werbelek
Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 Pacific by werbelek
Witam:-) Nazywam się Piotrek i jestem ze śląska. Moja przygoda z bębnami zaczęła się 5lat temu wraz z zestawem Szpaderski. Później nastąpiła zmiana na Polmuza:|(nie wiem co mi odbiło:D) i tym oto sposobem w styczniu 2oo5r. nabyłem ten oto zestaw bębnów firmy Pacific by Dw rocznik 2oo3. Ogólnie jestem zadowolony z zestawu, zaliczył nagrywanie, małe koncerty ale większość czasu spędził na próbach.
Nie męczyłem go zbytnio.
W skład zestawu wchodzą:
Bębny w wersji standard:
BD: 22x16''
TT: 12x10''
TT: 13x11''
FT: 16x16"
SD: 14x5,5"
Blachy:
Set Paiste pst3 + crash Sabian B8 18"
Hardware:
Statyw pod werbel Adam(ful regulacja, jestem z niego w pełni zadowolony;))
Statyw hi-hat Everplay Custom(najstabilniejsze i najmasywniejsze statywy pod słońcem:D)
Statyw prosty Everplay Custom
Statyw łamany Everplay Custom(ramie chowane do środka co daje statyw prosty)
Statyw łamany No Name( nie zwracałem uwagi przy zakupie, interesowały mnie jego możliwości)
Stopa Pearl P-100(nie narzekam)
Stołek Pearl
werbelek
Wysłany: Pią 10 Sie, 2007
nie wiem co to za seria, ale na pewno z tych starszych. Wtedy w 2oo3 firma nie nazywała sie Pdp tylko po prostu pacific a na bebnach nie ma oznaczenia serii-sa tylko płytki z numerami.
Ostatnio zmieniony przez werbelek Pią 10 Sie, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Hahaa nareszcie ktos to ma taki zestaw jak ja, tylko kolor inny:D. Chciałem go sprzedawac ale sie rozmysliłem, bo tyle kasy w niego wpakowałem, że chyba bym zalował
PS: Seria to EX, na tabliczkach masz napisane
werbelek
Wysłany: Pią 10 Sie, 2007
Wlasnie u mnie na tabliczkach nie ma serii, choc jeszcze raz sprawdze.Tez mi sie bedzie zal z nia rozstawac, tym bardziej ze wstawilem se te nowe naciagi do centrali i chodzi bajecznie
Czesc!Moja przygoda z garami zaczela sie pare ladnych lat temu.Jak wiekszosc ludzi zaczynalem od polmuza,potem amati.....Teraz mam moje cudenko tzn. Mapexa Saturn w konfiguracji:
BD 22
TT 10,12,14
FT 18
SD14x5.5
SDRemo Mastertouch 14x3.5
Axis AL2 twin pedal
HH sabian Pro 13 studio hats
CR 16 istanbul sultan
CR18 sabianHand Hammered
CR 20 Paiste 2002
Ride Zildjan Z custom
China 18 Sabian AAX
China 14 Sabian Hand Hammered
Chyba to moj ostatni zestaw bo na DW w podobnej konfiguracji mnie nie stac ((((
Oszczedzajcie grosz do grosza aby spelniac swe marzenia ))
Jak dobrze je nastroisz to pierscienie są zbędne. One potrafią bardzo fajnie zabrzmieć. Też mam rocznik 2003. Zmieniłem cały hardware i sprzedałem werbel od zestawu. Teraz prezentuje się super. Mało kto ma te bębny więc możemy czuć się wyjątkowi:P
werbelek
Wysłany: Sob 22 Wrz, 2007
masz fote swoich? ja niestety sprzedaje bo chce nabyc ELX na zildjianach ZXT
Nie sprzedałem i nie sprzedam. Uzywałem wtedy 13 bo 12 była nieoklejona. Teraz 12" zrobiona i 13 poszła na razie w odstawkę. Zresztą lubię grać tylko z 2 tomami:D
Pozdrawiam
Grummer
werbelek
Wysłany: Nie 23 Wrz, 2007
tez lubie grac tylko z 12 i 16 ale czasami brakuje mi tej 13"