Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 OWIECZKA JOHNAK'A - UPDATE 25.11.2010r
Witam Serdecznie! Chciałbym przedstawić Wam Pearl Forum po moim remonciku. Czekam na opinie.
NACIĄGI: werbello (14) - EVANS Genera HD (góra), REMO Weatherking Ambassador Snare
tom 1 (12) - EVANS Genera G2 Clear (góra), EVANS Genera G1 (dół)
tom 2 (13) - EVANS Genera G2 Clear (góra), EVANS Genera G1 (dół)
flor tom (16) - EVANS Genera G2 Clear (góra), EVANS Genera G1 (dół)
centrala (22) - EVANS EQ3 Batter (bity), REMO Powerstroke EBONY 3 (rezo)
TALERZE: ride: Zildjian Avedis 20" prawdopodobnie wykonany z brązu B8 (nie znam dokładnej historii tej blachy)
crash: Zildjian Scimitar Bronze 16"
hi hat: Zildjian Avedis 14" (tak samo jak Ride)
splash: Amedia Galata 10"
china: Alchemy Professional Mini China 8"
NIE JEST TO MISTRZOSTWO ŚWIATA ALE ZACZYNAM INWESTOWAĆ;) Tyle ile zarobię na przemycie patyczków od lizaków to staram się przeznaczać na moje hobby, którym jest właśnie gra na perkusji.
HARDWARE: hi hat: Gibraltar 5607
stopka: Gibraltar 6611
dwa statywy łamane: Gibraltar 5609
dwa ramiona z clampem: Gibraltar SC-GCA
statyw pod werbel: Pearl (modelu niestety nie znam), Basix seria800
Z rasta pozdrowieniami Johnak!
_________________ Miłość jest wszystkim.
Jedna miłość i szacunek właśnie tak(...)
Ostatnio zmieniony przez Johnak Pią 26 Lis, 2010, w całości zmieniany 3 razy
Bebenki lade, w/g mnie remont polegal na zdarciu starej i polozeniu nowej okleiny? badz pomalowaniu korpusow na bialo(co w.g mnie mija sie z celem jesli chodzi i bialy kolor)?
Jak mozesz wrzyc jakies zdjecia blaszek moze dojdziemy co to jest
YelloW_EyE bez dywanu wystawiłem tylko i wyłącznie do zdjęcia - leniwy ze mnie człowiek. Remont polegał na zeszlifowaniu starego lakieru i bejcy, która mi nie przypasowała kolorystycznie. Podczas szlifowania pojawiała mi się 2 warstwa sklejki i musiałem zrobić ją w kolorze, więc pomalowałem emalią Akrylową z brokatem, po czym położyłem na to lakier. Przy świetle brokat się wybija, bez światła jest biała;) Jeżeli chodzi o blaszki to: wybite jest Avedis Zildjian GENUINE TURKISH CYMBALS MADE IN U.S.A.
HiHat:
Ride:
Pozdrawiam, Johnak!
_________________ Miłość jest wszystkim.
Jedna miłość i szacunek właśnie tak(...)
Jak na moje oko to i Hi hat i ride to scrimtar(nie wiem czy dobrze napisalem) z nieoryginalnym napisem zildjian, powierwsze wyglada za swiezo a po drugie jest jak na moje oko za duzy, ale moge sie mylic