Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Pathologiczne bebny cz.II
Pathologiczne bebny cz.II
Autor Wiadomość
Patholog

Wysłany: Pią 25 Sty, 2008   Pathologiczne bebny cz.II

Orazu prrzepraszam za utworzenie drugiego tematu o tej samej nazwie ale najzwyczajniej nie potrafie zrobić czegoś takiego "Pathologiczne bębny [update] bla bla"... Jeżeli możecie to powiedzcie jak tozrobić i obiecuję że już więcej takiego błędu nie będzie z mojej strony :)

No a nawiązując do tematu to poniżej opis mmoich nowych garków + fotki (lepszej jakości fotki zrobię wieczorem i wrzucę tutaj).

Mapex M Birch
TT 10", TT 12", TT 13", FT 16", BD 22", SD 14x5"

-------------------------------------------------------------------------------------
Naciągi:
Tomy + kocioł - Remo Emperor
Centralka - Aquarian Performance II z łatką Aquarian do twina (naciąg ten przy najbliższej okazji zostanie zamieniony na Remo Powerstroke 3.
Werbel - Aquarian Hi Energy

Rezonansowe naciągi narazie zostaną firmowe ponieważ kompletnie nie mam pomysłu narazie na jakie zmienić a o kasie już nie wspomnę:)
-------------------------------------------------------------------------------------
Jeżeli chodzi o hardware:
statywy, ramiona, clampy - Mapex, Basix,Giblartar, Sonor
twin - DW 7002
Blachy:

Ride - Alchemy Professional Raw Ride 20"
Hi Hat - Alchemy Professional Power Hi Hat 14"
Crash: Stagg Myra Rock Crash 16"
Stagg Myra Rock Crash 17"
Sabian B8 Pro Rock Crash 18"
Spalsh: Stagg DH Splash 8"
Stagg Furia Splash 12"
China: Paiste 802 China 16"
Stagg SH China Regular 18"
Stagg DH Mini China 12"
Cowbell - Power Beat 7 1/2

Pałki - Gładek Rock 160 D

No to prosze o komentarze i ewentualne porady posiadaczy takich lub podobnych zestawów. Pozdrawiam!!!

http://img184.imageshack....dsc00008xk8.jpg
http://img101.imageshack....dsc00006sx7.jpg
http://img443.imageshack....dsc00007mb4.jpg
http://img174.imageshack....dsc00009ty1.jpg

www.myspace.com/nuclearfuckingvomit

Bl@ur

Wysłany: Pią 25 Sty, 2008   

No no no....Bardzo fajny set,blaszki też nie najgłupsze,ustawienie tez spox,ale jak grasz na twinie to nie bujają Ci sie te tomy na centrali(ja osobiście bym je na statywie zawiesił).Ogólnie perka bardzo spoko bębny fajowe jak i reszta.

werbelek

ładnie sie to wszystko prezentuje:) czekamy na lepsze foty. POwiedz jak sie sprawuje splash Furia i china Sh 18"?

klima 
Almighty of forum!

werbelek napisał/a
ładnie sie to wszystko prezentuje:) czekamy na lepsze foty. POwiedz jak sie sprawuje splash Furia i china Sh 18?

http://forum.perkusjaonli...opic.php?t=6689

tutaj masz o tej chince sh

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

Blood_Pet 

A ja ze swojej strony dodam, że mam splasha 10" furię i... wymiata ;) Od dawna starałem się go dostać i warto było :) Brzmienie bardzo wyraźne, troche piaszczyste, krzykliwe. Nie jest on cichutki i nie ginie przy częstszym graniu na blachach i bardzo ładnie wychodzi na nagraniach :)

Patholog

Wysłany: Sob 26 Sty, 2008   

Ok zmieniłem jeszcze spręzyny w werblu na Puresound Blasters (20 strun).

No więc tak... Tomy się może nie bujają aż tak bardzo. W (mam nadzieję - jak fundusze pozwolą :) ) niedalekiej przyszłości dojdzie jeszcze twin Axis Longboard, druga centralka i rama (Giblartar najprawdopodobniej) więc problem się rozwiąże :) Splash Furia jest rewelacyjny. Póki co bardzo mi sie podoba i raczej nie sądze by się to zmieniło. Zaczekamy do próby i zobaczymy jak sobie radzi ze ścianą gitar i wokali. Co do Chiny SH to... No co będe dużo gadał - jestem cholernie miło zaskoczony. Nie za bardzo wiedziałem czego się moge po tej blaszce spodziewac, a po pierwszych kilku uderzeniach że tak powiem wyrwało mnie z butów :)
Pozdrawiam

ciupek 

niezły zestaw "małego rzeźnika" :D z dodatkową centralka i na ramie wszystko to już smoka bedziesz miał he he

Patholog

He he dzieki ciupek za dobre słowo:)
Poniżej wrzucam lepszej jakości fotki robione rosłownie 15 minut temu.
Miłego oglądania i może jeszcze jakieś komentarze/pytania? :)
pozdrawiam

http://img264.imageshack....age00001hk1.jpg
http://img182.imageshack....age00004rt1.jpg
http://img177.imageshack....age00005mc1.jpg
http://img177.imageshack....age00008tz2.jpg

ciupek 

Wysłany: Nie 27 Sty, 2008   

Nie tłumicie salki? czy to w domu jest?
Gracie tak głośno, że potrzebujesz zatyczek do uszu??? granie z nimi to błąd! lepiej sie sciszcie.

Patholog

Wysłany: Nie 27 Sty, 2008   

1. Owszem, to jest w domu :)
2. Zamierzamy wytłumić salkę ae póki co nie ma kto tego zrobić gdyż salka znajduje się u mnie w domu pod Częstochową a ja studiuję i większość czasu spędzam w Krakowie (można powiedzieć że tylko na próby jadę do domu).
3. Gramy glośno czy nie ale bez stoperków już dawno bym nic nie słyszał w 4 praktycznie gołych ścianach. Salka jest nieduża więc i dźwięk też się kumuluje. Myślę że jak wytłumimy to się zmieni a patrz ptk.2. :)

pozdrawiam

Filip

Wysłany: Pon 28 Sty, 2008   

ciupek napisał/a

Gracie tak głośno, że potrzebujesz zatyczek do uszu??? granie z nimi to błąd!

Racja... Lepiej stracić słuch... ;)

krolik552 

Filip napisał/a
ciupek napisał/a

Gracie tak głośno, że potrzebujesz zatyczek do uszu??? granie z nimi to błąd!

Racja... Lepiej stracić słuch... ;)

przecież i tak każdy perkusista jest głuchy... :D

Patholog

Hahaha nie głuchy tylko ma tzw. "Słuch wybiórczy" czyli słyszy to co chce słyszeć :D

ciupek 

Miałem na mysli to, ze chłopaki powinni sie ściszyć i wtedy mozna grać spokojnie bez zatyczek i lepiej wszystko słychać. Jak jest głosno to po próbie az łeb napierdala, no póki co to sie nie dziwie faktycznie w nie wytłumionym pomieszczeniu moze mieszkać szatan :D

Patholog

Hehe no dopóki nie wytłumimy salki nie wyobrażam sobie próby bez stoperów :) a szatan tam mieszka hahaha nie raz z nim piłem :)

Mayki
Moderator

ciupek: Po co namawiasz do zaniedbania ochrony słuchu? A że ściszony wzmacniasz lepiej słychać... sorry, aloe przeczytaj swojego posta jeszcze raz i powiedz to samo gitarzyście, który gra na lampowych wzmakach:)

erobeson

Mayki napisał/a
ciupek: Po co namawiasz do zaniedbania ochrony słuchu? A że ściszony wzmacniasz lepiej słychać... sorry, aloe przeczytaj swojego posta jeszcze raz i powiedz to samo gitarzyście, który gra na lampowych wzmakach:)

No co Ty? :D Lampy nie da się przyciszyć ;)

Mayki
Moderator

Lampa jest jak szatan - potrzeba mocy, żeby go uwolnić ;)

Patholog

hahaha "Lampa jest jak szatan - potrzeba mocy, żeby go uwolnić" kapitalny tekst :) ale.. jakby się sprawdzał w praktyce :) pozdrawiam :)

Mayki
Moderator

No właśnie przecież się sprawdza :) Lampę trzeba konkretnie rozkręcić, żeby zagadała pełnią swego brzmienia. A wtedy jest szatan ;]

ciupek 

Zgadza się ale żeby sobie lampe rozkręcić to trzeba miec dużą wytłumiona salke inaczej jest głosno jak cholera i łeb boli. Jeżeli nie ma takich warunków to faktycznie sam nawet bym stopery wzioł ale w poprzednim zespole robiłem tak, zeby ich nie uzywać bo w stoperach źle sie słyszy swoje udzerzenia. Moi gitarowi mają lampy i paczki 4x12" bass tak samo tyle, ze wzmak tranzystor i jakos potrafili sie ściszyć i nie narzekać. Próba to cwiczenia a nie koncert! chyba, ze ogrywasz juz zrobione na gotowo kawałki wtedy mozna poszaleć :)

krolik552 

no tak, ale rozkręcona lampa wcale nie musi być głośna :P jeżeli mamy lampę o mocy np 20 W to można ja spokojne rozkręcić żeby brzmiała i wcale nie będzie głośno :wink:

Mayki
Moderator

Jak jest głośno, to powinno się chronić słuch. Jasne, ze na lampach można grać cicho, ale nie ma wtedy szatana ;) Na próbach też fajnie jest poczuć moc materiału, który się tworzy. Czasem samo brzmienie jest najważniejszym elementem poweru, bądź innych cech numeru/riffu.
Co masz na myśli pisząc: "w stoperach źle sie słyszy swoje udzerzenia"? Ja gram w ochraniaczach BHP i wszystkie uderzenia słyszę lepiej, niż bez nich.

Patholog: sorry za OT, już nie bede ;)

ciupek 

Wysłany: Wto 29 Sty, 2008   

No przecież wszystko inaczej w nich słyszysz bo tłumią!!! To chyba logoczne i uderzenia nie sa tak dobrze słyszalne jak bez nich, mozesz grać w stoprech na rozstrojonej perce i nie bedzie ci to przeszkadzało. Zresztą na ten temat któś sie kiedys wypowiadał w miesiączniku "perqusja" a i mój nauczyciel tez jezt tego samego zdania.
Lepiej grać ciszej i wszystko dokładnie słyszec łącznie z innymi instrumentami niz słyszeć jeden wielki mół.

Shalaq

Granie na jakimkolwiek instrumencie powoduje utrate sluchu.
Ladne bebny.

Patholog

hehe spoko Mayki :) ufff ależ się tu off topic zrobił :) no to może wróćmy ddo tematu hę?? Mayki w ramach rekompensaty wypowie się teraz na temat bębnów :) dajesz...

franio

Wysłany: Sro 30 Sty, 2008   

wporzo bębny :twisted: szatan :twisted:

drumer86

Wysłany: Czw 31 Sty, 2008   

Patholog napisał/a

w niedalekiej przyszłości dojdzie jeszcze twin Axis Longboard, druga centralka

jak będziesz miał dwie centralki to po co ci twin :shock: chyba wtedy będą ci potrzebne dwie pojedyncze stopy ?? a jeśli chodzi o bębny to "moc" :twisted: plany masz bardzo ambitne... axis, rama giblartar :wink: oby się udało :D pozdro

PS. jeśli chcesz dopisać update... to musisz edytować pierwszy post i w nim zmienić temat (dopisać np. update...) tylko jak masz zdjęcia to później ich nie będzie widać tylko same linki będą :?

JooreX
whiskey lover

bedzie - wystarczy poprawic tagi :-)

prawidlowo powinno byc (bez spacji ofcoz) [ img ] [ / img ]
po edytcji posta czesto za `img` dopisuje rozne smieci, wystarczy recznie poprawic i bedzie git

sorry za OT - jak to franio powiedzial, diabel ;-) fajne bebny, czern i szklo heheheh

Patholog

drumer86: Axis A Longboards ma to do siebie że w niecałe 5 minut można rozmontować go na 2 pojedyncze stopy. :)
Dzięki Wam za dobre słowa i porady!!!

Pozdrawiam

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Pathologiczne bebny cz.II