Chciałbym Wam wszystkim zaprezentować mój zestawik. Jest to perkusja firmy Hoshino. Z tego co wiem, a informacje te są niepewne, to pod tą nazwą produkowała kiedyś Tama.
Perkusje mam od 1.05.2008 r. Połowe wakacji chodziłem do roboty żeby mieć kase na jej remont, drugą połowe ją remontowałem. Musiałem zedrzeć stara okleine bo była w kiepskim stanie i pomalowałem ją ciemną bejcą. Czas na opis;)
Werbel Ever Play 14"x5,5" RMV Single Coated / firmowy noname
BD: 22"x16" Remo Pinstripe / Remo
TT: 12"x9" Evans G2 Clear/ (jakiś stary Evans)
TT: 13"x10" Evans G2 Clear/ (jakiś stary Evans)
FT: 16"x16" Evans G2 Clear/ (jakiś stary Evans)
FT: 16"x14" jakieś stare "papierowe" naciągi. Nie używam go bo nie mam do niego nóżek.
Po wymianie naciągów na Evansy brzmienie uległo znacznej poprawie, jednak wciąż miałem kłopoty z odpowiednim nastrojeniem. Już sie zniechęciłem do gry. Raz porządnie przysiadłem do tego, nastroiłem i gary gadają jak należy. Jestem z nich bardzo zadowolnony.
Porządne nastrojenie to podstawa, sam sie o tym przekonałem.
faktycznie Lechu centrala jest 22"x16" a nie 22"x18" jak napisałem wcześniej. Mój bład.
Rezo na centralce już miałem przy zakupie bębnów. Nie wiem jak tam trafiło i kto przeniósł tam Bugsa;p najlepsze w tym naciągu jest to, że gdy gra sie na stopce to jego palec fajnie sie wygina;)
Biorę sie za remont kotła 16"x14". Naciągi będą w przyszłym tygodniu. Pozostaje tylko kwestia nóżek i ich mocowań.
btw z chęcią odkupie nózki do floor toma lub uchwyty