Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 Nightbreed- Mój secik Sonor Force 507 Stage 1 Piano Black
Witam serdecznie
Przedstawiam Wam mój set Sonor Force 507 Stage 1 Piano Black. Wiem, że przez wielu uważany za raczej mierny sprzęt, ale już teraz się z tym nie zgadzam. Set zakupiony równo rok temu, póki co służy bez zarzutów i daje orgazmotroniczne dla uszu spektrum dźwiękowe;)
Wiadomo, że jest to tzw Entry Level, ale rzeczywiście koi ucho:) Często ta perkusja jest oczerniana, że to lipa, brak odpowiedniego dołu, mięsa etc., a w rzeczywistości wystarczy odpowiedni dobór naciągów, dobry strój i jest infernalnie szatańsko:)Jestem z niej niezwykle zadowolony...Co do serii Xist...Jest po prostu genialna, bardzo charakterystyczny sound, niezwykle szklisty, długo wybrzmiewający...Prawdą jest, że do Ride'a trzeba troszkę przysiąść, aby wyczuć odpowiednia sekcje uderzeń, ale to tylko kwestia czasu:)Są to te blachy w które nie trzeba nawet mocno uderzać, a odzywają się rzeźko:) Aha i dzięki za pochlebne opinie:)
Rozumiem, że chodzi Ci o spektrum dźwiękowe?Cóż, Mapex to zupełnie inna półka niż Sonor...Mapex jest lakierowany,jest to klon...Sonor z kolei to okleina (dobrej jakości, ale jednak okleina), jest to lipa...Ogólnie rzecz biorąc troszkę trzeba posiedzieć z kombinatoryką przy strojeniu, co by uzyskać miłe dla ucha przejście z 8" na 12", ale jak już się to osiągnie jest jak najbardziej orgazmotronicznie:)Poza tym sporo dają naciągi Evansa G2...Podejrzewam, że gdybym został przy fabrycznym Mapexa, byłoby troszkę trudniej...A tak jest naprawdę miło:)
Witam ponownie:) Zamieściłem fotki z mojego pierwszego koncertu z zespołem F.O.S. (Forest Of Sounds). Jeśli mielibyście ochotę wybadać materiał np na MySpace, to te kawałki, które tam się znajdują są skomponowane bez mojego udziału, nagrali je z poprzednim drummerem, który delikatnie mówiąc wyjebał ich w powietrze. Także odcinam się od tego;) Enjoy!
Mały UP ...Nabyłem ostatnio naprawdę znakomity werbel Ludwiga Accent Custom 14"x 5,5"(jestem drugim właścicielem). Uzbroiłem go w- góra Evans Genera HD, Rezo Remo Emperor Hazy, sprężyna Puresound Blasters. Musze przyznać, że naprawdę fajnie gada zarówno na wysokim stroju, jak i troszkę lżejszym. Ogólnie jestem mile zaskoczony:)
Udało mi się również nabyć za naprawdę okazyjną cenę crasha 16'' Anatolian Ambient, stop B20 medium thin. Cóż mogę powiedzieć ...Brzmienie zaskoczyło mnie konkretnie!Jest to naprawdę znakomita blaszka, z bardzo ciemnym soundem, dość średnim wybrzmieniem, i naprawdę przeszywającym szkłem.Szkoda,że te blaszki nie znajdują większego zbytu w naszym kraju...Bardzo fajnie kontrastuje z moim setem Xist'ów.
_________________ CHAOS Reigns...
Ostatnio zmieniony przez Nightbreed Nie 02 Sty, 2011, w całości zmieniany 1 raz