Wysłany: Sro 15 Sie, 2007 My first drum set - Sonor 503 +NOWE FOTY
Witam dzis chce pokazać i opisac mój pierwszy zestaw sonor 503 series.Zestaw ten zakupiłem niedawno w b.dobrym stanie z ogłoszenia z tego forum.W skład zestwu wchodzą centrala 22,tomy:12,13,Floor tom 16 werbel drewniany 14.Blachy Mcs Meinl: hh 14,crash 16 ,ride 20 i splashe oriona 8 i 10 jeden zawieszony na ramie Gibraltar..ogólnie zestaw jest bardzo dobry i jestem z niego zadowolony.Na werblu mam naciąg Evans powercenter,na tomach Evans hydraulic i na floor tomie również Evans hydraulic na centralce mam orginalny sonora który nie brzmi w najnlizszym czasie zmienie go na Emada albo Powersonic jeszcze nie wiem.Jeżeli ktos ma z was jakies pytania bądz chce sie podzielic myślami i sugestami prosze pisać i oceniać... SORYY TROCHE TO ZLE WYGLĄDA ALE TO POSTARAM SIE COS ZROBIC Z TYMI FOTKAMI
A oto zestaw z przodu
[size=18][/size]
Oraz z boku
_________________ REMO RULEZ!!
Ostatnio zmieniony przez thedrummer93 Sro 15 Sie, 2007, w całości zmieniany 12 razy
Gratuluje zestwu/
Chyba każdy by chciał żeby tak wyglądał jego pierwszy set.
Pokombinuj z ustawieniem bo to twoje jest takie że tak powiem mocno "klasyczne"
Czyli że masz 2 tomy na centrali, i floor.
Możesz spróbować kupić multiclampa, przewiesić tom 12 na statyw od crasha, tom 13 na miejsce 12, a na miejsce 13 ride.
Albo 13 na statyw ride obok floora, 12 zostawić, a ride na miejsce 13.
Można duuuuuuuuuuuużo kombinowować
Postaram się coś z tym zrobic ale teraz przede wszystkim muszę kupić nowy naciąg do centrali bo aktualnie mam naciąg sonora który po prostu nie brzmi dosłowny kapeć!
Ladne bebny, zerwij okleine, pomaluj na jakis fadny kolorek, toma 13 powies obok flortoma, splache zawies nizej
Co do fotek chyba popiles przed zrobieniem zdjec Bo rece Ci sie trzesly
Mi sie te bebenki podobaja, ale pomaluj je jakos ladnie
Fajne bębny, jak na początek, ale mnie bardziej interesują blachy. Możesz powiedzieć z jakiej półki są to blachy, z jakiego metalu je wykonano i w jakiej są cenie? Wybacz za te pytania, ale zupełnie nie znam się na Meinlach, a wiem, że ta firma ma za sobą różne eksperymenty z nietypowymi stopami metali, itd. dlatego mnie to ciekawi.
To są balchy Meinl Mcs wykonane z brązu B8 jest to raczej srednia albo troche wyższa pólka blach ale mi bardzo odpowiadją kosztowały około 900pln w salonie Metro w Warszawie ale nie wiem ile kosztują teraz bo bachy maja około 3,5 roku a splashe orion revolution pro za około 150 pln, z blach Meinl jestem zadowolony właśnie zamówiłem paste do talerzy i biorę sie do roboty
_________________ REMO RULEZ!!
Ostatnio zmieniony przez thedrummer93 Czw 16 Sie, 2007, w całości zmieniany 1 raz