Witam, chciałbym zaprezentować moje beczułki na których gram na co dzień.
Bębny:
Set: Mapex Pro M
Kolor: Tobacco Fade
Konfiguracja: Fusion - TT 12x10", TT 12x9", TT 14x11"
Pożądana Konfiguracja: Crossover - TT 12x10", FT 14x14", FT 16x16" ew. FT 16x14"
Naciągi: Remo Emperor Clear na górzę i Remo Ambassador Clear na dole. Na centrali Evans EQ3 i rezo Mapexa.
Werbel:
Pearl Sensitone Steel
Naciągi: Góra Remo Powerstroke 4, dół stockowy pearl.
Blachy:
Zildjian New Beat 14" HiHat
Sabian HHX Evolution 16" Crash
Sabian HHX Evolution 18" Crash
Zildjian A Custom 20" Medium Ride
Zildjian K 14" Mini-China
Zildjian K 10" Splash
Zildjian K 8" Splash
Hardware:
Statyw Łamany Mapex serii 550 x2
Statyw Hi-Hat Mapex serii 750
Statyw Werblowy Sonor SS 477
Ramię Pearl CH-70 x3
Multiclamp Mapex AC 901 x2
Pojedynczy Tomholder Mapex TH684 x2
Pearl Bass Drum Cowbell Holder 75H
Tama Iron Cobra HP900P
Siedzisko - Duże, wygodne z obiciem w zebrę
Vater 5B Chad Smith Funkblaster Signature
Perkusjonalnia:
Latin Percussion Jam Block High
Latin Percussion Lil Ridge Cowbell
Akcesoria:
Słuchawki Vic Firth Sih
Metronom Korg MA-30
Słuchawki Robocze wujka Jacka używane w fabryce helikopterów w Świdniku przy frezarce automatycznej.
Zestaw pokrowców Canto DC Signature, zestaw fusion + hardware
Pokrowiec Sabian Deluxe
Pozdrawiam,
Kamil
Ostatnio zmieniony przez shdw Nie 29 Lis, 2009, w całości zmieniany 11 razy
Wysłany: Nie 16 Lis, 2008
ladnie to wyglada, tylko zastanawiam sie czemu chcesz wyienic wiszacego ft na stojacego?
p.s. niektore statywy to troche jak patyczki
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Właśnie muszę sam sprawdzić w poniedziałek czy to jest FT czy TT, żebym sam nie wiedział co kupiłem...
Dopisałem jeszcze kupno twina i wymianę naciągów o których zapomniałem oraz do jakiej konfiguracji dąże
Ostatnio zmieniony przez shdw Nie 16 Lis, 2008, w całości zmieniany 1 raz
git secik, ja na twoim miejscu zostawilbym sobie toma 10 i nie wymianial toma 14 na kociol 14 z powodu nozek i roznicy 3 cali glebokosci ktore mozna nadrobic strojeniem.
polecam na poczatek wymienic naciagi niz kupno twina czy innych zbednych pierdol...
Cały czas się zastanawiam nad tą 10tką, duży dylemat.
Muszę znaleźć odpowiednie naciągi, zakupić je i ładnie wystroić.
Tylko muszę się zorientować co będzie najbardziej do tej M'ki pasowało.
Co do ustawienia to jak teraz na nie patrze to rzeczywiście jest bardzo porozwalane, z miejsca siedzącego tak nie wygląda. Popracuję nad tym, tylko muszę zmienić statywy Amati i CB Drums bo nie zbyt komfortowo się z nimi pracuje.
M Bircha zastąpił Mapex Pro M w konfiguracji fusion.
Przez moje ręce przeszły takie blachy jak cały set AAX Stage, Paiste ZHT, Sabian B8 Pro, a aktualnie jest to mieszanka zildjanów i sabianów z najwyższej półki.
Stopka została wymieniona na Iron Cobrę, a werbel na Pearla Sensitone Steel.
To tak w bardzo wielkim skrócie, gdyż cały czas coś się w moim sprzęcie zmienia, od dnia jutrzejszego postaram się wszystko dokładnie opisać. I zaktualizować spis z pierwszego posta
Wręcz przeciwnie. Stara seria New Beatów jest świetna.
Lekko szumiący, ciepły, z dobrym cyknięciem. Bardzo dobrze nadaje się do funku. Chociaż chętnie przerzuciłbym się na coś bardziej selektywnego, jak HHX Groove Hats.
Nowości:
- Iron Cobra zmieniona na twina Gibraltar 6611DB
- Sprzedałem Zildjiana A Customa 16"
- Na jego miejsce przyleciał prosto ze stanów Sabian HHX Evolution 16" Crash, oj dłuuuugo go szukałem, ale nareszcie mam
- Dosztukowałem sobie cowbell LP Lil Ridge tylko nie za bardzo na czym mam go zawiesić
Niedługo przylecą do mnie również ze stanów blaszki efektowe z górnej półki, jak będą za jakieś 2 dni na miejscu na pewno się nimi pochwalę
a czemu akurat ze stanow? blizej nie bylo? ja caly set hhx evolution od jednego z forumowiczow kupilem i moge sie zalozyc ze i tak mnie to taniej wyszlo niz ciebie sprowadzanie ze stanow
_________________ Yamaha Recording Custom made in England
Sabian HHX Evolution
Ostatnio zmieniony przez świdro Pon 28 Wrz, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zmieniłem go ze względu na twina. Ogram trochę, przymierze, zobaczę czy twin w ogóle mi podchodzi i czy mam do niego smykałkę. Jak nie, zawsze mogę cofnąć się do IC
Dlaczego ze stanów? Bo w Polsce szukałem ze 2 miesiące i nie było, a jak był bodajże raz to po cenie, która mnie nie satysfakcjonowała.
A sprowadzenie blachy do Polski to nie jest taki duży koszt i nie był bym taki pewien czy kupiłeś taniej
no to ile dales jesli moge spytac? juz za calosc, razem z przesylka...
ja kupilem hat 14, crash 16 i 18, ride 20, china 18 za 3,5 kafla i dostalem do tego hardcase'a, mozesz sobie teraz policzyc ile mniej wiecej wydalem za takiego crasha jak twoj
poza tym mialem pewnosc ze dostane to co kupilem bo kolega osobiscie mi przywiozl rzeczone blachy do akademika wiec widzialy galy co braly, i nie musialem sie martwic czy przejdzie mi przez kontrole
_________________ Yamaha Recording Custom made in England
Sabian HHX Evolution
Tylko i wyłącznie ucho, polegam na samym sobie.
Stroje do momentu, aż brzmienie będzie dla mnie satysfakcjonujące, to jest chyba najlepszy sposób, bo to Tobie ma się podobać brzmienie własnych bębnów.
Wracam z powrotem do poczciwej Iron Cobry, jednak to jeszcze nie czas na twina, po za tym nie widziałem jego większych zalet w muzyce którą chciałbym grać.
Dodatkowo na werbel założyłem Powerstroke 4, którego nieskromnie się pochwalę wygrałem w 'ślepych testach' na Avant Drumbattle IV Od razu gada o niebo lepiej, w końcu to nie stockowy pearlowy naciąg