Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Nie taki Mapex Q straszny jakim go malują
Nie taki Mapex Q straszny jakim go malują
Autor Wiadomość
dr_Petronius_ums 

Wysłany: Nie 07 Cze, 2009   

Na prawdę polecam tę blachę. W Istanbulowi niczym nie ustępuje, ma dużo tego fajnego, tureckiego brudu. Dość często używam go jako głównego crasha, zamiennie z Alchemy.
Bardzo ciepła, piaszczysta i miękka blaszka. Jak już wcześniej napisałem łatwo ją wzbudzić, dość krótko wybrzmiewa, ze względu na to, że to medium-thin.

katmetal14 
ZBANOWANY

Wysłany: Nie 07 Cze, 2009   

jara mnie twój hi hat :P jak będziesz chciał sprzedać wiesz do kogo pisać ;)

albindrums

Wysłany: Czw 29 Wrz, 2011   

Cytat
10' wystrojony na szklaneczkę - brzmi troszkę jak werbelek bez sprężyn, jednak żadnych przydźwięków i dalej cieplutkie brzmienie...
12' niskooo, jak się tylko da no i mięsko.
14' jeszcze niżej :wink: przy uderzeniu basik w tchawicy czujesz, także szatan i surowa wołowina :twisted:

No własnie ja mam pytanie , dwa tomy mi dobrze brzmią natomiast basowa 14 napewno nie surowa wołowina a naciągi mam emperory , czy diabeł tkwi w złym nastrojeniu czy naciągach górnych(emperorach) czy na dolnych!!?? bo są jeszcze markowe ux by remo made for mapex czy cuś takiego

klima 
Almighty of forum!

ja do dzisiaj mam na swoim q firmowe rezo, na gorze mam g2, kwestia nastrojenia, probowalem emperorow ale nie moglem z nim dojsc do porozumienia i wrocilem do g2...

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

albindrums

Pewnie masz rację może wyprobuję g2 i lepiej zagadają jak mówisz że miałes emperory i kiepsko było to pewnie w tym cały szkopuł

klima 
Almighty of forum!

znaczy sie, zeby nie bylo, ja nie neguje emperorow jako takich...nie jestem tez jakims mistrzem strojenia, po prostu na emperorach nie udalo mi sie wycisnac tego co na g2, ale to, ze sa gorsze to nieprawda, to sa tak samo dobre naciagi i moze przed zmiana sprobuj jeszcze powalczyc...

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

dr_Petronius_ums 

Wysłany: Pią 21 Paź, 2011   

Dzieeeń dobry :)
Przede wszystkim poczekaj aż naciągi się ułożą, bo od tego też dużo zależy. Graj i strój :)
W moim przypadku Evans G2 góra i Remo Ambassador na rezonansie dają radę.
BTW, aktualnie na tomie 10' mam Ambassadora Coated i bęben wydaje mi się mniej zduszony i kartonowy. Na FT został G2. Kombinuj Panie :)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Nie taki Mapex Q straszny jakim go malują