Wysłany: Sob 28 Paź, 2006 moje takie :) Update 18.09
Taye TourPro
bębenki: 10" 12" 14" 16" 22" + sd14"
naciągi evans ec2 na tomiszczach i werbello, emady na centrali
blaszki:
Blaszki: Agop/Alchemy
hi-hat 13" Sultan
crash 16" Alchemy Prof. Sweet
crash 18" Alchemy Prof.Sweet
ride 20" Alchemy Raw
china 20" Traditional Pang
crash 16" Turk
twiniusz DW5000, reszta taye,mapex,pearl
sesja w domciu
i jedno z sali
Ostatnio zmieniony przez Engram Wto 30 Paź, 2007, w całości zmieniany 2 razy
Donieś mi kiedy rozpadnie Ci się gąbka z remada;>
Mi po około miesiąu, co prawda nie wykluczam mysiej ingerencji, ale one są tandetne jak ruskie czolgi.
uzywam remada/emad od ponad roku. jeszcze nic sie nie stalo, naciagi sa do dzisiaj w stanie dobrym, chyba po prostu szczescie na te naciagi trzeba miec
_________________ SPRZEDAM:
1. Obręcz Pearl 14' (8 śrub)
Engram: pomijajac to ze sprzet piekny powiedz prosze jak sie sprawuja te EC2 - czy to faktycznie takie samo g... jak pinstripe?
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
długo grałam na exporcie z pinstrajpami i ec2 brzmią inaczej, mają znacznie pełniejsze brzmienie i nie są tak płaskie.pinstripe bardziej tłumi.w przeciągu dwóch tygodni powinnam coś nagrywać na tych bębnach więc wtedy chętnie wrzucę.
Alchemy prof. rock ride 20"
To ja uprzedze Engram Mam EC2 na tomie 12', wczesniej mialem pinstrajpa. Z tego co ja zauwazylem na EC2 beben sie tak nie "dusi" jak w przypadku pinstrajpow. Posiada ten dol jaki jest typowy dla tych naciagow, ale dluzej wybrzmiewa i beben posiada wiecej wysokich dzwiekow, beben bardziej "zyje". To moje subiektywne spostrzezenia
emad/remad to na moje ucho z mojego doswiadczenia najlepiej brzmiace naciagi basowe dostepne na rynku ALE cos za cos.. ich konstrukcja z natury jest delikatna trzeba sie obchodzic jak z jajkiem jedno kopniecie w to to lub zahaczenie butem i po systemie. reasumujac naciagi dobre dla ostroznych lub zamoznych ktorych stac czesto na wymiane.
są białe rezonanse Aquariana ale to trzeba juz uderzac do Malko bezposrednio bo tylko dystrubotor moze cos takiego sciagnac. Ktos nawet na forum mial taki rezonansik o ile sie nie myle
emad/remad to na moje ucho z mojego doswiadczenia najlepiej brzmiace naciagi basowe dostepne na rynku ALE cos za cos.. ich konstrukcja z natury jest delikatna trzeba sie obchodzic jak z jajkiem jedno kopniecie w to to lub zahaczenie butem i po systemie. reasumujac naciagi dobre dla ostroznych lub zamoznych ktorych stac czesto na wymiane.
Nie zgadzam sie z drugą czescią, moj post wyzej Ogolnie nosze centralke bez pokrowca, bo mnie nie stac jeszcze i naciagi caly czas w dobrym stanie są.
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
istanbul: worek po nawozie sztucznym z Polic będzie pięknie brzmiał na DF
Engram: ładne te Twoje Taye. Grałem w R'n'R, ale nie przekonały mnie. Bardzo chętnie zweryfikuję poglądy jak będę w Wawie, a Ty w posiadaniu wolnego czasu