Chipsów nie jem, praca? Nieletni. Odkładam bardzo dużo, lecz moje dochody są niewielkie. Zbieranie puszek? Zbieram butelki po piwach rodziców, zawsze to coś. Jest już troche odłożone ale jak wiadomo zaraz święta, trzeba coś dziewczynie kupić. Może wiosną coś kupię, zobaczę jak z kasą. Nie jestem typem człowieka który dostaje miesięcznie 500 zł z czego 400 przeznacza na słodycze lub piwa, bardzo ograniczam chęć wypicia lub zaspokojenia potrzeb związanych ze słodkościami. Po prostu staram się jak mogę, lecz czasami jest na serio mało kasy.
Wielu z nas też nie
Ja wolę uzbierać i kupić coś lepszego niż wyrzucać pieniądze na talerze baaaardzo niskiej jakości, bo na nich też się bardzo dużo straci. Do tego jak widać pękają...
No i stało się. China Meinl Classics. Dalej słaby sprzęt? Mi pasuje ta china, rozmiar 14. Zdjęcia w poniedziałek lub w piątek. Teraz sądzę że tylko te blaszki będę kupował. Pozdrawiam!
Rama samoróbka a china to racja - 14', talerze napisałem że zmienię, nie wiem o co chodzi maciekomisowi Przemalowanie bębnów będzie dla mnie tańsze - bejce i lakier już mam. Spokojnie talerze zmieniam - zaczęło się od 14' i na niej się nie skończy, oczywiście to dłużej będzie trwało bo te talerze droższe niż miedziane ale powoli będę zmieniał. Kolor będzie ten:
http://bejcowanie.pl/prod...products_id=168
lub ten:
http://sklep.bejca-bartek...products_id/561
Naciągi:
Tomy - Attack (nie wiem dokładnie jakie) na tomach, na floorach firmowe.
Werbel - Remo Powerstroke 3
Stopa - Aquarian Super Kick II
Hardware:
Statyw na werbel z zestawu
Statyw pod ride Amati
Statyw pod chine z zestawu
Statyw pod hihat Basix HH-800
Ramię statywu Basix 800
Ramię Premier
Twin Gibraltar 5611 DB
Tom Holder z Mapexa Q
Rama własnej roboty
Pałki:
Mat Max 150 B
Gładek Rock 150 z nylonową główką
Zdjęcia:
Najpierw zdjęcie przed remontem:
A tutaj już po:
I stopka:
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Adis1000 Pią 18 Lut, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Hardware:
Statyw pod Hi-Hat - Basix HH-800
Statyw pod chine - Basix CBS-800
Ramie pod ride - połączenie ramienia Premiera z Gibraltarem.
Statyw pod crash - Góra - Ramię Basixa 800, dół Pearla
Statyw pod werbel - jakiś Pearl, dziś sprawdzę konkretnie jaki
Stołek - Amati
Stopa - Tama Iron Cobra
Pałki:
Gładek p-K Rock 150
Osca 4C
Oto zdjęcia:
Trochę jeszcze trzeba do tego zestawu dokupić. Pierwszy planowany zakup to werbel Mapex MPX 14x7, do tego naciągi Aquariana na tomy i werbel, oraz z chęcią bym się wymienił tym Aquarianem z I na II. Potem planuję dokupić Chinę Amedii 18" oraz Crasha 17" lub 18". Zapraszam do oceniania