Orazu prrzepraszam za utworzenie drugiego tematu o tej samej nazwie ale najzwyczajniej nie potrafie zrobić czegoś takiego "Pathologiczne bębny [update] bla bla"... Jeżeli możecie to powiedzcie jak tozrobić i obiecuję że już więcej takiego błędu nie będzie z mojej strony
No a nawiązując do tematu to poniżej opis mmoich nowych garków + fotki (lepszej jakości fotki zrobię wieczorem i wrzucę tutaj).
Mapex M Birch
TT 10", TT 12", TT 13", FT 16", BD 22", SD 14x5"
-------------------------------------------------------------------------------------
Naciągi:
Tomy + kocioł - Remo Emperor
Centralka - Aquarian Performance II z łatką Aquarian do twina (naciąg ten przy najbliższej okazji zostanie zamieniony na Remo Powerstroke 3.
Werbel - Aquarian Hi Energy
Rezonansowe naciągi narazie zostaną firmowe ponieważ kompletnie nie mam pomysłu narazie na jakie zmienić a o kasie już nie wspomnę:)
-------------------------------------------------------------------------------------
Jeżeli chodzi o hardware:
statywy, ramiona, clampy - Mapex, Basix,Giblartar, Sonor
twin - DW 7002
Blachy:
Ride - Alchemy Professional Raw Ride 20"
Hi Hat - Alchemy Professional Power Hi Hat 14"
Crash: Stagg Myra Rock Crash 16"
Stagg Myra Rock Crash 17"
Sabian B8 Pro Rock Crash 18"
Spalsh: Stagg DH Splash 8"
Stagg Furia Splash 12"
China: Paiste 802 China 16"
Stagg SH China Regular 18"
Stagg DH Mini China 12"
Cowbell - Power Beat 7 1/2
Pałki - Gładek Rock 160 D
No to prosze o komentarze i ewentualne porady posiadaczy takich lub podobnych zestawów. Pozdrawiam!!!
No no no....Bardzo fajny set,blaszki też nie najgłupsze,ustawienie tez spox,ale jak grasz na twinie to nie bujają Ci sie te tomy na centrali(ja osobiście bym je na statywie zawiesił).Ogólnie perka bardzo spoko bębny fajowe jak i reszta.
werbelek
Wysłany: Pią 25 Sty, 2008
ładnie sie to wszystko prezentuje:) czekamy na lepsze foty. POwiedz jak sie sprawuje splash Furia i china Sh 18"?
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
A ja ze swojej strony dodam, że mam splasha 10" furię i... wymiata Od dawna starałem się go dostać i warto było Brzmienie bardzo wyraźne, troche piaszczyste, krzykliwe. Nie jest on cichutki i nie ginie przy częstszym graniu na blachach i bardzo ładnie wychodzi na nagraniach
Ok zmieniłem jeszcze spręzyny w werblu na Puresound Blasters (20 strun).
No więc tak... Tomy się może nie bujają aż tak bardzo. W (mam nadzieję - jak fundusze pozwolą ) niedalekiej przyszłości dojdzie jeszcze twin Axis Longboard, druga centralka i rama (Giblartar najprawdopodobniej) więc problem się rozwiąże Splash Furia jest rewelacyjny. Póki co bardzo mi sie podoba i raczej nie sądze by się to zmieniło. Zaczekamy do próby i zobaczymy jak sobie radzi ze ścianą gitar i wokali. Co do Chiny SH to... No co będe dużo gadał - jestem cholernie miło zaskoczony. Nie za bardzo wiedziałem czego się moge po tej blaszce spodziewac, a po pierwszych kilku uderzeniach że tak powiem wyrwało mnie z butów
Pozdrawiam
_________________ "...Are You Ready For Holy Bukkake?!..."
He he dzieki ciupek za dobre słowo:)
Poniżej wrzucam lepszej jakości fotki robione rosłownie 15 minut temu.
Miłego oglądania i może jeszcze jakieś komentarze/pytania?
pozdrawiam
1. Owszem, to jest w domu
2. Zamierzamy wytłumić salkę ae póki co nie ma kto tego zrobić gdyż salka znajduje się u mnie w domu pod Częstochową a ja studiuję i większość czasu spędzam w Krakowie (można powiedzieć że tylko na próby jadę do domu).
3. Gramy glośno czy nie ale bez stoperków już dawno bym nic nie słyszał w 4 praktycznie gołych ścianach. Salka jest nieduża więc i dźwięk też się kumuluje. Myślę że jak wytłumimy to się zmieni a patrz ptk.2.
pozdrawiam
Miałem na mysli to, ze chłopaki powinni sie ściszyć i wtedy mozna grać spokojnie bez zatyczek i lepiej wszystko słychać. Jak jest głosno to po próbie az łeb napierdala, no póki co to sie nie dziwie faktycznie w nie wytłumionym pomieszczeniu moze mieszkać szatan
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
ciupek: Po co namawiasz do zaniedbania ochrony słuchu? A że ściszony wzmacniasz lepiej słychać... sorry, aloe przeczytaj swojego posta jeszcze raz i powiedz to samo gitarzyście, który gra na lampowych wzmakach:)
ciupek: Po co namawiasz do zaniedbania ochrony słuchu? A że ściszony wzmacniasz lepiej słychać... sorry, aloe przeczytaj swojego posta jeszcze raz i powiedz to samo gitarzyście, który gra na lampowych wzmakach:)
Zgadza się ale żeby sobie lampe rozkręcić to trzeba miec dużą wytłumiona salke inaczej jest głosno jak cholera i łeb boli. Jeżeli nie ma takich warunków to faktycznie sam nawet bym stopery wzioł ale w poprzednim zespole robiłem tak, zeby ich nie uzywać bo w stoperach źle sie słyszy swoje udzerzenia. Moi gitarowi mają lampy i paczki 4x12" bass tak samo tyle, ze wzmak tranzystor i jakos potrafili sie ściszyć i nie narzekać. Próba to cwiczenia a nie koncert! chyba, ze ogrywasz juz zrobione na gotowo kawałki wtedy mozna poszaleć
no tak, ale rozkręcona lampa wcale nie musi być głośna jeżeli mamy lampę o mocy np 20 W to można ja spokojne rozkręcić żeby brzmiała i wcale nie będzie głośno
Jak jest głośno, to powinno się chronić słuch. Jasne, ze na lampach można grać cicho, ale nie ma wtedy szatana Na próbach też fajnie jest poczuć moc materiału, który się tworzy. Czasem samo brzmienie jest najważniejszym elementem poweru, bądź innych cech numeru/riffu.
Co masz na myśli pisząc: "w stoperach źle sie słyszy swoje udzerzenia"? Ja gram w ochraniaczach BHP i wszystkie uderzenia słyszę lepiej, niż bez nich.
No przecież wszystko inaczej w nich słyszysz bo tłumią!!! To chyba logoczne i uderzenia nie sa tak dobrze słyszalne jak bez nich, mozesz grać w stoprech na rozstrojonej perce i nie bedzie ci to przeszkadzało. Zresztą na ten temat któś sie kiedys wypowiadał w miesiączniku "perqusja" a i mój nauczyciel tez jezt tego samego zdania.
Lepiej grać ciszej i wszystko dokładnie słyszec łącznie z innymi instrumentami niz słyszeć jeden wielki mół.
hehe spoko Mayki ufff ależ się tu off topic zrobił no to może wróćmy ddo tematu hę?? Mayki w ramach rekompensaty wypowie się teraz na temat bębnów dajesz...
w niedalekiej przyszłości dojdzie jeszcze twin Axis Longboard, druga centralka
jak będziesz miał dwie centralki to po co ci twin chyba wtedy będą ci potrzebne dwie pojedyncze stopy ?? a jeśli chodzi o bębny to "moc" plany masz bardzo ambitne... axis, rama giblartar oby się udało pozdro
PS. jeśli chcesz dopisać update... to musisz edytować pierwszy post i w nim zmienić temat (dopisać np. update...) tylko jak masz zdjęcia to później ich nie będzie widać tylko same linki będą