owszem.
przed listopadowym koncertem planuję zakupić chinę Istanbula jakąś Radianta 16", statyw DW9700 pod chinkę lub ride i może crash 19" Byzance regular albo jakiś ride medium do crashowania
na pewno china po wakacjach bo w tej chwili mam inne wydatki. głównie na samochód
meinl22, istanbul? nie lepiej miec caly set meinla?
a jak juz jestesmy przy istach...
ostatnio ogrywalem jakas chine 16 za ponad 700 i byla gorsza od chiny k2 china boom 15 ktora kosztuje 250... takze chiny istanbula to bardzo specyficzne instrumenty...
_________________ Sprzedam Shellset Tamy Swingstar z 1983 roku i Sabiana HH Raw Bell Dry Rida 21!
ostatnio ogrywalem jakas chine 16 za ponad 700 i byla gorsza od chiny k2 china boom 15 ktora kosztuje 250... takze chiny istanbula to bardzo specyficzne instrumenty...
każda china Istanbula,Alchemy brzmi inaczej, to oczywiste bo są racznie kute
_________________ W ODDALI KRZYŻ,ZNAK NIECZYSTEJ KRWI!
Chciałbym mieć cały zestaw Meinla. Bo mam jeszcze ride Amedii. Skoro na razie nie mam kasy na niestety już drogi sprzęt to kupuje tańszy. Bo jak kupowałem pozostałem blachy Meinla ceny były dużo niższe
pisałem że na razie nie mam takich kosztów żeby pozwolić sobie na chinę Meinla.
Chciałem Byzance brilliant 16" która obecnie po nowej cenie kosztuje ponad 1000 zł a Istanbul coś koło 500-600 zł a blacha równie dobra co Meinl Byzance
każda china Istanbula,Alchemy brzmi inaczej, to oczywiste bo są racznie kute
Byzance tez ręcznie kuty nie każda china nie brzmi inaczej. oczywiście trochę różnią się brzmieniem
meinl22, gram na alchemach i na istanbul'ach Kilka lat wiem o czym mówie
np Mój pro Art brzmi zupełnie inaczej niż pro Art Kolegi lub ten ze Sklepu, to samo się tyczy bell'a istanbul'a
_________________ W ODDALI KRZYŻ,ZNAK NIECZYSTEJ KRWI!
Wysłany: Sro 05 Sie, 2009
meinl22 napisał/a
myślę o Mb10 17
swietna chinka
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
no obie chinki są świetne. chociaż bez wątpienia wolałbym chinke Byzance Brilliant albo Mb20 rock china 18" ale gdy się obecnie nie ma takiej gotówki to pozostają niższe serie
Wysłany: Pią 07 Sie, 2009
ja taki sam zrobilem za 2 zl tylko ze nie ma logo
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Pią 07 Sie, 2009
450/500? wow za to mozna juz kupic profesjonalny werbel jak sie poszuka, ja tez uwazam ze 300 to maks...
Ja kupiłem też pokrowieć Meinla na pauki. Wygodna sprawa. Pare dni po moim zakupie na dc znalazło się to: http://drumcenter.pl/prod...a-Pa-ki-BAG610P ... Według mnie ten bedzie wygodniejszy przez zasuwane kieszenie, czego nie uświadczymy w Meinlu, te kieszenie troche bez pojęcia wymyślili. Przerobiłem go troche, doszyłem pasek, dałem karabińczym i teraz wisi tam kluczyk do strojenia. Przynajmniej nie trzeba nigdzie grzebać.
Ja werbel od tego zestawu sprzedalem za 250 zl, przy czym bardzo dlugo juz sie bujal na allegro, wiec mysle ze wiecej nie dostaniesz. Teraz mam yamahe musashi 13x6,5 i wszystko bylo by ok gdyby nie to ze strasznie sie rozstraja;/
Hehe, chyba nie czytales mojego poprzedniego posta, w ktorym napisalem ze ten sam werbel puscilem na allegro za 250 zlotych i przy tej cenie stal on juz tam dobre kilka tygodni, z kompletem nowych naciagow evans i sprezyna puresound, wiec watpie zebys go sprzedal za 300:), taki sam werbel jest teraz na allegro i ma chyba 230 zlotych