Artur
Wysłany: Pon 06 Lip, 2009 Nowe bębny Artura
Moje nowe cudo.
Yamaha Maple Custom Absolute Nouveau
kolor Vintage Natural
10/9 - 12/10 - 14/12 - 22/16
Werbel Premier Modern Classic 14/5,5
blaszki
istanbul Agop - 14" Traditional Medium hi-hat
istanbul Agop - 20" Pasha ride
istanbul Agop - 16" Traditional Medium crash
istanbul Agop - 18" Sultan Crash
istanbul Agop - 6" Traditional splash
Zildjian Oriental - 20" Classic china
Artur
Wysłany: Pon 06 Lip, 2009
MOstry napisał/a
Witam,
Widzę że zmieniłeś trochę podejście z Premierka i Zildków K na Yamahę i Istanbul...
No no... pogratulować wypada.
Premier był super, ale stwierdziłem ze jednak wole zestaw w rozmiarach fusion. Yamaha to był strzał w 10.
Co do blach......wiadomo że zildjian K to pierwsza liga, jednak postanowiłem poszukać czegoś innego. Miałem wcześniej set Paiste, więc szukałem dalej i tak wpadły mi w ręce istanbulki
Obstukałem sobie różne modele i wybrałem ten set. Muszę powiedzieć że jestem z nich zadowolony.
Piękna ostatnia fotka! Widać, że to już nie przelewki. Wszystko wygląda tak porządnie, pro. Bajera, bajki. No i ten Vintage Natural... najpiękniejszy kolorek dla bębenków Gratuluję z całego serca !
ale pyszności! Świetne Podoba mi się to wykończenie.
Napisz jak gada ten ride, bo swojego czasu kusił mnie i nie wiem czy nie wrócić do tamtego stanu
Gratuluję sprzętu.
_________________ ¯\(°_o)/¯
Artur
Wysłany: Sro 08 Lip, 2009
szymv napisał/a
Napisz jak gada ten ride, bo swojego czasu kusił mnie i nie wiem czy nie wrócić do tamtego stanu
Ride jest bardzo fajny. Oczywiście jak dla mnie
Ma dość ciemne, i dość krótkie brzmienie, fajny bel.
Ma czytelny nieagresywny ping ze szlachetnym ciemnym wybrzmieniem. Choć nie należy do cienkich ridów to śmiało można na nim crashować ( ja to robię często ).
To uniwersalny ride, pod warunkiem że szukasz ciemniejszego brzmienia. Używa go min. Krzysiek Patocki z BRACI, ale i bębniarz jazzowy też byłby zadowolony.
o... dzieki
tzn mi glownie chodzilo o selektywnosc i czy nie zacznie glosno buczec przy szybszych uderzeniach (właśnie jego grubosc zwrocila na niego moja uwage).
Pozostaje samemu opukac
_________________ ¯\(°_o)/¯
Jacuch
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009
Piękne bębny!!!
Bardzo mi się takie wykończenie podoba - i przy ciemniejszym oświetleniu i w dzień.
Super!
_________________ . . .Let Me Live. . .
damon86
_________________ Sprzedam Shellset Tamy Swingstar z 1983 roku i Sabiana HH Raw Bell Dry Rida 21!
Artur
Wysłany: Pon 27 Lip, 2009
Niest0 napisał/a
rozumiem do prob? ;d
Nie tylko
Po prostu na niektóre grania szkoda mi brać Yamahy, a z tego Basixa da się wyciągnąć wystarczająco dobre brzmienie żeby odegrać koncert w knajpie czy bankiecik.
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Artur
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010
Mała aktualizacja
Od kilku miesięcy mam jeszcze jeden zestaw a mianowicie ten oto PDP w rozmiarach 10/8 ; 12/9 ; 14/12 ; 22/18 i werbelek 14/5,5. Służy mi do grania knajpowych koncercików i chałtur. Basix został mi do ćwiczeń.
Tutaj nowe zdjęcie Yamaszki.
Nowy stet blaszek
Zildjian K/Z 13 Hi-Hat
Zildjian Avedis 21 sweet ride
Zildjian A Custom 18 medium crash
Zildjian Armand 16 medium crash
Zildjian A Custom 8 splash
Artur
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010
love dance justice napisał/a
jednak nie sprzedales?
Wystawiałem na allegro, ale nikt nie kupił. Nie zależy mi tak bardzo na sprzedaży żeby oddać je za bezcen. Jestem bardzo zadowolony z tej Yamaszki, ale strasznie wlazł mi do głowy DW i chciałbym spróbować tych bębnów.
stax z polmuza do takich beczek - jestes bardziej perwersyjny niz ja
piekne bebny - mozna zapytac o cene ?
pewnie ponad 12 tys
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Nie 20 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Artur
Wysłany: Nie 20 Cze, 2010
nawalator napisał/a
dawaj nagrania!:d
Niedługo postaram się coś nagrać.
Anarchismo napisał/a
EC2 coated jak sie sprawują?
To fajne naciągi. Są dość ciemne i skupione i dają fajny dół. Brzmienie mają dość specyficzne, ale mi się podobają. Na tym filmiku Benny Greb ma EC2 na zestawie
http://www.youtube.com/watch?v=P5ISgP51t2s
blanker666 napisał/a
stax z polmuza do takich beczek - jestes bardziej perwersyjny niz ja
piekne bebny - mozna zapytac o cene ?
pewnie ponad 12 tys
Muszę powiedzieć że ten stax jest na prawdę fajny oddzielnie blaszki brzmią ......jak POLMUZ ale razem daja fajny atak i piach.
Co do ceny........zapłaciłem trochę mniej, ale kupiłem je od dobrego znajomego, który podszedł do sprawy po koleżeńsku.