Widze, ze Bielsko wcale takie biedne, jesli chodzi o palkerow nie jest:D Pochwal sie w jakiej kapeli zamiatasz na tych beczkach, to moze kiedys wpadne na koncert je uslyszec. Sa genialne!
A brzmienie werbla po zmianie obręczy na drewniane zmienoło sie coś? I czy grając rimshotem nie zniszczymy zbyt prędko tej obręczy?
Piękny zestawik, ładne blaszki, kosmos
Pozdro.
Powiedz mi, planujesz zmienić uderzany na centrali? Czy całkiem dobrze ci się pracuje z SKII?
Bo niektórzy twierdzą, że to niedopuszczalne mieć tak tłumiony naciąg na bębnach tej klasy
Ja mam SKII na Mapex Pro-M i sobie chwalę, pokonał w boju Evansa EQ3 i Emada (oczywiście co do moich preferencji )
_________________ Pearl EX Silver Flash
Mapex VX
Mapex Pro Maple 14x6,5
Cymb: Alchemy, Stagg
HW: Mapex, DW, Pearl
Wysłany: Czw 26 Lut, 2009
no 2 blaszki to calkiem niemalo napisz jak ci popekaly te blaszki?
btw to secik bardzo fajny a chiny to zazdroszcze bo jest swietna!
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Powiedz mi, planujesz zmienić uderzany na centrali? Czy całkiem dobrze ci się pracuje z SKII?
Bo niektórzy twierdzą, że to niedopuszczalne mieć tak tłumiony naciąg na bębnach tej klasy
Ja mam SKII na Mapex Pro-M i sobie chwalę, pokonał w boju Evansa EQ3 i Emada (oczywiście co do moich preferencji )
Miałem do czynienia z różnym naciągami, ale wydaje mi się, że Super Kick II bije na łeb konkurencje. "nie dopuszczalne mieć tak tłumiony naciąg na bębnach tej klasy"- nie znałem wcześniej tej opinii... Po prostu Kick II ma najlepszego kopa i tyle, nie znam się, jak coś mi brzmi to mi brzmi, po prostu pozdrawiam...
[size=9][ Dodano: Czw 26 Lut, 2009 ][/size]
Totem napisał/a
A brzmienie werbla po zmianie obręczy na drewniane zmienoło sie coś? I czy grając rimshotem nie zniszczymy zbyt prędko tej obręczy?
Piękny zestawik, ładne blaszki, kosmos
Pozdro.
Brzmienie werbla zmieniło się diametralnie, werbel stał się bardziej "ciepły". Nie powiem, że ten model werbla brzmiał kiepsko z oryginalnymi obręczami... Kupiłem bardziej te obręcze do przetestowania, sprawdziły się w 100 %. Co do wytrzymałości, to Sebastian (producent) zapewniał mnie, że są dość wytrzymałe. Jak na razie nie widać uszczerbku na ich zdrowiu- a przyznam, że nie lubię pykać ( czyt. grać lekko ) pozdrawiam...
Miałem do czynienia z różnym naciągami, ale wydaje mi się, że Super Kick II bije na łeb konkurencje. nie dopuszczalne mieć tak tłumiony naciąg na bębnach tej klasy- nie znałem wcześniej tej opinii... Po prostu Kick II ma najlepszego kopa i tyle, nie znam się, jak coś mi brzmi to mi brzmi, po prostu pozdrawiam...
To znaczy ja tak nie uważam, tylko kilka osób się tu wielokrotnie wypowiadało na ten temat, że do lepszych bębnów to tylko naciągi bez "fajerwerków", a naciągi typu EMAD, SKII to tylko do słabych bębnów, żeby podciągnąć ich brzmienie.
_________________ Pearl EX Silver Flash
Mapex VX
Mapex Pro Maple 14x6,5
Cymb: Alchemy, Stagg
HW: Mapex, DW, Pearl
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.