oto moj zestawik po 2 remontach:
- zerwanie okleiny
- polakierowanie (5 pol mat 3 polysk)
- pomalowane w srodku na czarno, oraz namalowany czarny pasek
- wszystkie podkladki i sruby wymienione na nowe
- gumowe podkladki pod lugi
- maskownica na bd
- szlifowanie krawedzi
- lugi i obrecze pomalowane na czarno
- sygnaturka
zestaw w rozmiarach 22, 14, 12, 13, 16 niedlugo dolaczy tom 14
werbel z nowa maszynka dixona i sprezyny puresound metrix
naciagi: remo emperor/ no name - tomy
emad coated/ no name - centrala
power center rev dot/ hazy 300 - werbel
hardware: twin dixona, statyw prosty dixona, statyw lamany no name
blaszki: amedia tigris 20 ride
pasy sa zywcem skopiowane z jakiegos modelu spauna;p mysle ze to kwestia gustu, po pierwszym remoncie amatka byla matowa i bez tych pasow, teraz bardziej mi sie podoba. (ladnie sie blyszczy i wyglada lepiej niz na zdjeciach, z racji tego ze w pomieszczeniu nie ma praktycznie swiatla i zdjecia zawsze sa takie "sztuczne") kwestia gustu sa tez czarne lugi i obrecze, jedni lubia dla innych to szczyt tandety (cos jak ta "zabawkowa" seria ddrum;p). tak wlasciwie to prawie wszyscy robia swoje amatki na rasowy "vintage" rzadko kiedy ktos je poprostu odnawia zeby nie wygladaly jakby mialy 100 lat:)
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009
te pasy sa okropne...jednak amati aptp jest bezkonkurencyjna caly czas na forum
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
spisuja sie dobrze:) duza poprawa w stosunku do poprzednich (power beat) chociaz jakbym mial jeszcze raz robic zakupy wzialbym jakies 30 bo te ktore mam sa 20. ladnie odpowiadaja przy lekkich uderzeniach i nie szaleja przy uderzeniach bd. do ciezszego lojenia jak znalazl.
co do 16 to ona ma w niektorych miejcach ciemniejsze sloje, akurat tak wyszlo na zdjeciu ze na dole sa a na gorze nie ma, jakbym go obrocil troche to wiecej by bylo na gorze np. taki juz jest.
poprawił, szczególnie zrobienie krawędzi. da sie teraz te bębny nastroić^^ wymiana podkładek i śrub też trochę dały...sprzęt był w opłakanym stanie jak do mnie trafił, wszystko trzeszczało. szczerze to ciężko stwierdzić co najbardziej się przyczyniło do poprawy (lakier, podkładki pod lugi itd) bo większość rzeczy robiłem za jednym zamachem więc nie wiem co w jakim stopniu na to wpłynęło.
te pasy sa okropne...jednak amati aptp jest bezkonkurencyjna caly czas na forum
Dzięki za pamięć Moje Amati są moje, a mts'a są jego... to naprawdę rzecz gustu, chociaż ja bym swoich bębnów tak nie zrobił, to te są dość odważne i naprawdę całkiem o.k. Najważniejsze w tym wszystkim, że po remoncie brzmienie naprawdę się polepszyło, przynajmniej w moim przypadku.
_________________ Trzeba ćwiczyć bardzo, bardzo dużo..... nigdy tego nie robiłem..... bardzo tego żałuję.