Wysłany: Czw 05 Mar, 2009 PDP FS + Pearl + Paiste + Zildjian by Kwachu
Mój zestaw to bębny PDP FS w kolorze Natural to Charcoal Burst kupione w grudniu 2008 roku poprzez sklep DrumCenter. Jest to zestaw typu fusion uzupełniony o mniejszy tom 8".
Hardware to w większości PDP 900 uzupełniony o twin Pearl oraz krzesełko Basix.
Blachy to głównie stare Paiste, wyprodukowane jeszcze w Szwajcarii. Z nowszych rzeczy jest crash Zildjian A Custom 16", medium ride Zildjian A Custom 20" oraz splash Zildjian A Custom 8" (prezent od mojej żony, podobnie z resztą jak drugi splash).
Blachy Paiste i Zildjian:
- hi-hat Paiste Sound Formula 14", model Sound Edge
- crash Zildjian A Custom 16"
- ride Paiste 2002 18"
- medium ride Zildjian A Custom 20"
- china Zildjian Oriental China Trash 16"
- splash Zildjian A Custom 8"
- splash Paiste Alpha 10"
Hardware:
- twin Pearl P-122TW
- statyw pod hi-hat PDP HH900
- statyw pod werbel PDP SS900
- statyw łamany pod blachę PDP CB900
- statyw prosty pod blachę PDP CS900
- statyw łamany pod blachę Mapex XL B-70
- statyw prosty pod blachę Sonor FZ 1050
- ramię pod blachę Pearl CH-70
- tom holder DW DWSM991
- stołek Basix DT-410
Membrany Evans i PDP by Remo:
- stopa Evans Emad Clear, przód Evans Emad Resonant Black
- werbel Evans Genera Dry
- tomy Evans G2 Clear
Pałki O4D:
- O4D Robert Luty
- Regal Tip 5A
- hot-rodsy Palisso Medium-Light
- pałki do blach Gładek
Na poniższych zdjęciach brakuje toma 14x12 oraz lewej części twina, ponieważ granie muzyki irlandzkiej w ramach zespołu Stonehenge nie wymaga takich środków ekspresji .
Mi sie bardzo podoba ustawienie, lecz inaczej troche bym rida ustawił. Jak będe kupował kiedyś nowy zestaw to w ten sposób chce miec ustawione tomy, może jeszcze jeden, jakaś 16" Świetny zestawik.
Pozdro.
Ani Szkotem, ani Irlandczykiem. Jestem rodowitym Walijczykiem
Cytat
Oooo!!!
widzę, że kolega sunął na bębenku w MGOK Ogrodzieniec, na najgorszej akustycznie znanej mi salce do aerobiku
nie mogłem wpaść, naprawdę szkooooda...
Może będzie jeszcze okazja się spotkać, bo kumpel z zespołu Tomek Andrzejewski załatwił sobie w Ogrodzieńcu warsztaty gitarowe 30 kwietnia i może będę mu akompaniował podczas okazjonalnego koncertu.
Cytat
Blaszydłów zazdroszczę
Daj znać których, niektóre mam do oddania
Cytat
Mi sie bardzo podoba ustawienie, lecz inaczej troche bym rida ustawił. Jak będe kupował kiedyś nowy zestaw to w ten sposób chce miec ustawione tomy, może jeszcze jeden, jakaś 16 Świetny zestawik.
Ja generalnie też ustawiałbym ride nieco niżej, ale czasami gram z czterema tomami i wtedy w tym miejscu wisi 12", a 14" niżej jako floortom. Dlatego ride postanowiłem ustawiać w jednej pozycji, bez zbędnego kombinowania.