Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Nightbreed- Mój secik Sonor Force 507 Stage 1 Piano Black
Nightbreed- Mój secik Sonor Force 507 Stage 1 Piano Black
Autor Wiadomość
Nightbreed 

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010   Nightbreed- Mój secik Sonor Force 507 Stage 1 Piano Black

Witam serdecznie
Przedstawiam Wam mój set Sonor Force 507 Stage 1 Piano Black. Wiem, że przez wielu uważany za raczej mierny sprzęt, ale już teraz się z tym nie zgadzam. Set zakupiony równo rok temu, póki co służy bez zarzutów i daje orgazmotroniczne dla uszu spektrum dźwiękowe;)

Sonor Force 507 Stage 1 Piano Black

BD: 22x16 (naciągi: Evans Emad, rezo fabryczne- Remo)
TT: 8x8 Mapex Pro M Series Red/Black ( naciągi: Evans G2 Coated Standard, rezo fabryczne)
TT: 12x09 (naciągi: Evans G2 Coated Standard, rezo fabryczne)
TT: 13x10 (naciągi: Evans G2 Coated Standard, rezo fabryczne)
FT: 16x16 (naciągi: Evans G2 Coated Standard, rezo fabryczne)
SD: 14x5,5 (stalowy) – naciągi : Evans Genera HD, rezo Evans Hazy 300, sprężyna Puresound Blasters 20 zwojów.

Hardware

- 2 x statyw Basix CBS 600
- Statyw pod hi hat Sonor
- Dixon ramię z clampem
- 1 x statyw opcjonalny Sonor
- Twin Dixon Invader PP-9280D

Blaszki

Istanbul Agop Xist Brillant + splash Meinl 10” z serii HCS

Hi Hat 14
Crash 16
Crash 18
Ride 20

Co do blaszek, zbytnio nie muszę się wypowiadać, są po prostu genialne, bardzo unikatowy sound, niezwykle przeszywający…Szatański miód;)

Prócz tego w zapasie alarmowo posiadam set Meinl HCS

Pałki: moim zdaniem jedne z lepszych, jak nie najlepsze – Zildijan 7A nylon oraz Vic Firth 7A.

W najbliższym czasie w planach zakup rezo do BD Evans REMAD 22’’ oraz Istanbul Agop Traditional China 16’’

perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja

Enjoy!

smialy 
On wiedział.

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010   

bardzo przyjemny zestawik :)

nawalator 
Mówta na mnie NAW

Wysłany: Nie 05 Wrz, 2010   

najwązniejsze że koi ucho:) mi też się podoba:))) jak xisty?

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

Nightbreed 

Wysłany: Pon 06 Wrz, 2010   

Wiadomo, że jest to tzw Entry Level, ale rzeczywiście koi ucho:) Często ta perkusja jest oczerniana, że to lipa, brak odpowiedniego dołu, mięsa etc., a w rzeczywistości wystarczy odpowiedni dobór naciągów, dobry strój i jest infernalnie szatańsko:)Jestem z niej niezwykle zadowolony...Co do serii Xist...Jest po prostu genialna, bardzo charakterystyczny sound, niezwykle szklisty, długo wybrzmiewający...Prawdą jest, że do Ride'a trzeba troszkę przysiąść, aby wyczuć odpowiednia sekcje uderzeń, ale to tylko kwestia czasu:)Są to te blachy w które nie trzeba nawet mocno uderzać, a odzywają się rzeźko:) Aha i dzięki za pochlebne opinie:)

blanker666

ta osemka to nie jest czasem mka ? a nie pro mka ? :)
bebny fajne.

Totem 
potem ...

Wg. mnie to mka.
Ale niech się właściciel wypowie.

Nightbreed 

Zgadza się, to Mapex Pro M Cherry/Black:) Pod kolor pomieszczenia (garażu)...;)

Totem 
potem ...

Ah, nie udało się trafić :P

eS.

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010   

a nie gryzie się ta 8" z pozostałymi?

Nightbreed 

Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010   

Rozumiem, że chodzi Ci o spektrum dźwiękowe?Cóż, Mapex to zupełnie inna półka niż Sonor...Mapex jest lakierowany,jest to klon...Sonor z kolei to okleina (dobrej jakości, ale jednak okleina), jest to lipa...Ogólnie rzecz biorąc troszkę trzeba posiedzieć z kombinatoryką przy strojeniu, co by uzyskać miłe dla ucha przejście z 8" na 12", ale jak już się to osiągnie jest jak najbardziej orgazmotronicznie:)Poza tym sporo dają naciągi Evansa G2...Podejrzewam, że gdybym został przy fabrycznym Mapexa, byłoby troszkę trudniej...A tak jest naprawdę miło:)

Nightbreed 

Wysłany: Pon 22 Lis, 2010   

Witam ponownie:) Zamieściłem fotki z mojego pierwszego koncertu z zespołem F.O.S. (Forest Of Sounds). Jeśli mielibyście ochotę wybadać materiał np na MySpace, to te kawałki, które tam się znajdują są skomponowane bez mojego udziału, nagrali je z poprzednim drummerem, który delikatnie mówiąc wyjebał ich w powietrze. Także odcinam się od tego;) Enjoy!

perkusja perkusja perkusja perkusja

Nightbreed 

Wysłany: Nie 02 Sty, 2011   

Mały UP ;) ...Nabyłem ostatnio naprawdę znakomity werbel Ludwiga Accent Custom 14"x 5,5"(jestem drugim właścicielem). Uzbroiłem go w- góra Evans Genera HD, Rezo Remo Emperor Hazy, sprężyna Puresound Blasters. Musze przyznać, że naprawdę fajnie gada zarówno na wysokim stroju, jak i troszkę lżejszym. Ogólnie jestem mile zaskoczony:)

perkusja perkusja

Udało mi się również nabyć za naprawdę okazyjną cenę crasha 16'' Anatolian Ambient, stop B20 medium thin. Cóż mogę powiedzieć ...Brzmienie zaskoczyło mnie konkretnie!Jest to naprawdę znakomita blaszka, z bardzo ciemnym soundem, dość średnim wybrzmieniem, i naprawdę przeszywającym szkłem.Szkoda,że te blaszki nie znajdują większego zbytu w naszym kraju...Bardzo fajnie kontrastuje z moim setem Xist'ów.

perkusja perkusja

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Nightbreed- Mój secik Sonor Force 507 Stage 1 Piano Black