002 wymiata, ale jakoś tak postawiłem na sygnaturkę. Może kiedyś przybędzie jakichś 2002 :)

kajtek

Wysłany: Czw 25 Cze, 2009   

Trochę się pozmieniało w gratach. Na tomach wylądowały naciągi RMV (podwójne, odpowiedniki G2) - jestem pozytywnie zaskoczony soundem (pomijając moje wątpliwe umiejętności strojenia). Doszedł także nowy werbelek - Sonor Jungle Snare 10x2 wraz ze statywem także firmy Sonor. Myślę jeszcze nad EMADem na centralkę, ale zobaczymy jak to będzie.

Fotka i urywek nowego berbla:
perkusja

I 2 pliki video, o słabej raczej jakości, ale trochę widać i słychać (mało wokali i skreczy, niestety). Acha, i klawiszowca gdzieś wcięło :) ale zwykle gra ;-) Taki tam nowy projekcik funkowo-hiphopowo-sam nie wiem jaki :]

http://www.youtube.com/wa...feature=related

http://www.youtube.com/wa...feature=related

DarekMax 

A jak Ci się sprawuje maszynka od sprężyn w tym Sonor Jungle Snare? Spotkałem się z opiniami, że trochę ciężko chodzi.
PS. Grałem kiedyś w Pszczynie. Ładny pałac tam macie i nawet żubry są :grin:

joj0 

czadowa muzyczka ;)

Niest0 
Perkusista

Fajna muuuuzaaa... Relaks xD

kajtek

@DarekMax: Takie słuchy chodzą? Szczerze mówiąc się nie wgłębiałem w opinie nt tego werbla przed zakupem :) I generalnie niczego takiego także nie doświadczyłem, jedynie trochę irytujące jest, że czasami sprężyna lubi się poluzować i nie wiem gdzie tkwi problem :roll: Chyba za bardzo tłukę po tym maleństwie ;) Jeśli można - gdzie, kiedy i z kim grałeś w Pszczynie? :)

@joj0, Niest0: Dzięki :)

kajtek

Wysłany: Pon 06 Lip, 2009   

Dwie fotencje mojego narzędzia pracy w trakcie pracy ;-)

perkusja

perkusja

Niest0 
Perkusista

Wysłany: Pon 06 Lip, 2009   

ee twoi kumple z tymi mikro sie nie prezentuja sie na scenie tak zaje&*^cie jak ty przy perle ;] i to naglosnionej ^^
jak poszedl koncert?

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » moje skarby perkusyjne :)