Wysłany: Sob 02 Lut, 2008 Na tym gram - Nowe zabawki :)(update 19.11.2009)
Ciułając na moje wymarzone cudo gram na garach, które są na wyposażeniu MOKu, gdzie mam próby z kapelą. To Mapex V. Blachy, werbel i twin są moje.
W przyszłym tygodniu dojdzie splash Stagg Myra 10", no i twistery by się przydało wymienić. Naciągi niestety fabryczne, też do wymiany.
He He znajome ustawienie centralka do ściany Tez tak robie by na miejscu zaoszczedzić No twistery wymień na coś wporządnego! Po za tym zestaw ładnie sie prezentuje, dobre naciągi sprawia, że zacznie gryźść Polecam Evansa
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
Wysłany: Nie 03 Lut, 2008
hehe piotrek nareszcie sie pochwaliles sprzetem ...ten twin wyglada znajomo
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Dość już grania na mokowych bębnach. Przyszedł czas na własny zestaw. I oto jest. Zdecydowałem się na Mapexa MB 5255A w kolorze Transparent Cherry Red.
Tomy:
BD 22 x 18
TT 10 x 8
TT 12 x 9
TT 13 x 10
FT 16 x 16
SD (drewno) 14 x 5
Hardware:
TH650/TH684 Tom Holder
C550A Cymbal Stand
B550A Boom Stand
S550A Snare Stand
H550A Hi-Hat Stand
AC901 Multi-Clamp
Naciągi fabryczne, ale już niedługo założę coś porządnego.
W zestawie przysłali jeszcze stopę z serii P550A, którą prawdopodobnie będę sprzedawał. Jakby ktoś reflektował to niech pisze na pw.
Poniżej kilka fotek zaraz po rozpakowaniu i złożeniu. Jutro zatargam wszystko do kanciapy to wrzucę foty z blachami itd.
I teraz mam jeszcze pytanko odnośnie hihatu. Jest na nim takie dziwne pokrętło i nie bardzo wiem co to i po co. Jakby ktoś mnie mógł oświecić to było by miło. A wygląda to tak.
ej!! zpapugowałes po mnie kolor!!:D:D gratuluje wspaniałego setu, to naprawde konkret bebny,ja mam swoje juz 2 lata i cały czas zachwalam. Wymiana naciągów znacznie poprawi brzmienie i wtedy bedzie kosmos mi jeszcze do wymiany zostały tylko dolne rezo na tomach:D a i tak te bebny juz tak gadaja, że szok, a co z blaszkami?? Ride zildjiana moze chcesz? ( Avedis lub A custom )
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
Blaszki mam te co mialem czyli crash i ride paiste 201 , splash stagg myra i widoczne na fotach twistery na hh, które chce wymienic w pierwszej kolejnosci. A kolor bebnow mi sie bardzo podoba. Dokladnie taki jak mial byc:)
Rodzaj muzyki jaką się gra raczej nie ma tu znaczenia. Widocznie nad techniką jeszcze trzeba popracować. A blaszkę da się uratować, jeszcze trochę posłuży.
Wysłany: Sro 23 Kwi, 2008
mendo ty jedna!!! nawet nie zadzwoniles sie pochwalic a wiedziales ze bez neta jestem! we wtorek prawdopodobnie bede w policach wiec od razu wpadam opukac, wiec mnie oczekuj!
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
No wiem dałem dupy, z tej radości zapominam o podstawowych sprawach:) Masz u mnie browara! W każdym razie zapraszam, tylko z wtorkiem może być problem, jak byś był w poniedziałek to wtedy na bank! Zdzwonimy się jakby co.
w poniedzialek to ja nie wiem jak ja bede zyl po warsztatach w bydgoszczy , raczej bede odsypial ...
zadzwonie jeszcze do Ciebie i sie zgadamy konkretnie ...
Nie ma jak MBirch :P a jak bedziesz wymieniał naciągi i nie chcesz kupowac rezonansów to przełóż orginalne na dół (tak mi poradził znajomy i ja tak zrobilem i jest git;) )
_________________ You can take away the DRUM but the BEAT will never change!!
Wysłany: Sro 07 Maj, 2008
haha! przerwa miedzy maturami wiec jutro wpadam do polic...bede kolo 14-15 wiec zadzwonie jeszcze do ciebie albo do moku wpadne poprostu i jeszcze z chlopakami sie zobacze to wogule bedzie fajny dzien ...czekam na tego obiecanego browara
@Klima-to wpadaj do moku, o 15 mamy próbę, a przyszedł dziś crash pro arta, więc będzie coś do przetestowania. I wezmę ze sobą werbel w takim razie.
@Yagarn - sorry, czasem się nie wyrabiam z niektórymi rzeczami. Daj znać, czy naciąg dotarł cały i zdrowy.
A propo nowego nabytku - nie żałuję, fajna blacha Zastąpiła pęknietego Paiste'a.
[size=9][ Dodano: Nie 18 Sty, 2009 ][/size]
[size=9][ Dodano: Nie 18 Sty, 2009 ][/size]
Ostatnio doszło kilka nowych zabawek:)
Crash Pro ART 18"
China Amedia Row Rock 16" odkupiona od kolegi Damoclesa
Wymieniłem też hat Twistera na ZBT odkupione od Klimy
Wysłany: Wto 07 Lip, 2009
lp2401 napisał/a
Koledzy ze szczecina....xD... kiedy jakiś festiwal sobie zrobimy co???:]
jak wroce z norwgii to bedzie mozna jeszcze larsa wziasc i sie na browarka spiknac
piotrus, no co tu duzo gadac, fajnie sie rozkreca, teraz tylko wymien werbel i ustaw ta chinke jakos po ludzku wroce to napewno wpadne, bosmy sie dawno nie widzieli btw to nie przesiadaj sie na pst5, doloz do czegos lepciejszego
Wysłany: Sro 08 Lip, 2009
lp: od pazdziernika bede na stale w szczecu i tak btw na jakim sprzecie? podstawowe beczki i blachy, wiec bez fajerwerkow
EOT, jak cos to na pw