Coraz więcej na forum jest właścicieli PDP FS Fusion. Coraz więcej właścicieli Meinli ale tylko nie liczni posiadają blachy z najwyższej półki (anarchismo, nawalator, jezyor) jak miło należeć do tego grona haha. a tak na serio blachy kapitalne noo.
Coraz więcej na forum jest właścicieli PDP FS Fusion. Coraz więcej właścicieli Meinli ale tylko nie liczni posiadają blachy z najwyższej półki (anarchismo, nawalator, jezyor) jak miło należeć do tego grona haha. a tak na serio blachy kapitalne noo.
Ale niestety, dobre blachy nikomu umiejętności nie dodadzą
zgadza się. ja sam nie prezentuje wysokiego poziomu gry ale ćwiczę. ha a trening czyni mistrza jak kiedyś ktoś powiedział... ale na takim porządnym zestawie aż chce się grać, ćwiczyć chociaż i na takich Orion Twister czy Planet Z też się można nauczyć podstaw xP
No i poszło zamówienie na chinkę Mb10 17". Blacha dojdzie w lutym 2010. Przed świętami statyw DW5700 plus może statyw pod hihat DW5500D. W związku że moze uda mi się zakupić nowy hihat to będę sprzedawał obecny DW PDP 9.1
to nagrania z prób jeszcze przed powiększeniem składu o drugą gitarę. nagrywane telefonem. Jednak mniej więcej ukazują brzmienie blach choć nie do końca
Wysłany: Sob 30 Sty, 2010
Totem napisał/a
meinl22 napisał/a
Ale niestety, dobre blachy nikomu umiejętności nie dodadzą
meinl22 napisał/a
zgadza się. ja sam nie prezentuje wysokiego poziomu gry ale ćwiczę. ha a trening czyni mistrza jak kiedyś ktoś powiedział... ale na takim porządnym zestawie aż chce się grać, ćwiczyć chociaż i na takich Orion Twister czy Planet Z też się można nauczyć podstaw xP
bardzo miło przeczytać że ktoś wyraża zadowolenie ze sprzętu ... chociażby dlatego że sam zdaję sobie sprawe jak ciężko jest zapracować sobie nie tylko na sprzęt z najwyższej półki, ale także przecież pracuje się nad tym które brzmienie jest dla nas najbardziej odpowiednie. Niektórzy bardzo długo dochodzą do tego, albo po prostu lubią ekspermentować. Przecież nie chodzi tylko o to by "posiadać", "mieć" etc. Niechaj nie zostanę źle odebrany. Chodzi mi przede wszystkim o sam fakt iż ktoś chce się podzielić z innymi tym, że udało mu się zdobyć coś niezwykle cennego, że wreszcie kończą się problemy z zabrzmieniem na scenie, a gdy siadamy do ćwiczeń czy gry to łapki aż same podstakują. To tylko namiastka zalet, które niesie zakup dobrego sprzętu.
Inną kwestią jest jednocześnie sprawa umiejętności, ale przecież to już jest bardziej złożona dywagacja, która niestety raz zaczepiona może jak mały kamień wzbudzić ogromna lawinę. Dlatego ja jedynie przy tej kwestii nawiążę do pierwszego wątku, który poruszyłem. A mianowicie, jeżeli szukamy swojego brzmienia, rozglądamy się, dopytujamy i czytamy, tym samym wzrasta nasza wiedza w danym temacie, przy jednoczesnym wzroście satysfakcji. A co za tym idzie rosną chęci do rozwijania swoich umiejętności, pragnienia grania, cwiczeń, następnie pokazania tego, że już coś jest. I to koło toczy się bardzo jednostajnie. Najważniejsze jednak by w tym wszystkim odnajdywać pasję. Ja sam wiem, co czuję gdy siadam do roklekotanego Gattsby z Sabianami solarami do nauki w domu kultury i wiem jaka to różnica zagrać na moim Mapexie i blachach Meinl Amun na ten przykład.
pozdr. czekam na jakieś zdjęcia i kolejne filmiki, zapro z youtube poszło
No i poszło zamówienie na chinkę Mb10 17. Blacha dojdzie w lutym 2010. Przed świętami statyw DW5700 plus może statyw pod hihat DW5500D. W związku że moze uda mi się zakupić nowy hihat to będę sprzedawał obecny DW PDP 9.1
To już przyszła do ciebie ta china mb10 17"? Bo jak rozumiem (albo nie rozumiem) jest poczatek lutego 2010 a Ty mi mówisz że kupiłeś ją po starych cenach ?? Chyba nie rozumiem
nie, no bez urazy , ale myślałem sobie, że skoro masz same byzance, to mb 10 tak sobie będzie Ci odpowiadać, choć wiem że to fajna i niedoceniana formuła. Mi odpowiada bardzo bell blast ride 20" z mb10, ale wiesz jak to jest z gustami